Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey. Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί, εκτός από την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία. Ωστόσο, υπήρχε μια εποχή που δεν ήταν γνωστό.

Για να πλησιάσουμε την επανάσταση που επέφερε αλλαγή, θα μιλήσουμε για την Κλίμακα Kinsey. Το 1948, ο Alfred Kinsey αιφνιδίασε τον κόσμο όταν δημοσίευσε το “Sexual Behaviour in the Human Male”, το πρώτο μπεστ σέλερ για το σεξ.

Ο Kinsey είχε διεξαγάγει εκτεταμένη έρευνα σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και πρότεινε μια κλίμακα σεξουαλικής συμπεριφοράς 7 σημείων:

0 = αποκλειστικά ετερόφυλος
1 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
2 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
3 = εξίσου ετεροφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος
4 = κυρίως ομοφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
5 = κυρίως ομοφυλόφιλος, συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
6 = αποκλειστικά ομοφυλόφιλος

Αυτός ο διάσημος βιολόγος και σεξολόγος, ως αποτέλεσμα της μελέτης του, ανέπτυξε την κλίμακα σεξουαλικότητας Kinsey, με βάση την ιδέα ότι η κατασκευή «σεξουαλικός προσανατολισμός » αποτελεί ένα συνεχές μεταξύ δύο πόλων (καθαρή ετεροφυλοφιλία και καθαρή ομοφυλοφιλία). Με βάση την έρευνά του, δημοσίευσε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Kinsey Report. Η θεωρία του είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ήταν μια «επανάσταση» εκείνα τα χρόνια.

Αν και ο Kinsey ανέπτυξε την κλίμακα για να τονίσει την εξέλιξη της σεξουαλικότητας, η μελέτη του έχει γενικά αναφερθεί ότι το 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτός ο περίφημος αριθμός, αν και πολιτικά χρήσιμος για την εδραίωση της παρουσίας ενός ομοφυλοφιλικού πληθυσμού, είναι μάλλον ανακριβής. Το συνεχές του Kinsey βασίστηκε στην καταμέτρηση των οργασμών, και αυτό το μέτρο της σεξουαλικής ταυτότητας διαστρεβλώνει τη σύγχρονη αμφιφυλόφιλη ταυτότητα.

 

Ο Kinsey αμφισβήτησε την παραδοσιακή δυαδική πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαφοροποιούνται σε ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφιλους, με βάση τη σεξουαλική κατάσταση. Υποστήριξε ότι το να είσαι καθαρά ομοφυλόφιλος ή καθαρά ετεροφυλόφιλος είναι σπάνιο και ότι το ένα ή το άλλο είναι περισσότερο θέμα βαθμού από μια απόλυτη ύλη, με διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ  ασπρόμαυρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων

Τα μέλη μονογαμικών σχέσεων φαντασιώνονται ένα είδος ελεύθερης σχέσης

Σχέση γυναικείου αυνανισμού με την συντροφική ερωτική ζωή

Υπερεκτιμούν τελικά το σεξουαλικό ενδιαφέρον οι άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πονάει το κεφάλι μου όταν κάνω σεξ

Σεξουαλικός πονοκέφαλος: Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. Αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως εάν αντιμετωπίσετε πονοκέφαλο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα - ειδικά εάν ξεκινά απότομα ή είναι ο πρώτος σας πονοκέφαλος αυτού του τύπου.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.