Σεξουαλική Υγεία

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες

Νυμφομανία εθισμός στο σεξ: Συμπτώματα και αιτίες. Η νυμφομανία ή η υπερσεξουαλικότητα είναι ένας εθισμός στο σεξ.  Αφορά τις γυναίκες, που φαίνεται να είναι ανικανοποίητες, και όπως όλοι οι εθισμοί και οι εξαρτήσεις μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η νυμφομανία είναι μια ασθένεια, είναι μια σεξουαλική διαταραχή και όχι μια απλή αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και επιθυμίας της γυναίκας να κάνει σεξ.

Αυτά είναι κάποια από τα συμπτώματα που μπορούν να μας υποδείξουν και να δώσουν ενδείξεις εάν εσείς ή κάποιος κοντά σας μπορεί να είστε νυμφομανής.

  • Αίσθημα πάρα πολύ έντονης, ακούραστης και ακόρεστης σεξουαλικής επιθυμίας. Η επιθυμία που πρέπει να ικανοποιηθεί μέσω της συνεχούς επιδίωξης της σεξουαλικής επαφής, μέσω της επαφής, του αυνανισμού ή ακόμα και της πορνογραφίας.
  • Επαναλαμβανόμενες και εμμονικές σκέψεις που σχετίζονται με το σεξ. Αυτές οι σεξουαλικές σκέψεις ή φαντασιώσεις είναι ανεπιθύμητες, ακούσιες και προκαλούν δυσφορία και αδυναμία να δώσουν αυτά τα άτομα προσοχή και να παραμείνουν επικεντρωμένοι σε άλλα πράγματα.
  • Φαινομενικά πλήρης σεξουαλική ζωή, αλλά με αίσθημα συνεχούς σεξουαλικής δυσαρέσκειας εκ μέρους της γυναίκας.
  • Ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο σεξουαλικές εμπειρίες, γεγονός που οδηγεί σε υποβιβασμό του χρόνου που αφιερώνεται στην επαγγελματική ζωή, την οικογενειακή ζωή, τις φιλίες και άλλα χόμπι ή / και χόμπι στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο, το σεξ γίνεται το πιο σημαντικό από όλα.
  • Αίσθημα ντροπής και λύπης στο τέλος των σεξουαλικών συμπεριφορών, αλλά αδυναμία να τις σταματήσουμε και να πούμε “ΟΧΙ” στις ακόλουθες περιπτώσεις και ευκαιρίες.

 

  • Αιτίες:
  • Αγχωτικές ή και τραυματικές καταστάσεις που προκαλούν την εμμονή.
  • Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία.
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση , όταν συμβαίνει αυτό, οι γυναίκες επιδιώκουν να αποκτήσουν ασφάλεια και αναγνώριση μέσω των σεξουαλικών τους συμπεριφορών.
  • Πρόσφατη διάλυση. Το αίσθημα της μοναξιάς και της έλλειψης αγάπης που προκαλείται από τη διάλυση αναζητείται στις σεξουαλικές της συμπεριφορές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

Περισσότερο βιολογικός παρά ποιητικός ο έρωτας

Τύποι και συμπτώματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.