Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται…

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται…

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται… ότι έχουν ανοιχτή σχέση. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Archives of Sexual Behavior υποδηλώνει ότι οι φαντασιώσεις για τις ανοιχτές σχέσεις δεν είναι ασυνήθιστες μεταξύ των ανθρώπων σε μονογαμικές σχέσεις.

Οι συναινετικές μη μονογαμικές σχέσεις (CNMR) είναι εταιρικές σχέσεις που επιτρέπουν στα μέλη να έχουν περισσότερους από έναν σεξουαλικούς ή ρομαντικούς συντρόφους κάθε φορά. Ως συγγραφέας μελέτης, ο Justin J. Lehmiller αναφέρει ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι ρομαντικές συμφωνίες αυξάνονται. Το CNMR περιλαμβάνει διάφορα είδη σεξουαλικών σχέσεων, που κυμαίνονται από ανοιχτές σχέσεις, όταν οι σύντροφοι δίνουν ο ένας στον άλλο την άδεια να κάνουν σεξ εκτός της σχέσης, στην πολυγαμία να έχουν στενές σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους τη φορά, να φοράνε αγκαλίτσες. όταν ένας σύντροφος βλέπει τον άλλο να κάνει σεξ με κάποιον άλλο.

 

Ο Lehmiller διενήργησε μια μελέτη για να εξετάσει αν οι φαντασιώσεις για το CNMR είναι κοινές στα μονογαμικά ζευγάρια και τι είδους άνθρωποι ενδιαφέρονται. Δείγμα 822 ενηλίκων που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε μονογαμική σχέση συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή έρευνα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση, με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις να ορίζονται ως, “ψυχικές εικόνες που έχεις όσο είσαι ξύπνια και χρησιμοποιείς για να διεγείρεσαι σεξουαλικά ή ερωτικά.” Τα άτομα έλαβαν στη συνέχεια μια λίστα με θέματα σεξουαλικής φαντασίωσης.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης σε μια σειρά ερωτήσεων για το αν ήθελαν να δοκιμάσουν τη σεξουαλική τους φαντασίωση και αν την είχαν συζητήσει με τον τωρινό σύντροφο τους. Τέλος, ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις για την ανησυχία και την αποφυγή της κατάσχεσης, την ερωτική, την αναζήτηση σεξουαλικής αίσθησης, την ικανοποίηση των σχέσεων. Μια ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι το 33% του δείγματος ανέφερε ότι η “αγαπημένη σεξουαλική φαντασίωση όλων των εποχών” έχει να κάνει με το να ανήκει κάποιος σε κάποιο είδος σεξουαλικά ανοικτής σχέσης. Επιπλέον, το 80% αυτών των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φαντασίωση στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέση γυναικείου αυνανισμού με την συντροφική ερωτική ζωή

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Γνώρισε τον εαυτό σου...

Τα κουμπιά που πρέπει να πατήσεις πριν την έναρξη της σχέσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.