Σεξουαλική Υγεία

Πρωκτικό σεξ: Ο FDA ενέκρινε το πρώτο προφυλακτικό

Πρωκτικό σεξ: Ο FDA ενέκρινε το πρώτο προφυλακτικό

Πρωκτικό σεξ: Ενώ η χρήση προφυλακτικού συστήνετε από το CDC και άλλες υγειονομικές αρχές κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, κανένα προφυλακτικό δεν είχε ποτέ εγκριθεί ως τώρα. Ο FDA απαιτούσε ποσοστό αποτυχίας μικρότερο από 5 τις εκατό, και προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων – FDA – ενέκρινε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά προφυλακτικό ειδικά για το πρωκτικό σεξ. Το προφυλακτικό μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της κολπικής επαφής.  Η έγκριση αυτή έχει μεγάλη σημασία στο χώρο της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας υποστήριζαν εδώ και καιρό την έγκριση αυτή, επειδή θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά ενώ κάνουν πρωκτικό σεξ για να αποτρέψουν τη διάδοση των ΣΜΝ και του HIV.

Μάθετε περισσότερα: Το προφυλακτικό ONE θα διατίθεται στην αγορά ως πρωκτικό προφυλακτικό καθώς και ως κολπικό προφυλακτικό, σύμφωνα με τον FDA. Η εταιρεία ζήτησε την έγκριση του FDA πέρυσι, αφού έδειξε ότι το ποσοστό αποτυχίας κατά το πρωκτικό σεξ με τη χρήση του ήταν μικρότερο από 1%. Το απροστάτευτο πρωκτικό σεξ «ενέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής έκθεσης για μετάδοση του HIV» και ο κίνδυνος μόλυνσης από ΣΜΝ είναι «σημαντικά υψηλότερος» από ό,τι κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ, σύμφωνα με τον FDA. Ενώ η χρήση προφυλακτικού συστήνετε από το CDC και άλλες υγειονομικές αρχές κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, κανένα προφυλακτικό δεν είχε ποτέ εγκριθεί ως τώρα. Ο FDA απαιτούσε ποσοστό αποτυχίας μικρότερο από 5 τις εκατό, και προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας.

Προτεραιότητά η προώθηση της ισότητας στην υγεία

«Η έγκριση από την FDA για ένα προφυλακτικό που ενδείκνυται, αξιολογείται και επισημαίνεται ειδικά για πρωκτική επαφή μπορεί να βελτιώσει την πιθανότητα χρήσης προφυλακτικού κατά την πρωκτική επαφή», δήλωσε αρχικά η Δρ Courtney Lias, διευθύντρια του Γραφείου GastroRenal του FDA. ObGyn, General Hospital, and Urology Devices, σε μια ανακοίνωσή της νωρίτερα την Τετάρτη. [Αυτή] η έγκριση μας βοηθά να επιτύχουμε την προτεραιότητά μας για την προώθηση της ισότητας στην υγεία μέσω της ανάπτυξης ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικών πληθυσμών», πρόσθεσε η Δρ Courtney Lias.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινάμε το 2022 με μια αισιόδοξη ματιά στο σεξ

Μειώνεται συνεχώς το ποσοστό όσων κάνουν σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι επαγγελματίες υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σύφιλης στις Η.Π.Α.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.