Σεξουαλική Υγεία

Αντιμέτωποι με την απιστία: Φεύγεις ή μένεις;

Αντιμέτωποι με την απιστία: Φεύγεις ή μένεις;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Indiana University, περίπου 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 4 άνδρες που βρίσκονται σε μονογαμικές σχέσεις έχουν απιστήσει. Όταν η απιστία μαθαίνεται, κάποια ζευγάρια φαίνεται ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία και να παραμείνουν μαζί, ακόμη και αν ένας από τους δύο έχει προβεί σε απιστία.

Σήμερα, είναι γεγονός ότι μέσα από την τεχνολογία προσφέρεται πολύ πιο εύκολα η δυνατότητα να αναζητήσει κάποιος ένα τρίτο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, δεν είναι ότι σήμερα η απιστία είναι πιο συχνή, αλλά μάλλον ότι μπορεί να μαθευτεί πολύ πιο εύκολα. Το φλέγον ερώτημα είναι κατά πόσο μια σχέση μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της όταν η απιστία μαθευτεί.

Επιστημονικά δεδομένα (University of Tennessee) αναφέρουν ότι μετά από μια τέτοια αποκάλυψη και οι δύο σύντροφοι παρουσιάζουν συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες, κάτι που κανείς συναντά σε όσους έχουν ζήσει κάποιας μορφής τραυματική εμπειρία.

Αντίστοιχα, έντονο άγχος αλλά και φόβο για την πορεία της σχέσης βιώνει και ο «άπιστος» σύντροφος, καθώς αισθάνεται ένοχος για τα προβλήματα που προκάλεσε στην σχέση και για τον πόνο και την απογοήτευση που νιώθει ο δικός του άνθρωπος.

Η αλήθεια είναι ότι για να κατορθώσουν να επουλώσουν και οι δύο σύντροφοι τις πληγές τους χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, χρόνος και υπομονή και από τις δύο πλευρές. Και δεν είναι μόνο ο θιγμένος ναρκισσισμός εξαιτίας του αισθήματος της απόρριψης αλλά κυρίως η απώλεια της εμπιστοσύνης που συχνά χρειάζεται πολύ κόπο για να ανακτηθεί.

Στην περίπτωση που τα συναισθήματα αυτά εκφραστούν, συζητηθούν και γίνουν αποδεκτά, είναι πιθανό να καταφέρουν να κερδίσουν ξανά ο ένας τον άλλον, όχι βέβαια ξεχνώντας την απιστία, αλλά μην επιτρέποντάς της να κυριαρχήσει στην ζωή τους.

Όλο αυτό σίγουρα δεν είναι μία τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς ο απατημένος σύντροφος γυρίζει ξανά και ξανά στα ίδια, ζητά επίμονα να μάθει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίτο πρόσωπο………. Από την άλλη, ο άπιστος σύντροφος που δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση του ή τον γάμο του και νιώθει ένοχος που προκάλεσε όλη αυτή την «καταστροφή», για να εξιλεωθεί απαντάει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις χωρίς να βάζει ένα όριο για να μην εξαγριώσει και άλλο τον πονεμένο σύντροφο.

Στόχος λοιπόν είναι να βοηθηθεί το ζευγάρι να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι μαζί, σε μία καλύτερη όμως βάση. Ας μην ξεχνάμε ότι για να μπει το τρίτο πρόσωπο στη σχέση μας χρειάζεται εμείς οι δύο να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές. Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά […]

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Κι όμως η υπέρμετρη δοτικότητα συνήθως δεν χαρακτηρίζει τα συναισθήματά μας για το σύντροφό μας αλλά δικές μας ανασφάλειες και δυσκολίες που παίρνουν αυτήν τη μορφή προκειμένου να μην χάσουμε τον άνθρωπό μας ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες να μείνουμε μόνοι μας.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.