Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Η επιστήμη ανακαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας της κλειτορίδας

Σεξουαλική υγεία: Η επιστήμη ανακαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας της κλειτορίδας

Σεξουαλική υγεία: Περισσότερες από 10.000 νευρικές ίνες, πολλές περισσότερες από το αναμενόμενο, τροφοδοτούν την  κλειτορίδα, σύμφωνα με ερευνητές.

Περισσότερες από 10.000 νευρικές ίνες, πολλές περισσότερες από το αναμενόμενο, τροφοδοτούν την  κλειτορίδα, σύμφωνα με ερευνητές του Όρεγκον που κατάφεραν να τις μετρήσουν για πρώτη φορά ενώ έκαναν χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα που επιβεβαιώνουν το φύλο.

 

Πράγματα που δεν γνωρίζετε για την κλειτορίδα

Αυτό είναι περίπου 20% περισσότερο από προηγούμενες εκτιμήσεις, είπαν. «Είναι εκπληκτικό να σκεφτόμαστε ότι περισσότερες από 10.000 νευρικές ίνες συγκεντρώνονται σε κάτι τόσο μικρό όσο [η] κλειτορίδα», είπε ο Δρ. Μπλερ Πίτερς, πλαστικός χειρουργός από το Πρόγραμμα Υγείας Τρανσφυλικών στο Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστημών του Όρεγκον (OHSU) στο Πόρτλαντ.

Είπε ότι είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό αν συγκρίνεις την κλειτορίδα με άλλα, μεγαλύτερα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου χεριού. «Αν και το χέρι είναι πολλές, πολλές φορές μεγαλύτερο από την κλειτορίδα, το μέσο νεύρο περιέχει μόνο περίπου 18.000 νευρικές ίνες ή λιγότερες από δύο φορές τις νευρικές ίνες που είναι συσσωρευμένες στην πολύ μικρότερη κλειτορίδα», είπε ο Peters σε πανεπιστημιακές ειδήσεις. ελευθέρωση.

Η μόνη δουλειά της κλειτορίδας είναι να δίνει ευχάριστες αισθήσεις. Αποτελείται από την εξαιρετικά ευαίσθητη βάλανο έξω από το σώμα και περισσότερους ιστούς εσωτερικά. Τα εσωτερικά μέρη της κλειτορίδας περιλαμβάνουν το ραχιαίο νεύρο, το οποίο είναι το κύριο υπεύθυνο για την αίσθηση.

Ο Peters συνέλεξε δείγματα ραχιαίου νευρικού ιστού από επτά διααρσενικές (που είχαν οριστεί γυναίκες κατά τη γέννηση αλλά δεν ταυτοποιούνται ως γυναίκες) εθελοντές που υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης του φύλου. Μια μικρή ποσότητα ιστού κόβεται συνήθως κατά τη διάρκεια της φαλλοπλαστικής, μιας χειρουργικής διαδικασίας για τη δημιουργία πέους.

Οι ερευνητές έβαψαν τους ιστούς και τους μεγέθυναν 1.000 φορές κάτω από ένα μικροσκόπιο και στη συνέχεια τους μέτρησαν με τη βοήθεια λογισμικού ανάλυσης εικόνας. Το λογισμικό μέτρησε κατά μέσο όρο περίπου 5.140 ραχιαίες ίνες κλειτορίδας στο δείγμα. Αυτές διπλασιάστηκαν για να υπολογιστεί το σύνολο και για τις δύο πλευρές, περίπου 10.281 νευρικές ίνες.

Ο Peters είπε ότι η κλειτορίδα έχει στην πραγματικότητα περισσότερες νευρικές ίνες συνολικά, επειδή άλλα μικρότερα νεύρα βρίσκονται πέρα ​​από το ραχιαίο νεύρο. Η έρευνα καλύπτει μέρος ενός τεράστιου κενού στον τομέα της σεξουαλικής υγείας για τις γυναίκες ή εκείνες που έχουν οριστεί ως γυναίκες κατά τη γέννηση.

Το ενδιαφέρον του Peters για τη μελέτη των νεύρων της κλειτορίδας είναι να βελτιώσει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς με χειρουργική επέμβαση φαλλοπλαστικής. Ελπίζει επίσης να μετρήσει τις νευρικές ίνες στην άκρη του πέους (βάλανο) με στόχο τη βελτίωση της κατασκευής μιας κλειτορίδας σε εγχειρήσεις γεννητικών οργάνων που επιβεβαιώνουν το φύλο για τρανς θηλυκές ασθενείς. Αυτός ο αριθμός θα αυξήσει επίσης την κατανόηση των συγκρίσιμων νευρικών δομών μεταξύ των δύο κέντρων ευχαρίστησης.

Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν τα ευρήματα για τη βελτίωση της αίσθησης των ασθενών και την ανάπτυξη νέων χειρουργικών τεχνικών για την αποκατάσταση των τραυματισμένων νεύρων, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Η καλύτερη κατανόηση της κλειτορίδας μπορεί να βοηθήσει όλους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η έρευνα είναι δυνατή μόνο λόγω χειρουργικών επεμβάσεων που επιβεβαιώνουν το φύλο και τρανσέξουαλ ασθενών», είπε ο Peters. “Υπάρχει κάτι βαθύ στο γεγονός ότι η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο γίνεται πιο συνηθισμένη ωφελεί και άλλους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης. Μια ανερχόμενη παλίρροια ανυψώνει όλα τα σκάφη. Η καταπίεση ή ο περιορισμός της υγειονομικής περίθαλψης των τρανς θα βλάψει όλους.”

Ο Peters παρουσίασε τα ευρήματα την Πέμπτη σε μια κοινή συνάντηση της Sexual Medicine Society of North America και της International Society for Sexual Medicine, στο Μαϊάμι. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται σε ιατρικές συναντήσεις θεωρούνται προκαταρκτικά έως ότου δημοσιευτούν σε περιοδικό με κριτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 Tips για ένα καλύτερο σεξ καθώς μεγαλώνετε

Καλύτερος ο οργασμός από τις ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση των μυών της πυέλου

Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

5 tips για να ενισχύσετε την απόδοσή σας στο κρεβάτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;