Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Γιατί οι γυναίκες παθαίνουν περισσότερες ουρολοιμώξεις από τους άνδρες;

Σεξουαλική υγεία: Γιατί οι γυναίκες παθαίνουν περισσότερες ουρολοιμώξεις από τους άνδρες;

Σεξουαλική υγεία: Οι γυναίκες είναι απλώς πιο ευάλωτες σε μολύνσεις της ουροδόχου κύστης από τους άνδρες. Αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές υγιεινής που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Αν έχετε νιώσει ποτέ αυτό το αίσθημα καύσου και τη συχνή ανάγκη για ούρηση, δεν είστε μόνοι. Μία από τις πιο συχνές αιτίες επίσκεψης ασθενούς στον OB/GYN είναι μια ουρολοίμωξη. Μια ουρολοίμωξη εμφανίζεται όταν βακτήρια εισέρχονται στην ουρήθρα και μολύνουν μέρος του ουροποιητικού σας συστήματος.

Μήκος Ουρήθρας

Ο μεγαλύτερος λόγος είναι η γυναικεία ανατομία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ουρήθρα, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη έξω από το σώμα. Ενώ η ουρήθρα είναι μια έξοδος για τα ούρα, είναι επίσης μια είσοδος για τα βακτήρια να εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα. Η γυναικεία ουρήθρα είναι πολύ μικρότερη σε μήκος στις γυναίκες από τους άνδρες. Η μέση γυναικεία ουρήθρα έχει μήκος 1-2 ίντσες σε σύγκριση με την ανδρική ουρήθρα που έχει μήκος 6 ίντσες.

Πιο ευαίσθητο δέρμα

Επιπλέον, ο εξωτερικός πόρος της ουρήθρας στις γυναίκες είναι κυρίως βλεννογόνος, υγρός ιστός που καλύπτει το εσωτερικό του κόλπου. Αυτό το δέρμα είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος στο σώμα, σε αντίθεση με το αρσενικό. Ως αποτέλεσμα, η γυναικεία ουρήθρα είναι πιο εύκολο να τραυματιστεί και να ερεθιστεί.

Τοποθέτηση Ουρήθρας

Όλα αυτά επιδεινώνονται από το γεγονός ότι η γυναικεία ουρήθρα βρίσκεται πιο κοντά στο ορθό, το οποίο μεταφέρει απόβλητα και βακτήρια όπως το E. coli. Η νούμερο ένα αιτία λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης είναι το E. coli (περίπου 51%).

Σεξουαλική επαφή

Η ανατομία των γυναικών τις κάνει επίσης επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις μετά το σεξ. Η σεξουαλική επαφή μπορεί να επιτρέψει στα βακτήρια κοντά στον κόλπο να εισέλθουν στην ουρήθρα.

Ειδικοί τύποι αντισύλληψης

Η χρήση σπερματοκτόνου ή διαφράγματος για τον έλεγχο των γεννήσεων μπορεί επίσης να προκαλέσει συχνότερες ουρολοιμώξεις. Το σπερματοκτόνο μπορεί να προκαλέσει κολπικό ερεθισμό που μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα διαφράγματα χρησιμοποιούνται με σπερματοκτόνο και μπορούν να συμβάλουν στις ουρολοιμώξεις επειδή πιέζουν την ουρήθρα, καθιστώντας πιο δύσκολη την πλήρη κένωση της ουροδόχου κύστης σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε οι άντρες

Φροντίστε την υγιεινή των γεννητικών σας οργάνων

Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

8 τροφές που ενισχύουν την σεξουαλική σας διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.