Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey. Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί, εκτός από την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία. Ωστόσο, υπήρχε μια εποχή που δεν ήταν γνωστό.

Για να πλησιάσουμε την επανάσταση που επέφερε αλλαγή, θα μιλήσουμε για την Κλίμακα Kinsey. Το 1948, ο Alfred Kinsey αιφνιδίασε τον κόσμο όταν δημοσίευσε το “Sexual Behaviour in the Human Male”, το πρώτο μπεστ σέλερ για το σεξ.

Ο Kinsey είχε διεξαγάγει εκτεταμένη έρευνα σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και πρότεινε μια κλίμακα σεξουαλικής συμπεριφοράς 7 σημείων:

0 = αποκλειστικά ετερόφυλος
1 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
2 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
3 = εξίσου ετεροφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος
4 = κυρίως ομοφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
5 = κυρίως ομοφυλόφιλος, συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
6 = αποκλειστικά ομοφυλόφιλος

Αυτός ο διάσημος βιολόγος και σεξολόγος, ως αποτέλεσμα της μελέτης του, ανέπτυξε την κλίμακα σεξουαλικότητας Kinsey, με βάση την ιδέα ότι η κατασκευή «σεξουαλικός προσανατολισμός » αποτελεί ένα συνεχές μεταξύ δύο πόλων (καθαρή ετεροφυλοφιλία και καθαρή ομοφυλοφιλία). Με βάση την έρευνά του, δημοσίευσε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Kinsey Report. Η θεωρία του είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ήταν μια «επανάσταση» εκείνα τα χρόνια.

Αν και ο Kinsey ανέπτυξε την κλίμακα για να τονίσει την εξέλιξη της σεξουαλικότητας, η μελέτη του έχει γενικά αναφερθεί ότι το 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτός ο περίφημος αριθμός, αν και πολιτικά χρήσιμος για την εδραίωση της παρουσίας ενός ομοφυλοφιλικού πληθυσμού, είναι μάλλον ανακριβής. Το συνεχές του Kinsey βασίστηκε στην καταμέτρηση των οργασμών, και αυτό το μέτρο της σεξουαλικής ταυτότητας διαστρεβλώνει τη σύγχρονη αμφιφυλόφιλη ταυτότητα.

 

Ο Kinsey αμφισβήτησε την παραδοσιακή δυαδική πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαφοροποιούνται σε ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφιλους, με βάση τη σεξουαλική κατάσταση. Υποστήριξε ότι το να είσαι καθαρά ομοφυλόφιλος ή καθαρά ετεροφυλόφιλος είναι σπάνιο και ότι το ένα ή το άλλο είναι περισσότερο θέμα βαθμού από μια απόλυτη ύλη, με διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ  ασπρόμαυρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων

Τα μέλη μονογαμικών σχέσεων φαντασιώνονται ένα είδος ελεύθερης σχέσης

Σχέση γυναικείου αυνανισμού με την συντροφική ερωτική ζωή

Υπερεκτιμούν τελικά το σεξουαλικό ενδιαφέρον οι άνδρες

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.

Ερωτευμένος με τον έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, υπάρχει ενθουσιασμός. Μαθαίνοντας την ιστορία κάποιου, βιώνοντας πράγματα φρέσκα μέσα από τα μάτια του, τα κοινά ενδιαφέροντα, την εξερεύνηση της φυσικής. Αλλά ξανά και ξανά ακούμε τους ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω αν είναι αγάπη;" Και, πιο πρόσφατα, κάποιος ρώτησε, "Πώς είναι το να ξέρεις στην πραγματικότητα;"

Γιατί αποφεύγει την σεξουαλική επαφή μας η γυναίκα μου

Η γυναίκα μου δεν ενδιαφέρεται για το σεξ: Τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό. Ίσως η γυναίκα σου δεν κάνει σεξ, ή φαίνεται να το αποφεύγει ενεργά. Ίσως να απορρίπτει τις σεξουαλικές σου προόδους όποτε τις κάνεις, και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάνατε σεξ. Παρακάτω υπάρχουν μερικοί πιθανοί λόγοι που μπορεί να εξηγήσουν γιατί η γυναίκα σου δεν ενδιαφέρεται για σένα σεξουαλικά.

Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο από την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο. Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιους, η κολπική ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία και σε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ συνολικά. Για άλλους, το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στη μέση ζωή.

Αρνείται κάθε κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση ο καθηγητής του ΑΠΘ

Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.