Σεξουαλική Υγεία

Έφηβοι ΣΜΝ: Υποτιμούν τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων από στοματικό σεξ

Έφηβοι ΣΜΝ: Υποτιμούν τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων από στοματικό σεξ

Έφηβοι ΣΜΝ: Όσοι έκαναν μη προστατευμένο στοματικό σεξ χαμηλού κινδύνου επικεντρώθηκαν κυρίως στην έλλειψη κινδύνου εγκυμοσύνης και σε χαμηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, σε σύγκριση με το μη προστατευμένο κολπικό σεξ. 

Πολλοί Αμερικανοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες υποτιμούν τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων από απροστάτευτο στοματικό σεξ, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νεαρούς άνδρες, δείχνει μια νέα έρευνα. Οι γιατροί λένε ότι το στοματικό σεξ μπορεί να μεταδώσει έρπητα, γονόρροια, χλαμύδια, σύφιλη, HIV και τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και καρκίνους κεφαλής και τραχήλου. Αν και υπάρχει εμβόλιο HPV, δεν χρησιμοποιείται ευρέως στους νέους άνδρες, σημείωσαν οι ερευνητές. “Οι νέοι αξίζουν να γνωρίζουν τα γεγονότα σχετικά με τους κινδύνους του στοματικού σεξ”, δήλωσε η Δρ. Tammy Chang, αναπληρώτρια καθηγήτρια οικογενειακής ιατρικής στο Michigan Medicine – University of Michigan. “Δεν πρόκειται μόνο για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, αλλά και για τον κίνδυνο για καρκίνο αργότερα στη ζωή”, δήλωσε ο Chang, διευθυντής της δημοσκόπησης My Voice που εδρεύει στο πανεπιστήμιο.

Σεξουαλική εκπαίδευση και ΣΜΝ

“Η εκπαίδευση της νεολαίας σχετικά με τους κινδύνους του στοματικού σεξ σήμερα και η παροχή της προστασίας προσιτή και εύκολη στη χρήση μπορεί να αρχίσει να αλλάζει τους πολιτισμικούς κανόνες γύρω από το στοματικό σεξ και να σώζει ζωές”, πρόσθεσε σε ένα δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. Η δημοσκόπηση που βασίστηκε σε κείμενο περιελάμβανε περισσότερους από 900 Αμερικανούς έφηβους και νεαρούς ενήλικες, μέσης ηλικίας 19 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο επικίνδυνο είναι το στοματικό σεξ σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, με το 1 να είναι το λιγότερο επικίνδυνο. Συνολικά, το 60% των συμμετεχόντων βαθμολόγησε το στοματικό σεξ χωρίς προστασία με 1, 2 ή 3, αλλά οι νεαρές γυναίκες είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τους νεαρούς άντρες να το βαθμολογήσουν με 4 ή 5, ενώ οι νέοι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να το βαθμολογήσουν με 1. ή 2.

Όσοι έκαναν μη προστατευμένο στοματικό σεξ χαμηλού κινδύνου επικεντρώθηκαν κυρίως στην έλλειψη κινδύνου εγκυμοσύνης και στον χαμηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, σε σύγκριση με το μη προστατευμένο κολπικό σεξ. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (54%) των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύουν ότι η γενιά τους χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με τους κινδύνους του στοματικού σεξ και πώς να μειώσει αυτούς τους κινδύνους χρησιμοποιώντας προστατευτικά εμπόδια όπως οδοντικά φράγματα και προφυλακτικά. Ένας στους πέντε επεσήμανε επίσης την ανάγκη για περισσότερες απεικονίσεις ή συζήτηση για την προστασία κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ στη λαϊκή κουλτούρα για την εξομάλυνσή της, σύμφωνα με τα ευρήματα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Ιανουαρίου του Annals of Family Medicine.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

48% των εφήβων βιώνουν παρενόχληση στα ραντεβού

Μειώνεται συνεχώς το ποσοστό όσων κάνουν σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι συχνότερες ερωτήσεις για τον ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)

Η αξία του εμβολιασμού στα παιδιά: Ειδικοί μιλούν για το «στοίχημα» του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.