Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Οφέλη Υγεία: Όσοι κάνουν συχνά σεξ έχουν πιο γερή μνήμη και υψηλή αυτοπεποίθηση

Σεξ Οφέλη Υγεία: Όσοι κάνουν συχνά σεξ έχουν πιο γερή μνήμη και υψηλή αυτοπεποίθηση

Σεξ Οφέλη Υγεία: Το σεξ δεν είναι μόνο μια απολαυστική πράξη οικειότητας με τον εαυτό σας και το ταίρι σας, αλλά έχει επίσης επιβεβαιωμένα οφέλη για την υγεία και την συνολική σας ευεξία.

Τα πιθανά οφέλη του σεξ στην υγεία περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διάθεσής σας και την ενίσχυση της καρδιάς. Το συναινετικό σεξ, όπου και οι δύο σύντροφοι επιλέγουν να είναι μαζί στην πράξη, σε συνδυασμό με την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της ζωής ενός ατόμου και να επηρεάσει θετικά τόσο τη σωματική του υγεία όσο και τη γενική αίσθηση ευεξίας. Ας δούμε όμως μερικά από τα οφέλη του σεξ.

  • Υψηλότερη αυτοεκτίμηση

Το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τον εαυτό τους συνδέεται με την εμπειρία της σεξουαλικής απόλαυσης. Όσοι αναφέρουν υψηλά επίπεδα απόλαυσης στο σεξ βιώνουν επίσης υψηλότερη αυτοεκτίμηση και μεγαλύτερη αίσθηση αυτονομίας. Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι: Ποιο από τα δύο έρχεται πρώτο; Είναι η σεξουαλική απόλαυση που φέρνει πιο γερή αυτοπεποίθηση ή μήπως αντίστροφα η υψηλή αυτοπεποίθηση προωθεί μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ; Μέχρι σήμερα, τα δεδομένα είναι σχετικά ασαφή.

  • Ανακούφιση από τις κράμπες της εμμηνόρροιας

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Αν και για πολλά άτομα η διείσδυση τις ημέρες τις περιόδου δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη υπόθεση, η διέγερση κατά τον οργασμό μπορεί σίγουρα να αποσπάσει την προσοχή μας από τον πόνο, ακόμα κι αν δεν προσφέρει άμεσα ανακούφιση από αυτόν.

  • Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη

Ένα από τα πιο συζητημένα οφέλη του σεξ, ειδικά της εκσπερμάτωσης, είναι η μείωση του κινδύνου νόσησης από καρκίνο του προστάτη. Οι άνδρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά (περισσότερες από 21 φορές το μήνα, σε σύγκριση με τέσσερις έως επτά φορές το μήνα) είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη.

  • Καλύτερη μνήμη

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη, τουλάχιστον τους μεγαλύτερους ενήλικες. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος σχετίζεται με καλύτερη απόδοση σε τεστ μνήμης. Όπως και με άλλες έρευνες για το σεξ, διαφορές παρατηρούνται ανά φύλο και είδη σεξουαλικής πράξης. Έτσι, για παράδειγμα, σε μια μελέτη, ο αυνανισμός ήταν πιο χρήσιμος για τη γνωστική λειτουργία στις γυναίκες, ενώ η “συνεργατική” δράση ήταν πιο χρήσιμη για τους άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οργασμός και σεξ: Έτσι θα πετύχετε την κορύφωση

Sex Tips: Πώς να Φέρεις Μεγαλύτερη Ευχαρίστηση στη Στάση 69

Πώς οι διαδικτυακές γνωριμίες επηρεάζουν την ψυχική υγεία και συμπεριφορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».