Σεξουαλική Υγεία

Ο μύθος της Δάφνης: Σεξουαλική φοβία

Ο μύθος της  Δάφνης: Σεξουαλική φοβία

Ο μύθος της Δάφνης: Σεξουαλική φοβία. Ο μύθος της Δάφνης είναι μια αποτυχημένη ιστορία αγάπης μεταξύ αυτής και του θεού Απόλλωνα. Πέρα από την ίδια την ιστορία, ανάμεσα στις γραμμές περιγράφει αυτό που είναι γνωστό ως «άγχος διείσδυσης» ή φόβος για σεξ στις γυναίκες. 

Κάθε φορά που συζητείται ο μύθος της Δάφνης, είναι απαραίτητο επίσης να μιλάμε για τον Απόλλωνα. Η ιστορία αυτών των δύο χαρακτήρων είναι αδιαχώριστη. Μια τέτοια ιστορία έχει επίσης χρησιμεύσει για να καθορίσει μια ψυχολογική δυσκολία: το σύμπλεγμα Daphne, που ονομάζεται επίσης άγχος διείσδυσης ή σεξουαλική φοβία.

Η Δάφνη ήταν μια νύμφη δέντρων, απόλυτα αφοσιωμένη στη φύση και το κυνήγι. Ήταν η κόρη του θεού του ποταμού και μιας νύμφης των νερών. Ήταν ένα πολύ όμορφο πλάσμα. Ο μύθος της Δάφνης λέει ότι είχε πολλούς μνηστήρες, αλλά τους απέρριψε όλους . Σκέφτηκε μόνο να περπατά ελεύθερα στη φύση. Ο πατέρας της της ζήτησε να παντρευτεί, καθώς λαχταρούσε να έχει εγγόνια. Ωστόσο, η νύμφη δεν μοιράστηκε την ψευδαίσθηση του. Ως εκ τούτου, τον παρακάλεσε να της επιτρέψει να είναι μόνη για πάντα, όπως η θεά Άρτεμις . Ο πατέρας δέχτηκε, αλλά την προειδοποίησε ότι δεν θα ήταν εύκολο να κρατήσει τους διαφορετικούς μνηστήρες που τη συνόδευαν πάντα μακριά της.

 

Ο μύθος της Δάφνης έχει ερμηνευτεί ως μια ιστορία που μιλά για το φόβο κάποιων γυναικών να κάνουν σεξουαλικές σχέσεις. Δεν θέλουν να αγγίξουν κανέναν άντρα και γι ‘αυτό πολλοί αρνούνται να έχουν τη δυνατότητα να έχουν σύντροφο. Το σύμπλεγμα Daphne αναφέρεται όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρότυπο συμπεριφοράς. Αυτό οφείλεται γενικά στην ακατάλληλη σεξουαλική εκπαίδευση που γίνεται πολύ περιοριστική. Είναι επίσης πιθανό ότι υπάρχουν εμπειρίες κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία ή λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Όπως στον μύθο της Δάφνης, θέλουν να είναι μόνοι για πάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντίστασή τους στη σεξουαλική επαφή είναι τόσο ισχυρή που κατά τη συνουσία μπορεί να αναπτύξουν μυϊκό σπασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νυμφομανία, όταν το σεξ σταματά να είναι ευχαρίστηση και γίνεται πρόβλημα

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική εκπαίδευση

Τι γίνεται αν αρχίσεις να φαντασιώνεσαι τον κολλητό σου

Επηρεάζει το εγκεφαλικό επεισόδιο τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».