Σεξουαλική Υγεία

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες. Η νυμφομανία ή η υπερσεξουαλικότητα είναι ένας εθισμός στο σεξ.  Αφορά τις γυναίκες, που φαίνεται να είναι ανικανοποίητες, και όπως όλοι οι εθισμοί και οι εξαρτήσεις μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η νυμφομανία είναι μια ασθένεια, είναι μια σεξουαλική διαταραχή και όχι μια απλή αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και επιθυμίας της γυναίκας να κάνει σεξ.

Αυτά είναι κάποια από τα συμπτώματα που μπορούν να μας υποδείξουν και να δώσουν ενδείξεις εάν εσείς ή κάποιος κοντά σας μπορεί να είστε νυμφομανής.

  • Αίσθημα πάρα πολύ έντονης, ακούραστης και ακόρεστης σεξουαλικής επιθυμίας. Η επιθυμία που πρέπει να ικανοποιηθεί μέσω της συνεχούς επιδίωξης της σεξουαλικής επαφής, μέσω της επαφής, του αυνανισμού ή ακόμα και της πορνογραφίας.
  • Επαναλαμβανόμενες και εμμονικές σκέψεις που σχετίζονται με το σεξ. Αυτές οι σεξουαλικές σκέψεις ή φαντασιώσεις είναι ανεπιθύμητες, ακούσιες και προκαλούν δυσφορία και αδυναμία να δώσουν αυτά τα άτομα προσοχή και να παραμείνουν επικεντρωμένοι σε άλλα πράγματα.
  • Φαινομενικά πλήρης σεξουαλική ζωή, αλλά με αίσθημα συνεχούς σεξουαλικής δυσαρέσκειας εκ μέρους της γυναίκας.
  • Ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο σεξουαλικές εμπειρίες, γεγονός που οδηγεί σε υποβιβασμό του χρόνου που αφιερώνεται στην επαγγελματική ζωή, την οικογενειακή ζωή, τις φιλίες και άλλα χόμπι ή / και χόμπι στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο, το σεξ γίνεται το πιο σημαντικό από όλα.
  • Αίσθημα ντροπής και λύπης στο τέλος των σεξουαλικών συμπεριφορών, αλλά αδυναμία να τις σταματήσουμε και να πούμε “ΟΧΙ” στις ακόλουθες περιπτώσεις και ευκαιρίες.

 

  • Αιτίες:
  • Αγχωτικές ή και τραυματικές καταστάσεις που προκαλούν την εμμονή.
  • Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία.
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση , όταν συμβαίνει αυτό, οι γυναίκες επιδιώκουν να αποκτήσουν ασφάλεια και αναγνώριση μέσω των σεξουαλικών τους συμπεριφορών.
  • Πρόσφατη διάλυση. Το αίσθημα της μοναξιάς και της έλλειψης αγάπης που προκαλείται από τη διάλυση αναζητείται στις σεξουαλικές της συμπεριφορές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

Περισσότερο βιολογικός παρά ποιητικός ο έρωτας

Τύποι και συμπτώματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.