Σεξουαλική Υγεία

Πρωκτικό σεξ: Όσα θα πρέπει να αποφύγετε

Πρωκτικό σεξ: Όσα θα πρέπει να αποφύγετε

Πρωκτικό σεξ: Ο πρωκτός στερείται των κυττάρων που δημιουργούν το φυσικό λιπαντικό που έχει ο κόλπος. Επίσης, δεν έχει το σάλιο του στόματος και ακριβώς γι αυτούς τους λόγους χρειάζεται πολύ προστασία.

Η έλλειψη λίπανσης και λεπτότερων ιστών αυξάνει τον κίνδυνο δακρύων που σχετίζονται με την τριβή στον πρωκτό και στον ορθό. Μερικά από αυτά τα δάκρυα μπορεί να είναι πολύ μικρά, αλλά εξακολουθούν να εκθέτουν το δέρμα με αποτέλεσμα να κάνουν την περιοχή πολύ ευαίσθητη. Γι αυτό  τον λόγο  πρέπει οπωσδήποτε να είστε πιο προσεχτικοί και σχολαστικοί με την καθαριότητα. Παρακάτω ακολουθούντα προβλήματα αλλά και συμβουλές για να μπορέσετε είτε να τα αποφύγετε, είτε να τα αναχαιτίσετε.

Τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο

Για να ελαχιστοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι, πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις.

 1. Χρησιμοποιήστε λιπαντικό με βάση το νερό για να ελαχιστοποιήσετε τα δάκρυα που έχουν σχέση με την τριβή.
 2. Αλλάξτε προφυλακτικά εάν μετακινηθείτε από πρωκτικό σε κολπικό σεξ για να αποφύγετε την εισαγωγή διαφορετικών βακτηριακών μορφών σε κάθε ένα.
 3. Μετακινηθείτε αργά μέχρις ότου ένα άτομο αποκτήσει αρκετή λίπανση.
 4. Κινηθείτε αργά  ή διακόψτε το πρωκτικό σεξ εάν ένα άτομο βιώνει πόνο ή δυσφορία.
 • Η χρήση σπερματοκτόνων μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ερεθισμού του πρωκτού. Οι άνθρωποι πρέπει να τα  αποφεύγουν κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ.
 • Επειδή το πρωκτικό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις με τους τρόπους που αναφέρουμε παραπάνω, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ). Για παράδειγμα, επειδή το δέρμα είναι πιο πιθανό να σκιστεί κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ από ό, τι κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εξάπλωσης ΣΜΝ.
 • Πιθανά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι: χλαμύδια , γονόρροια , ηπατίτιδα , HIV και έρπητα . Αυτές μπορεί να είναι μακροπρόθεσμες καταστάσεις, καθώς πολλά ΣΜΝ δεν έχουν θεραπεία.
 • Το πρωκτικό σεξ είxει πολύ υψηλότερο κίνδυνο  μετάδοσης του HIV σε σύγκριση με άλλες μορφές σεξ, όπως το κολπικό ή στοματικό.

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο

 •  Πρέπει να φοράτε προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ.
 •  Πρέπει  να δώσετε προσοχή στον τύπο λιπαντικού που χρησιμοποιείτε
 •  Η χρήση σάλιου ως λιπαντικό αποτελεί παράγοντα κινδύνου για γονόρροια σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.
 • Τα προφυλακτικά δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη των ΣΜΝ

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για το πρωκτικό σεξ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα φαγητά για να απογειώσετε την απόδοση σας στο σεξ

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.