Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Τελικά αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Τελικά αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Το sex με πρώην είναι σαν να πέφτεις πάνω στα παλιά σου αθλητικά παπούτσια που δεν έχεις πετάξει. Μπορεί να μην έχουν τρυπήσει και να μπορείς να τα φορέσεις. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν είναι φθαρμένα! Η επιλογή είναι στα χέρια σου. Τα φοράς ή τα πετάς; Πριν, λοιπόν, αποφασίσεις τι θα κάνεις με τον πρώην σου, σκέψου τα παρακάτω.

Τα θετικά της ερωτικής επαφής με πρώην

1. Μπορεί να καταπραΰνει τα συναισθήματά σας.
Αν το σεξ πάει καλά, μπορεί να καταπραΰνει τα σκληρά συναισθήματα που απέμειναν από τον χωρισμό. Αντί να νιώθουμε σκληρά ο ένας προς τον άλλον, η σεξουαλική επαφή μετά τη σχέση μπορεί να θυμίζει σε ένα ζευγάρι τη ζεστή, σεξουαλική στάση που είχαν ο ένας προς τον άλλον.

2. Μπορεί να είναι παρήγορο.

Οι χωρισμοί μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε εξαιρετικά μοναξιά, ειδικά αν εσείς και ο σύντροφός σας ζούσατε μαζί. Έτσι, το σεξ με έναν πρώην μπορεί να φέρει μια αίσθηση άνεσης, ειδικά αν νιώθετε μοναξιά μετά το χωρισμό. Ακόμα κι αν εσείς οι δύο το παρατήσατε λόγω ασυμβίβαστων διαφορών, ίσως μπορέσετε να αφήσετε αυτές τις απογοητεύσεις και τα προβλήματα στην άκρη για τα σωματικά πράγματα που ξέρετε ότι θα σας κάνουν να νιώσετε καλά.

3. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας.
Ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει συντριβή στην αυτοεκτίμηση κάποιου. Σε αυτή την περίπτωση, το σεξ με έναν πρώην μπορεί να αντιμετωπίσει το αίσθημα της αποτυχίας. Η σεξουαλική σχέση μπορεί να προσφέρεται στο να βλέπεις τον χωρισμό να έχει να κάνει περισσότερο με την ασυμβατότητα παρά με την κατωτερότητα.

4. Μπορεί να είναι ‘ασφαλές’.
Το σεξ με έναν πρώην είναι η απόλυτη κίνηση ασφαλείας γιατί μοιράζεστε ένα παρελθόν και γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλά. Σε σύγκριση με μια νέα σχέση, ο πρώην σας γνωρίζει ήδη κάθε μέρος του εαυτού σας—την ιστορία σας, το σώμα σας και τι σας αρέσει στο κρεβάτι. Αυτό δεν είναι αυτόματο όταν είσαι με κάποιον νέο.

Τα αρνητικά:
1. Μπορεί να οδηγήσει ξανά σε συναισθηματικό δέσιμο.
Το σεξ μπορεί να συμβεί χωρίς πολύ συναισθηματικό δέσιμο, αλλά συχνά δεν συμβαίνει αυτό. Για ορισμένες γυναίκες, η συνέχιση μιας σεξουαλικής σχέσης με έναν πρώην μπορεί να επαναφέρει τον πόνο και την αγωνία της διαλυμένης σχέσης δημιουργώντας ένα οδυνηρό déjà vu.

2. Μπορεί να ξανανοίξει παλιές πληγές.
Το να συναναστρέφεσαι σεξουαλικά με έναν πρώην είναι επικίνδυνο. Το να είσαι ξανά μαζί του μπορεί να αναγκάσει τα παλιά ζητήματα και τον παλιό πόνο να επανεμφανιστούν ακριβώς τη στιγμή που άρχιζες να προχωράς. Για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν το μόνο μέρος μιας προηγούμενης σχέσης που λειτούργησε και λειτούργησε καλά, ήταν το σεξ; ρωτάει. Εάν ο ένας από εσάς ήθελε παιδιά και ο άλλος δεν ήταν έτοιμος, μπορεί να βρεθείτε να κάνετε ξανά αυτές τις σκληρές και έντονες συζητήσεις και να νιώθετε απογοητευμένοι για το πώς δεν θα μπορούσατε ποτέ να τα καταφέρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Γιατί πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν το γάμο τους;

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Athens Pride 2022: Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.