Σεξουαλική Υγεία

Sex: Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Η “πρώτη φορά” του καθενός είναι διαφορετική. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της προετοιμασίας για σεξ είναι να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε αντισυλληπτικά και προφυλακτικά για να βοηθήσετε στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και των ΣΜΝ. Τι συμβαίνει όμως την πρώτη φορά;

Σεξ για πρώτη φορά

Την πρώτη φορά που κάνετε κολπικό σεξ, μπορεί να πονέσει ή να αισθανθείτε καλά ή και τα δύο. Μπορεί να υπάρχει πόνος και αιμορραγία την πρώτη φορά που ένα αντρικό μόριο εισέρχεται στον κόλπο σας, αλλά δεν συμβαίνει σε όλες. Μερικές κοπέλες έχουν φυσικά περισσότερο παρθενικό υμένα από άλλες – αυτός ο πόνος και η αιμορραγία μπορεί να συμβεί όταν ο παρθενικός υμένας τους τεντωθεί. Εάν ο πόνος και η αιμορραγία δεν βελτιωθούν μετά την πρώτη φορά που κάνετε κολπικό σεξ , μπορείτε να τεντώσετε αργά τον ιστό του παρθενικού υμένα με τα δάχτυλά σας με την πάροδο του χρόνου για να τον κάνετε λιγότερο επώδυνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να δουν έναν γιατρό για μια μικρή διαδικασία για να ανοίξει ο παρθενικός υμένας τους. Εάν ανησυχείτε για τον παρθενικό υμένα σας ή έχετε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, μιλήστε με το γιατρό σας.

Μπορεί επίσης να έχετε πόνο ή ερεθισμό κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ, εάν ο κόλπος σας δεν λιπαίνεται αρκετά. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην έχετε πολλή κολπική λίπανση και δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν πάει καλά με εσάς ή τον σύντροφό σας. Η χρήση λιπαντικού μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το σεξ πιο άνετο. 

Για τους άντρες, το σεξ στον κόλπο δεν είναι συνήθως επώδυνο. Μερικές φορές η τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ προκαλεί ερεθισμό, αλλά η χρήση λιπαντικού μπορεί να το διορθώσει. Εάν έχετε πόνο στα γεννητικά σας όργανα κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Πηγαίνετε σε έναν γιατρό για έλεγχο.

Το πρωκτικό σεξ μπορεί να σας βλάψει την πρώτη φορά, εάν δεν χρησιμοποιείτε λιπαντικό. Το δέρμα στον πρωκτό  είναι ευαίσθητο και δεν κάνει τη λίπανση του με τον τρόπο που κάνουν οι κόλποι. Έτσι, η χρήση λιπαντικού μειώνει την τριβή, η οποία βοηθά στην πρόληψη του πόνου. Το να πηγαίνετε αργά και να βεβαιωθείτε ότι είστε χαλαροί είναι επίσης σημαντικό. Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει ποτέ η αίσθηση του πρωκτικού σεξ, ακόμα κι αν κάνουν όλα αυτά τα πράγματα – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και εντάξει. Κανείς δεν πρέπει να κάνει σεξ που αισθάνεται άβολα ή επώδυνα. Αν κάτι πονάει, σταματήστε. Και αν πονάτε κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε τύπου σεξ που δεν υποχωρεί, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Η άμβλωση στην Ιταλία είναι νόμιμη, αλλά η εύρεση μιας είναι δύσκολη

Τελικά, βοηθάει την υγεία μας ο αυνανισμός;

Πώς θα πετύχετε πολλαπλούς οργασμούς για ατελείωτη απόλαυση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ουρολοίμωξη;

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα ροφήματά σας έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

Ούτε θα έχετε διδαχθεί για το πώς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το βάρος, η διατροφή και η άσκηση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Επίσης, δεν διδαχθήκαμε για το πόσο συνηθισμένα είναι τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών και πώς μπορεί επίσης να μειωθεί με την ηλικία.

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε.