Σεξουαλική Υγεία

Ο μύθος της Δάφνης: Σεξουαλική φοβία

Ο μύθος της  Δάφνης: Σεξουαλική φοβία

Ο μύθος της Δάφνης: Σεξουαλική φοβία. Ο μύθος της Δάφνης είναι μια αποτυχημένη ιστορία αγάπης μεταξύ αυτής και του θεού Απόλλωνα. Πέρα από την ίδια την ιστορία, ανάμεσα στις γραμμές περιγράφει αυτό που είναι γνωστό ως «άγχος διείσδυσης» ή φόβος για σεξ στις γυναίκες. 

Κάθε φορά που συζητείται ο μύθος της Δάφνης, είναι απαραίτητο επίσης να μιλάμε για τον Απόλλωνα. Η ιστορία αυτών των δύο χαρακτήρων είναι αδιαχώριστη. Μια τέτοια ιστορία έχει επίσης χρησιμεύσει για να καθορίσει μια ψυχολογική δυσκολία: το σύμπλεγμα Daphne, που ονομάζεται επίσης άγχος διείσδυσης ή σεξουαλική φοβία.

Η Δάφνη ήταν μια νύμφη δέντρων, απόλυτα αφοσιωμένη στη φύση και το κυνήγι. Ήταν η κόρη του θεού του ποταμού και μιας νύμφης των νερών. Ήταν ένα πολύ όμορφο πλάσμα. Ο μύθος της Δάφνης λέει ότι είχε πολλούς μνηστήρες, αλλά τους απέρριψε όλους . Σκέφτηκε μόνο να περπατά ελεύθερα στη φύση. Ο πατέρας της της ζήτησε να παντρευτεί, καθώς λαχταρούσε να έχει εγγόνια. Ωστόσο, η νύμφη δεν μοιράστηκε την ψευδαίσθηση του. Ως εκ τούτου, τον παρακάλεσε να της επιτρέψει να είναι μόνη για πάντα, όπως η θεά Άρτεμις . Ο πατέρας δέχτηκε, αλλά την προειδοποίησε ότι δεν θα ήταν εύκολο να κρατήσει τους διαφορετικούς μνηστήρες που τη συνόδευαν πάντα μακριά της.

 

Ο μύθος της Δάφνης έχει ερμηνευτεί ως μια ιστορία που μιλά για το φόβο κάποιων γυναικών να κάνουν σεξουαλικές σχέσεις. Δεν θέλουν να αγγίξουν κανέναν άντρα και γι ‘αυτό πολλοί αρνούνται να έχουν τη δυνατότητα να έχουν σύντροφο. Το σύμπλεγμα Daphne αναφέρεται όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρότυπο συμπεριφοράς. Αυτό οφείλεται γενικά στην ακατάλληλη σεξουαλική εκπαίδευση που γίνεται πολύ περιοριστική. Είναι επίσης πιθανό ότι υπάρχουν εμπειρίες κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία ή λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Όπως στον μύθο της Δάφνης, θέλουν να είναι μόνοι για πάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντίστασή τους στη σεξουαλική επαφή είναι τόσο ισχυρή που κατά τη συνουσία μπορεί να αναπτύξουν μυϊκό σπασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νυμφομανία, όταν το σεξ σταματά να είναι ευχαρίστηση και γίνεται πρόβλημα

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική εκπαίδευση

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

Επηρεάζει το εγκεφαλικό επεισόδιο τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.

Μπορεί η πίεση το στομάχι μιας γυναίκας να διεγείρει το G-spot

Σεξ οργασμός: «Η άσκηση πίεσης στο κάτω μέρος του στομάχου μπορεί να οδηγήσει σε διέγερση του σημείου G» λόγω του στενά συνδεδεμένου «συνδετικού ιστού που διατρέχει την περιοχή της κοιλιάς και της λεκάνης, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου και της κλειτορίδας». «Όταν γίνεται μασάζ σε μια περιοχή [συνδετικού ιστού], μπορεί να διεγείρει άλλους μύες και όργανα που συνδέονται με αυτήν. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο το μασάζ σε αυτήν την περιοχή διεγείρει το σημείο G και την κλειτορίδα έμμεσα».

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: "Το σεξ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν μωρά, αλλά είναι επίσης ο τρόπος που δείχνουν αγάπη και στοργή και βιώνουν ευχαρίστηση".