Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική αυτοεκτίμηση: Πώς σχετίζεται με την ευχαρίστηση

Σεξουαλική αυτοεκτίμηση: Πώς σχετίζεται με την ευχαρίστηση

Σεξουαλική αυτοεκτίμηση: Πώς σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Γνωρίζατε αυτήν την ιδέα; Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομά του, αναφέρεται στο σεξουαλικό ή οικείο πεδίο και στην εμπιστοσύνη που αναπτύσσουμε σε αυτόν τον τομέα. 

Η σεξουαλική αυτοεκτίμηση είναι μια έννοια που αναφέρεται στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στη σεξουαλική οικειότητα. Υπερβαίνει την «κλασική» αυτοεκτίμηση και είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ασφαλείς και, ως εκ τούτου, να απολαύσουμε το σεξ, είτε με τον εαυτό μας είτε με τους άλλους. Με άλλα λόγια, έχει πολλά να κάνει με τα ακόλουθα στοιχεία: ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ευεξία και αυτοεκτίμηση.

Όταν αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια σχέση, μπορούμε να πειραματιστούμε με μεγαλύτερη ελευθερία , τόσο για την ευχαρίστησή μας όσο και για την απόλαυση. Αυτό είναι η σεξουαλική αυτοεκτίμηση: να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας και τις εμπειρίες που ζούμε μέσω αυτού σε ένα ψυχο-συναισθηματικό πεδίο. Πώς ξέρουμε αν έχουμε καλή σεξουαλική αυτοεκτίμηση; Για να το μάθετε, σας προτείνουμε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Νιώθετε ασφαλείς με τον εαυτό σας όταν κάνετε σεξ;
  • Θεωρείτε τις σεξουαλικές σας ικανότητες καλές;
  • Πιστεύετε ότι έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ως σεξουαλικός σύντροφος;
  • Είστε άνετα με τη σεξουαλικότητά σας ;
  • Είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής;
  • Είστε ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να έχετε μια γενική ιδέα για το πώς έχει η σεξουαλική αυτοεκτίμησή σας. Όσο περισσότερο “ναι” έχετε απαντήσει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι. Αν όχι, για να την αυξήσετε Εκτιμήστε τον εαυτό σας: δεν υπάρχει τέλειο σώμα, αλλά μπορούμε να δούμε το δικό μας με την αγάπη που του αξίζει. Εργαστείτε για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας, προσπαθήστε να αναλάβετε πρωτοβουλία στις σχέσεις σας …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ δεν είναι μόνο προνόμιο της νεότητας

Οι απογοητεύσεις που κρύβει το περιστασιακό σεξ

Μην ξεχνάς την ερωτική ζωή με το ζευγάρι σου

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.