Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: 4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: 4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να παράγουν αρκετή λίπανση για άνετη και ευχάριστη σεξουαλική επαφή. Αυτό το ζήτημα μπορεί να γίνει πιο σημαντικό μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Η επιλογή μιας εναλλακτικής φυσικού λιπαντικού μπορεί να είναι δύσκολη. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν εναλλακτικές φυσικές λιπαντικές ουσίες για να αποφύγουν την έκθεση σε περιττά συστατικά. Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης, όπως γιαούρτι και λάδια, ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Φυσικά λιπαντικά για μεγαλύτερη απόλαυση

  • Αλόη. Πολλά λιπαντικά του εμπορίου περιέχουν αλόη βέρα. Η αλόη βέρα είναι ένα φυσικό προϊόν που οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και αιώνες για μια σειρά από σκοπούς υγείας, ομορφιάς, ιατρικών και περιποίησης δέρματος. Είναι δημοφιλές ως τρόπος για να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης αλόη βέρα ή προϊόντα με βάση την αλόη βέρα ως φυσικό λιπαντικό. Ωστόσο, η εφαρμογή της αλόης βέρα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως: ερυθρότητα, καύση, μια αίσθηση τσιμπήματος, εξάνθημα, αλλεργικές αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορισμένες γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει αλόη βέρα και παρουσίασαν συσπάσεις της μήτρας.
  • Έλαια. Αρκετές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική διερεύνησαν διάφορα είδη οικιακής χρήσης που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως κολπικά λιπαντικά. Οι άνθρωποι ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν παιδικό λάδι, φυτικό λάδι, λάδι καρύδας και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι. Αν και τα εμπορικά λιπαντικά είναι διαθέσιμα στην Αφρική, τα είδη οικιακής χρήσης είναι δημοφιλή λόγω της οικονομικής τους τιμής. Τα προϊόντα με βάση το λάδι μπορούν να βλάψουν τα προφυλακτικά, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ).
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη. Καθώς είναι παρόμοια με άλλα λάδια ή προϊόντα με βάση το λάδι, το βούτυρο και η μαργαρίνη μπορεί επίσης να βλάψουν τα προφυλακτικά.

  • Γιαούρτι. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν το γιαούρτι στον κόλπο ως λιπαντικό ή ως θεραπεία για μολύνσεις ζύμης. Το γιαούρτι χωρίς γεύση και ζάχαρη περιέχει προβιοτικά που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία φυσιολογικών βακτηριακών αποικιών στον κόλπο. Αυτοί οι ισχυρισμοί παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι από τους επιστήμονες και οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να εισάγουν γιαούρτι στον κόλπο τους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσετε "σεξ στα όρθια"

Πώς θα πετύχετε πολλαπλούς οργασμούς για ατελείωτη απόλαυση;

Τι είναι η σεξουαλική παρένθετη συντροφικότητα και πώς γίνεται;

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.