Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας για το σεξ;

Σεξουαλική Υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας για το σεξ;

Σεξουαλική Υγεία: Περισσότεροι από τους μισούς (54%) Αυστραλούς έχουν βιώσει τουλάχιστον μία σεξουαλική δυσκολία τους τελευταίους 12 μήνες, με περίπου 2 στους 5 (37%) να φθάνουν στην κορύφωση πολύ γρήγορα και περίπου 1 στους 5 (17%) να μην ενδιαφέρονται για το σεξ.

Δεδομένου ότι η ποιότητα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής σας υγείας μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή ζωή με περισσότερους τρόπους από ό,τι θα ήθελαν να παραδεχτούν οι περισσότεροι άνδρες, ακολουθούν γεγονότα σεξουαλικής υγείας που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει.

Γιατί είναι σημαντική η καλή σεξουαλική υγεία;

Η σεξουαλική υγεία είναι μια κατάσταση σωματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Η διατήρηση μιας καλής κατάστασης σεξουαλικής υγείας είναι θεμελιώδης για τη συνολική υγεία και ευημερία ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών, καθώς και για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων και των χωρών. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι επίσης συνετό να διατηρείτε καλή σεξουαλική υγεία για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους για την υγεία και να ενισχύσετε τη γονιμότητα, εάν σκοπεύετε να κάνετε τη γονεϊκότητα μέρος του μέλλοντός σας.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι απίστευτα συχνή

Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε μια στύση αρκετά σταθερή για σεξ ή βρίσκεστε να φυσάτε το φορτίο σας πολύ νωρίς, είναι ασφαλές να πείτε ότι δεν είστε μόνοι. Περισσότεροι από τους μισούς (54%) Αυστραλούς άνδρες έχουν βιώσει τουλάχιστον μία σεξουαλική δυσκολία τους τελευταίους 12 μήνες, με περίπου 2 στους 5 (37%) να φθάνουν στην κορύφωση πολύ γρήγορα και περίπου 1 στους 5 (17%) να μην ενδιαφέρονται για κάνοντας σεξ.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα

Το να έχετε στυτική δυσλειτουργία δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. Και δεν σας κάνει λιγότερο άντρα. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα ζήτημα σεξουαλικής υγείας με ένα ευρύ φάσμα αιτιών που μπορεί να προέρχονται από ψυχολογικά προβλήματα, σωματικά προβλήματα ή συνδυασμό και των δύο.

Οι παθήσεις της σεξουαλικής υγείας των ανδρών είναι διαχειρίσιμες (εάν διαγνωσθούν)

Η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι δύο από τις πιο κοινές καταστάσεις σεξουαλικής υγείας που επηρεάζουν τους άνδρες. Αν και αυτές οι δύο καταστάσεις σεξουαλικής υγείας δεν είναι πλήρως ιάσιμες για κάθε άνδρα, αυτές οι καταστάσεις σεξουαλικής υγείας είναι διαχειρίσιμες. Έτσι, εάν δυσκολεύεστε συνεχώς να δημιουργήσετε στύση ή θέλετε να διαρκέσετε περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχει μια σειρά από κλινικά αποδεδειγμένα φάρμακα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.

Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία

Το τακτικό σεξ δεν προσφέρει μόνο σεξουαλική απόλαυση και εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Το σεξ ως μέρος μιας υγιούς σχέσης παρέχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία για τους άνδρες, όπως:

  • Μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη
  • Μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και υπέρτασης
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Συμβολή σε καλύτερο ύπνο
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Παροχή ανακούφισης από τον πονοκέφαλο
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 πράγματα που θέλουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ

5 λάθη που κάνουν οι άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ

Ποιοι είναι οι λόγοι του άγχους της σεξουαλικής απόδοσης;

Γιατί έχουν χαμηλή σεξουαλική ορμή οι γυναίκες;

5 από τις πιο κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.