Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey. Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί, εκτός από την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία. Ωστόσο, υπήρχε μια εποχή που δεν ήταν γνωστό.

Για να πλησιάσουμε την επανάσταση που επέφερε αλλαγή, θα μιλήσουμε για την Κλίμακα Kinsey. Το 1948, ο Alfred Kinsey αιφνιδίασε τον κόσμο όταν δημοσίευσε το “Sexual Behaviour in the Human Male”, το πρώτο μπεστ σέλερ για το σεξ.

Ο Kinsey είχε διεξαγάγει εκτεταμένη έρευνα σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και πρότεινε μια κλίμακα σεξουαλικής συμπεριφοράς 7 σημείων:

0 = αποκλειστικά ετερόφυλος
1 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
2 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
3 = εξίσου ετεροφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος
4 = κυρίως ομοφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
5 = κυρίως ομοφυλόφιλος, συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
6 = αποκλειστικά ομοφυλόφιλος

Αυτός ο διάσημος βιολόγος και σεξολόγος, ως αποτέλεσμα της μελέτης του, ανέπτυξε την κλίμακα σεξουαλικότητας Kinsey, με βάση την ιδέα ότι η κατασκευή «σεξουαλικός προσανατολισμός » αποτελεί ένα συνεχές μεταξύ δύο πόλων (καθαρή ετεροφυλοφιλία και καθαρή ομοφυλοφιλία). Με βάση την έρευνά του, δημοσίευσε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Kinsey Report. Η θεωρία του είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ήταν μια «επανάσταση» εκείνα τα χρόνια.

Αν και ο Kinsey ανέπτυξε την κλίμακα για να τονίσει την εξέλιξη της σεξουαλικότητας, η μελέτη του έχει γενικά αναφερθεί ότι το 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτός ο περίφημος αριθμός, αν και πολιτικά χρήσιμος για την εδραίωση της παρουσίας ενός ομοφυλοφιλικού πληθυσμού, είναι μάλλον ανακριβής. Το συνεχές του Kinsey βασίστηκε στην καταμέτρηση των οργασμών, και αυτό το μέτρο της σεξουαλικής ταυτότητας διαστρεβλώνει τη σύγχρονη αμφιφυλόφιλη ταυτότητα.

 

Ο Kinsey αμφισβήτησε την παραδοσιακή δυαδική πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαφοροποιούνται σε ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφιλους, με βάση τη σεξουαλική κατάσταση. Υποστήριξε ότι το να είσαι καθαρά ομοφυλόφιλος ή καθαρά ετεροφυλόφιλος είναι σπάνιο και ότι το ένα ή το άλλο είναι περισσότερο θέμα βαθμού από μια απόλυτη ύλη, με διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ  ασπρόμαυρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων

Τα μέλη μονογαμικών σχέσεων φαντασιώνονται ένα είδος ελεύθερης σχέσης

Σχέση γυναικείου αυνανισμού με την συντροφική ερωτική ζωή

Υπερεκτιμούν τελικά το σεξουαλικό ενδιαφέρον οι άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.