Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε οι άντρες για το σεξ

Σεξουαλική υγεία: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε οι άντρες για το σεξ

Σεξουαλική υγεία: Τα 5 πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στη σεξουαλική τους υγεία

Υπάρχει μια σειρά από ζητήματα σεξουαλικής υγείας μεταξύ των ανδρών που μπορούν να επηρεάσουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, όπως η στυτική δυσλειτουργία, τα προβλήματα με την εκσπερμάτιση, η στειρότητα και άλλα. Τα ακόλουθα προβλήματα σεξουαλικής υγείας είναι κοινά μεταξύ των ανδρών και αξιολογούνται και αντιμετωπίζονται συστηματικά.

Το πιο συχνό πρόβλημα είναι η στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία, μια δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σταθερής για σεξ, επηρεάζει το 50 τοις εκατό των Αμερικανών ανδρών ηλικίας άνω των 40 ετών. Η στυτική δυσλειτουργία ή η ανικανότητα, προκαλείται κυρίως από προβλήματα ροής αίματος, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή αγγειακή νόσο , τα οποία είναι κοινά μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών.

 Η ΣΔ μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα

Είναι αρκετά σύνηθες το στρες, η κατάθλιψη ή άλλες συναισθηματικές διαταραχές να προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες. Ο Δρ O’Leary λέει τακτικά στους ασθενείς: «Το πιο σημαντικό σεξουαλικό όργανο δεν είναι κάτω από τη μέση ενός άνδρα. κάθεται στους ώμους τους». Σε περιπτώσεις όπου η ΣΔ δεν προκαλείται από ανιχνεύσιμα φυσιολογικά προβλήματα, οι γιατροί θα αξιολογήσουν την ανικανότητα ενός ασθενούς στο πλαίσιο της ψυχικής ή συναισθηματικής του ευεξίας.

Έως το ένα τρίτο των περιπτώσεων υπογονιμότητας μπορεί να αφορά ανδρική υπογονιμότητα

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ανδρική υπογονιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής παραγωγής σπέρματος, των ανατομικών ανωμαλιών, του τραύματος των όρχεων και των γενετικών ή ανοσολογικών ασθενειών, μεταξύ πολλών άλλων. Ο προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας της υπογονιμότητας περιλαμβάνει μια ενδελεχή φυσική αξιολόγηση, εργαστηριακές εξετάσεις, εικόνες και ανάλυση σπέρματος.

Η νόσος Peyronie μπορεί να προκληθεί από μικρό τραύμα

Η νόσος Peyronie εμφανίζεται όταν σχηματίζεται ουλώδης ιστός ή πλάκα μέσα στον ιστό στύσης του πέους. Αν και η ακριβής αιτία του σχηματισμού πλάκας δεν είναι ξεκάθαρη, πολλοί άνδρες με νόσο Peyronie έχουν υποστεί ένα μικρό τραύμα που προκάλεσε αιμορραγία στο εσωτερικό του πέους. Ενώ η πλάκα είναι καλοήθης και μη καρκινική, μπορεί να προκαλέσει κάμψη του πέους προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με τη θέση της πλάκας.

Η βαζεκτομή πρέπει να θεωρείται ως μόνιμη μορφή ελέγχου των γεννήσεων

Η βαζεκτομή είναι μια απλή, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται ως μόνιμη μορφή ανδρικού ελέγχου των γεννήσεων για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας διάρκειας 30 λεπτών, ένας χειρουργός κόβει τους σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα μέσα στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Η σεξουαλική υγεία ενός άνδρα δεν επηρεάζεται ως αποτέλεσμα μιας βαζεκτομής και η διαδικασία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 συμβουλές πριν από το σεξ για να γίνει ακόμα πιο εκπληκτικό

Φροντίστε την υγιεινή των γεννητικών σας οργάνων

Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.