Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

Σεξουαλική υγεία: Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

Σεξουαλική υγεία: Nέα έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες έχουν, στην πραγματικότητα, πολύ ισχυρότερη σεξουαλική ορμή από τις γυναίκες.

Nέα έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες έχουν, στην πραγματικότητα, πολύ ισχυρότερη σεξουαλική ορμή από τις γυναίκες. Μετά από ανασκόπηση περισσότερων από 200 μελετών, οι ερευνητές «διαπίστωσαν ότι οι άνδρες αναφέρουν σταθερά υψηλότερη σεξουαλική ορμή», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Julius Frankenbach, διδακτορικός φοιτητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Saarland στο Saarbrücken της Γερμανίας.

Σεξουαλική ορμή

Μαζικά, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες λένε ότι αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στο να σκέφτονται το σεξ, να φαντασιώνονται για το σεξ, να αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία και να αυνανίζονται, σε σύγκριση με τις γυναίκες. “Αυτό που μας εξέπληξε”, είπε ο Frankenbach, “ήταν ότι το εύρημα ήταν συνεπές σε χώρες, ηλικιακές ομάδες, εθνότητες ή σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Οι άνδρες που έχουν υψηλότερη σεξουαλική ορμή από τις γυναίκες φαίνεται να είναι ένα αρκετά παγκόσμιο ψυχολογικό πρότυπο.”

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Όταν συζητάμε για τις δικές μας σεξουαλικές τάσεις, είναι οι άνθρωποι πάντα ειλικρινείς; «Η σεξουαλικότητα είναι ένα ευαίσθητο θέμα», παραδέχτηκε ο Frankenbach. “Έτσι, εξετάσαμε επίσης την πιθανότητα οι αυτοαναφορές των ανθρώπων να μην είναι πλήρως ακριβείς. Υπήρχαν κάποια στοιχεία για τέτοιες ανακριβείς απαντήσεις στα δεδομένα μας.”

«Για παράδειγμα», σημείωσε, «οι άνδρες ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τις γυναίκες, κάτι που, με απλή λογική, είναι σχεδόν αδύνατο. Ωστόσο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η προκατάληψη απόκρισης ήταν σχετικά μικρή και δεν μπορούσε να εξηγήσει όλη τη διαφορά φύλου στη σεξουαλική ορμή παρατηρήσαμε. Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι η διαφορά φύλου είναι πραγματική».

Οι 211 μελέτες που εξετάστηκαν δημοσιεύτηκαν μετά το 1996 και οι συμμετέχοντες ήταν τουλάχιστον 14 ετών. Συνολικά, συμμετείχαν περισσότερα από 621.000 άτομα. Ο Frankenbach και η συν-συγγραφέας της μελέτης Malte Friese, καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Saarland, ανέλυσαν τον τρόπο που διεξήχθη κάθε μελέτη. Αφού εξέτασαν ορισμένες διαφορές, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανδρική σεξουαλική ορμή είναι ισχυρότερη από τη γυναικεία σεξουαλική ορμή, με ένα «μέτριο προς μεγάλο αποτέλεσμα».

Ο Frankenbach είπε ότι ο συνολικός βαθμός στον οποίο η σεξουαλική ορμή διαφέρει ανά φύλο θα μπορούσε να συγκριθεί με τις τυπικές διαφορές στο σώμα ανδρών και γυναικών, με «η διαφορά φύλου στη σεξουαλική ορμή περίπου ίση με τη διαφορά φύλου στο σωματικό βάρος».

Η Carole Hooven, λέκτορας στο τμήμα ανθρώπινης εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, χαιρέτισε τη μελέτη. «Δεν εκπλήσσομαι που οι ερευνητές επιβεβαίωσαν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι είναι αληθινό λόγω του ότι είμαστε σεξουαλικά ώριμοι άνθρωποι», είπε ο Χούβεν, ο οποίος δεν συμμετείχε στην ανάλυση.

«Αλλά αυτό που είναι ωραίο με αυτή τη μελέτη», είπε, «είναι ότι συγκεντρώνει, εξετάζει και συνοψίζει αποτελέσματα από πολλές άλλες μελέτες που έχουν αξιολογήσει αυτό το ζήτημα των διαφορών φύλου στη σεξουαλική ορμή και οι συγγραφείς προσπάθησαν να διορθώσουν την επιρροή της μεροληψίας στην οι απαντήσεις των ανθρώπων». Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο Frankenbach είπε ότι μεταξύ 24% και 29% των γυναικών φαίνεται να έχουν υψηλότερη σεξουαλική ορμή από τον «μέσο» άνδρα. Έτσι, ενώ κατά μέσο όρο οι άνδρες μπορεί να έχουν ισχυρότερη σεξουαλική ορμή από τις γυναίκες, «υπάρχουν πολλές γυναίκες που αγαπούν περισσότερο το σεξ από πολλούς άνδρες», πρόσθεσε.

Τι ακριβώς εξηγεί τη σεξουαλική ορμή;

Ο Frankenbach πρότεινε ότι πιθανώς συνοψίζεται σε μια περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ κοινωνικών κανόνων, ρόλων και μάθησης από τη μια πλευρά και γενετικής, φυσιολογίας και βιολογίας από την άλλη. Ο Χούβεν είπε ότι “ο πολιτισμός σίγουρα παίζει ισχυρό ρόλο στη διαμόρφωση όχι μόνο του τρόπου με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους. Επίσης διαμορφώνει το πώς αισθάνονται τα φύλα σχετικά με το είδος των συμπεριφορών που είναι κατάλληλες”.

Πέρα από αυτό, «έχουμε τόσες πολλές έρευνες τώρα, σε χρόνο και τόπο, που συγκλίνουν στην ίδια παρατήρηση: Οι άνδρες παρακινούνται περισσότερο από το σεξ από τις γυναίκες», με τα υψηλότερα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης πιθανότατα να παίζουν βασικό κίνητρο σε όλη τη διάρκεια του άνδρα. ζωή, πρόσθεσε.

Πέρα από όλα αυτά, ωστόσο, ο Hooven είπε ότι πρέπει να έχουμε κατά νου ότι «ορισμένες γυναίκες το απολαμβάνουν σαφώς και κανένα από αυτά τα επιστημονικά στοιχεία δεν έχει καμία σχέση με το τι είδους συμπεριφορές είναι σωστές ή λάθος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γυναίκες δεν ενημερώνονται για τις σεξουαλικές παρενέργειες θεραπειών

5 tips για να ενισχύσετε την απόδοσή σας στο κρεβάτι

Πώς επηρεάζει η κινέζικη φιλοσοφία την σεξουαλική ενέργεια

Σεξ καρκίνος: Παρενέργειες της θεραπείας συχνά δεν αντιμετωπίζονται στις γυναίκες ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon