Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλικά θέματα: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά

Σεξουαλικά θέματα: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά

Σεξουαλικά θέματα: Ποια συναντάμε πιο συχνά. Η σεξουαλικότητα είναι τρισδιάστατη: αποτελείται από το βιολογικό, το ψυχοφυσιολογικό και το κοινωνικοπολιτισμικό.

Η ικανοποίηση ή η δυσαρέσκεια που προκύπτει από τη σεξουαλική πράξη καθορίζεται από μεγάλο αριθμό παραγόντων όπως άγχος, φαντασία ή έλλειψη εμπιστοσύνης. Αυτοί είναι που διαμορφώνουν τις διάφορες γνωστές δυσλειτουργίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Ποια είναι τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα;

Στυτική δυσλειτουργία. Είναι ένα από τα πιο συχνά. Εμφανίζεται όταν ο άνδρας δεν είναι σε θέση να επιτύχει ή να διατηρήσει στύση για να κάνει σεξουαλική επαφή.  Υπολογίζεται ότι μεταξύ 20% και 30% των περιπτώσεων έχουν ψυχολογική προέλευση. Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτωση. Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η αδυναμία ελέγχου της αποβολής του σπέρματος στον επιθυμητό βαθμό. Αν και συχνά σχετίζεται με το τέλος της σεξουαλικής επαφής, δεν χρειάζεται να τελειώνει με την εκσπερμάτωση. Η προέλευση και των δύο σεξουαλικών προβλημάτων συνήθως αφορά ψυχολογικούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό, η επέμβαση στοχεύει συνήθως στον έλεγχο της διέγερσης , είτε με άμεση παρέμβαση στα ερεθίσματα που την παράγουν είτε με την εκπαίδευση ορισμένων ψυχικών πηγών που την αναστέλλουν σε κάποιο βαθμό. Δύο από τα πιο κοινά πρωτόκολλα από την άποψη αυτή είναι το “stop and start”.

Κολεόσπασμος. Αναφέρεται στη δυσκολία της επαφής, λόγω της ακούσιας συστολής των μυών του κάτω τρίτου του κόλπου. Δηλαδή, εμφανίζονται σπασμοί σε αυτούς τους μύες που κλείνουν τον κόλπο και εμποδίζουν τη διείσδυση. Αυτό οφείλεται σε φυσικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες ή σε συνδυασμό και των δύο. Επίσης, είναι ένα από τα σεξουαλικά προβλήματα που συνήθως δεν επιδεινώνεται εάν δεν αντιμετωπιστεί. Ανοργασμία. Αναφερόμαστε στην αδυναμία επίτευξης οργασμού. Άτομα με αυτό το πρόβλημα δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό το αποκορύφωμα στη σεξουαλική τους σχέση. Δυσπαρευνία. Είναι επώδυνη ή δυσάρεστη επαφή πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ένωσης. Εμφανίζεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Πιθανή αιτία για αυτή είναι η λοίμωξη των ούρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γυναικείος φόβος του σεξ κι ο μύθος της Δάφνης

Νυμφομανία, όταν το σεξ σταματά να είναι ευχαρίστηση και γίνεται πρόβλημα

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική εκπαίδευση

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.