Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

F.D.A.: Ενέκρινε εσώρουχα για προστασία από ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

F.D.A.: Ενέκρινε εσώρουχα για προστασία από ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

F.D.A.: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε εσώρουχα από λάτεξ ως προστασία έναντι της μετάδοσης ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων -F.D.A.- ενέκρινε εσώρουχα από λάτεξ ως μέθοδο προστασίας από λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν από τον κόλπο ή τον πρωκτό κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Τα εσώρουχα αποτελούν μέρος ενός υπομελετημένου αλλά σημαντικού τομέα της σεξουαλικής υγείας όπου οι λίγες επιλογές προστασίας θεωρούνται περίπλοκες και ελάχιστα χρησιμοποιούνται. «Το στοματικό σεξ δεν είναι εντελώς ακίνδυνο», λέει η Δρ Jeanne Marrazzo, διευθύντρια του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με την ίδια, η ανάγκη για προστατευτικές μεθόδους είναι αυξανόμενης σημασίας επειδή περισσότεροι «έφηβοι ξεκινούν την πρώτη τους σεξουαλική δραστηριότητα με το στοματικό σεξ». Για ανθρώπους όλων των ηλικιών, πρόσθεσε, ένα προστατευτικό φράγμα που είναι ευχάριστο στη χρήση θα μπορούσε να «μειώσει το άγχος και να αυξήσει την ευχαρίστηση γύρω από το στοματικό σεξ».

Λοιμώξεις όπως ο έρπης, η γονόρροια και η σύφιλη μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο κίνδυνος μετάδοσης H.I.V. από τον κόλπο μέσω του στοματικού σεξ θεωρείται πολύ χαμηλός (C.D.C.). Ωστόσο, ο HPV – ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων – μεταδίδεται πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο και οι λοιμώξεις του στόματος και του λαιμού από ορισμένους τύπους HPV μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του στόματος ή του λαιμού, αναφέρει ο οργανισμός.

Το πόσο συχνά οι άνθρωποι μεταδίδουν λοιμώξεις μέσω του στοματικού σεξ είναι ασαφές και δύσκολο να μελετηθεί, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν στοματικό σεξ κάνουν κολπικό ή πρωκτικό σεξ στην ίδια συνάντηση, δήλωσε ο Δρ. Kenneth Mayer, διευθυντής ιατρικής έρευνας για το Fenway Health, ένα κοινοτικό κέντρο υγείας στο Μασαχουσέτη που εστιάζει σε ασθενείς που προσδιορίζονται ως L.G.B.T.Q. «Η εξουσιοδότηση αυτού του προϊόντος από την F.D.A. δίνει στους ανθρώπους μια άλλη επιλογή για προστασία από τα ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ», δήλωσε η Courtney Lias από το F.D.A..

Το μόνο προϊόν που είχε προηγουμένως εγκριθεί για προστασία κατά το στοματικό σεξ ήταν ένα οδοντικό φράγμα – ένα λεπτό, ορθογώνιο φύλλο από λάτεξ (ή μερικές φορές πολυουρεθάνη) που συνήθως πρέπει να κρατιέται στη θέση του με τα χέρια του για να σχηματίσει ένα φράγμα μεταξύ του στόματος και των γεννητικών οργάνων. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα οδοντικά φράγματα, που εφευρέθηκαν το 1864 και αρχικά ήταν κατασκευασμένα από καουτσούκ, σχεδιάστηκαν για να απομονώνουν τα δόντια κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών επεμβάσεων. Αλλά η κρίση του AIDS πυροδότησε ανησυχίες για τη σεξουαλική μετάδοση λοιμώξεων και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μια αυστραλιανή εταιρεία, η Glyde Health, δημιούργησε ένα οδοντιατρικό φράγμα που εμπνεύστηκε κυρίως από τις ανησυχίες των γυναικών που κάνουν σεξ με γυναίκες, είπε ένας αξιωματούχος της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο FDA ενέκρινε το πρώτο προφυλακτικό για πρωκτικό έρωτα

Ξεκινάμε το 2022 με μια αισιόδοξη ματιά στο σεξ

Οι φεμινιστές άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ

Το ΒΔ Οχάιο κατέγραψε διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σύφιλης το 2021

Οι νέοι υποτιμούν τον κίνδυνο ΣΜΝ από στοματικό σεξ

Γιατί είναι μαγικός ο αριθμός 69 στο σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Σεξουαλικές στάσεις και χρόνος σύλληψης

Σεξ σύλληψη: Η αναζήτηση για σύλληψη οδηγεί συχνά τα ζευγάρια να εξερευνήσουν διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών θέσεων και του χρόνου.

Νότια Αφρική: Οι παραδοσιακοί θεραπευτές συμμετέχουν στον αγώνα κατά του HIV

Νότια Αφρική: . Το στίγμα παραμένει σε πολλές κοινότητες γύρω από τη νόσο και τη θεραπεία της - παρόλο που η αντιρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή και η προφύλαξη πριν από την έκθεση είναι δωρεάν.

Close Icon