Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται…

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται…

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται… ότι έχουν ανοιχτή σχέση. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Archives of Sexual Behavior υποδηλώνει ότι οι φαντασιώσεις για τις ανοιχτές σχέσεις δεν είναι ασυνήθιστες μεταξύ των ανθρώπων σε μονογαμικές σχέσεις.

Οι συναινετικές μη μονογαμικές σχέσεις (CNMR) είναι εταιρικές σχέσεις που επιτρέπουν στα μέλη να έχουν περισσότερους από έναν σεξουαλικούς ή ρομαντικούς συντρόφους κάθε φορά. Ως συγγραφέας μελέτης, ο Justin J. Lehmiller αναφέρει ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι ρομαντικές συμφωνίες αυξάνονται. Το CNMR περιλαμβάνει διάφορα είδη σεξουαλικών σχέσεων, που κυμαίνονται από ανοιχτές σχέσεις, όταν οι σύντροφοι δίνουν ο ένας στον άλλο την άδεια να κάνουν σεξ εκτός της σχέσης, στην πολυγαμία να έχουν στενές σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους τη φορά, να φοράνε αγκαλίτσες. όταν ένας σύντροφος βλέπει τον άλλο να κάνει σεξ με κάποιον άλλο.

 

Ο Lehmiller διενήργησε μια μελέτη για να εξετάσει αν οι φαντασιώσεις για το CNMR είναι κοινές στα μονογαμικά ζευγάρια και τι είδους άνθρωποι ενδιαφέρονται. Δείγμα 822 ενηλίκων που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε μονογαμική σχέση συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή έρευνα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση, με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις να ορίζονται ως, “ψυχικές εικόνες που έχεις όσο είσαι ξύπνια και χρησιμοποιείς για να διεγείρεσαι σεξουαλικά ή ερωτικά.” Τα άτομα έλαβαν στη συνέχεια μια λίστα με θέματα σεξουαλικής φαντασίωσης.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης σε μια σειρά ερωτήσεων για το αν ήθελαν να δοκιμάσουν τη σεξουαλική τους φαντασίωση και αν την είχαν συζητήσει με τον τωρινό σύντροφο τους. Τέλος, ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις για την ανησυχία και την αποφυγή της κατάσχεσης, την ερωτική, την αναζήτηση σεξουαλικής αίσθησης, την ικανοποίηση των σχέσεων. Μια ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι το 33% του δείγματος ανέφερε ότι η “αγαπημένη σεξουαλική φαντασίωση όλων των εποχών” έχει να κάνει με το να ανήκει κάποιος σε κάποιο είδος σεξουαλικά ανοικτής σχέσης. Επιπλέον, το 80% αυτών των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φαντασίωση στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέση γυναικείου αυνανισμού με την συντροφική ερωτική ζωή

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Γνώρισε τον εαυτό σου...

Τα κουμπιά που πρέπει να πατήσεις πριν την έναρξη της σχέσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Spooning στάση κουτάλι: Μια στάση που προτιμούν τα ζευγάρια όταν θέλουν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας την οικειότητα με το έντονο πάθος αλλά και την απόλυτη χαλάρωση.

Η γονική αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πράξουν οι γονείς αυτοί, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που πρέπει να πράττει κάθε γονέας. Να ακούσουν καταρχάς τα παιδιά τους με ανοικτή καρδιά και καθαρό μυαλό. Να μη «θρηνήσουν» ένα άτομο που δεν υπήρχε ποτέ ή ένα πεπρωμένο που δεν είναι δικό τους για να αποφασίσουν.

Πρώην αθλήτρια ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα.