Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική εκπαίδευση: Tι πρέπει να γνωρίζετε

Σεξουαλική εκπαίδευση: Tι πρέπει να γνωρίζετε

Σεξουαλική εκπαίδευση: Tι πρέπει να γνωρίζετε. Η σεξουαλική εκπαίδευση αρχίζει να αποκτά μεγάλη σημασία στην κοινωνία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί είναι απαραίτητο και ποια οφέλη που μας προσφέρει.

Στην πραγματικότητα, σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν ότι όταν μιλάμε για σεξουαλική εκπαίδευση μιλάμε για έναν τομέα που ορίζεται από τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, αν και με εγκάρσιο τρόπο. Η σεξουαλική εκπαίδευση ονομάζεται επίσης «συναισθηματική σεξουαλική εκπαίδευση». Ωστόσο, και οι δύο έννοιες έχουν το ίδιο πράγμα. Επιπλέον, η συναισθηματική σεξουαλική εκπαίδευση μπορεί να γίνει ένας επαναλαμβανόμενος όρος.

Αν πάρουμε ως αναφορά την προέλευση της λέξης σεξ , η σεξουαλική εκπαίδευση σημαίνει «εκπαίδευση των φύλων». Δηλαδή, είναι ένα θέμα που ασχολείται με όλα όσα σχετίζονται με το πώς οι άνθρωποι – που θεωρούνται σεξουαλικά όντα – σχετίζονται στενά και δημόσια, τόσο συναισθηματικά όσο και ερωτικά. Για το λόγο αυτό, όταν μιλάμε για φύλα, γίνεται αναφορά σιωπηρά σε συναισθήματα, στοργή και δεσμούς. Έτσι, η σεξουαλική εκπαίδευση είναι το θέμα που είναι επιφορτισμένο με την εκπαίδευση σε συναισθηματικές και ερωτικές σχέσεις, αν και δε μένει μόνο εκεί, αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για την καλλιέργεια γνώσεων σε όσους την λαμβάνουν, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια πολύ πληρέστερη ζωή με τον εαυτό τους.

Τώρα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλα αυτά πραγματοποιούνται, όπως στην περίπτωση όλων των θεμάτων, μέσω μιας μεθοδολογίας, με ορισμένους στόχους, μιας παιδαγωγικής στρατηγικής και μιας σειράς διδακτικών πόρων. Στην ουσία, η εκπαίδευση σεξουαλικότητας μάς βοηθά να συσχετίζουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Μας παρέχει ένα πολύ ευρύ σύνολο γνώσεων και εργαλείων από πολλές απόψεις, για να ζήσουμε μια υγιή συναισθηματική και ερωτική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

Για ποιες χώρες θεωρείται σημαντικό το σεξ

Κατάθλιψη λόγω επαγγελματικού περιβάλλοντος

Η ικανοποίηση στο σεξ ξεκινά με την στάση σου απέναντι στον άλλον, όχι με την στάση που επιλέγεις στο κρεβάτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Δεκατρείς πολιτείες δεν επιβάλλουν την εκπαίδευση για τον HIV ή τα ΣΜΝ στα σχολεία με οποιαδήποτε ιδιότητα, αφήνοντας τα μεμονωμένα σχολεία να επιλέξουν αν θα διδάξουν ή όχι το θέμα και σε ποια έκταση.