Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

Σεξουαλική υγεία: Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

Σεξουαλική υγεία: Μάθετε πώς να κάνετε ασφαλέστερο σεξ για να μην ανησυχείτε για την υγεία σας!

Το ασφαλές σεξ είναι η σεξουαλική επαφή που δεν περιλαμβάνει την ανταλλαγή σπέρματος, κολπικών υγρών ή αίματος μεταξύ των συντρόφων. Εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, τα προφυλακτικά μπορούν να μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο των περισσότερων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) και της ακούσιας εγκυμοσύνης.

Το σεξ χωρίς προστασία μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για ΣΜΝ

Το μη ασφαλές σεξ μπορεί να θέσει εσάς ή τους σεξουαλικούς σας συντρόφους σε κίνδυνο για ΣΜΝ. Αυτό δεν σημαίνει μόνο σεξ με τα γεννητικά όργανα αλλά οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής (περιλαμβάνει πρωκτική, στοματική , κολπική και κάποια επαφή δέρμα με δέρμα).

Ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (όπως η σύφιλη και τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων) μπορούν να εξαπλωθούν κάνοντας σεξ με έναν μολυσμένο σύντροφο όταν υπάρχει πληγή ή εξάνθημα.

Τύποι προφυλακτικών

Τα προφυλακτικά είναι μια μορφή αντισύλληψης φραγμού – βασικά η δουλειά τους είναι να σταματήσουν την είσοδο του σπέρματος στον κόλπο, το στόμα ή τον πρωκτό και να μειώσουν τον κίνδυνο να πάθουμε ΣΜΝ.

Οι τύποι μεθόδων φραγμού περιλαμβάνουν:

  • ανδρικά (ή εξωτερικά) προφυλακτικά – μια λεπτή ισχυρή θήκη από λατέξ (καουτσούκ) που διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη και στυλ. (Δεν είναι ένα μέγεθος για όλους.) Τα προφυλακτικά χωρίς λάτεξ είναι διαθέσιμα για άτομα που είναι αλλεργικά στο λατέξ.
  • γυναικεία (ή εσωτερικά) προφυλακτικά – μια μαλακή θήκη από συνθετικό καουτσούκ (μοιάζει λίγο με εξωτερικό προφυλακτικό) με 2 εύκαμπτους δακτυλίους σε κάθε άκρο. Αυτά τα προφυλακτικά έρχονται σε ένα μέγεθος και είναι ήδη λιπασμένα, έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό.
  • διάφραγμα – ένα μαλακό, ρηχό κύπελλο από σιλικόνη που χωράει μέσα στον κόλπο και καλύπτει τον τράχηλο (είσοδος στη μήτρα). Τα διαφράγματα παρέχουν καλή προστασία κατά της εγκυμοσύνης, αλλά δεν σας προστατεύουν από ΣΜΝ.

Τα προφυλακτικά διατίθενται από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία (ή φαρμακεία), κλινικές σεξουαλικής υγείας και κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού. Μπορούν επίσης να αγοραστούν από μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα, παμπ, κολέγια και πανεπιστήμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για πιο ευχάριστη σεξουαλική ζωή

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας για το σεξ;

Η μουσική επηρεάζει την ψυχολογία μας κατά τη διάρκεια του σεξ;

Τα εμβόλια COVID συμβάλλουν επίσης στην προστασία των ασθενών με AIDS

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.