Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία: Sex tips για την τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Sex tips για την τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Είναι απολύτως φυσικολογικό το σεξ να μην είναι ίδιο καθώς μεγαλώνετε. Ωστόσο, το σεξ και η οικειότητα μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν κομμάτι της ζωής σας με σημαντικά οφέλη στην ψυχική και σωματική υγεία.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς και ευχάριστης σεξουαλικής ζωής παρά την ηλικία:

 • Συζητήστε με τον/την σύντροφό σας

Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να μιλήσετε για σεξ, το να μοιράζεστε ανοιχτά τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε το σεξ και την οικειότητα περισσότερο.

 • Επισκεφτείτε το γιατρό σας

Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις και φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν έχετε πρόβλημα με τη διατήρηση της στύσης, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις ενδεδειγμένες θεραπείες.

 • Δείτε έναν σεξουαλικό θεραπευτή

Ένας θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον/την σύντροφό σας με συγκεκριμένες ανησυχίες.

 • Ανασκευάστε τον ορισμό του σεξ

Η σεξουαλική συνουσία είναι ένας μόνο τρόπος για να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το άγγιγμα, το φιλί και κάθε άλλη οικεία επαφή μεταξύ των συντρόφων μπορούν επίσης να σας ανταμείψουν. Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

 • Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας

Οι απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλάξτε την ώρα της ημέρας που κάνετε σεξ και επιλέξτε τη στιγμή που έχετε την περισσότερη ενέργεια. Δοκιμάστε για παράδειγμα το πρωί – όταν ανανεώνεστε από έναν καλό ύπνο – και όχι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

 • Μην παραλείπετε τα προκαταρκτικά

Επειδή καθώς μεγαλώνετε μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ερεθιστείτε, δώστε προσοχή στα προκαταρκτικά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής δοκιμάστε μια νέα στάση ή εξερευνήστε άλλους τρόπους σύνδεσης ρομαντικά και σεξουαλικά.

 • Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια

Εάν έχετε χάσει τον/την σύντροφό σας, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε να ξεκινήσετε μια άλλη σχέση – αλλά να θυμάστε πώς κανείς δεν ξεπερνά την ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα παρά την ηλικία.

 • Φροντίστε τον εαυτό σας και μείνετε όσο πιο υγιείς
 1. Κάντε μια υγιεινή διατροφή
 2. Ασκηθείτε τακτικά.
 3. Μην πίνετε πολύ αλκοόλ.
 4. Μην καπνίζετε.
 5. Συμβουλευτείτε τακτικά το γιατρό σας, ειδικά εάν έχετε χρόνιες παθήσεις υγείας ή παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Υπογοναδισμός : Μάθετε τι είναι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.

Ενίσχυση της σεξουαλικής οικειότητας για τα πιο δημιουργικά μυαλά

Συνδυάζοντας τον κόσμο της τέχνης και της οικειότητας, τα δημιουργικά άτομα μπορούν να ανακαλύψουν όχι μόνο καινοτόμους τρόπους σύνδεσης, αλλά και βαθύτερες, πιο ουσιαστικές εκφράσεις αγάπης.

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.