Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία τους

Εμμηνόπαυση: Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία τους

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Η Fawcett Society, μια φιλανθρωπική εκστρατεία για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ρωτούσε περισσότερες από 4000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 45 και 55 ετών για τις εμπειρίες τους από την εμμηνόπαυση στην εργασία. Η έρευνα ανατέθηκε από το Channel 4 για χρήση στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Davina McCall. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τα ευρήματα προηγούμενων μελετών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση να παλεύουν με την έλλειψη υποστήριξης.

Το ογδόντα τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι ο χώρος εργασίας τους δεν είχε καμία βασική υποστήριξη για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών, πολιτικών αδειών ή δικτύων υποστήριξης. Το 10 τοις εκατό ανέφεραν ότι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους λόγω των συμπτωμάτων τους, με το σαράντα τέσσερα τοις εκατό να δηλώνουν ότι είχε επηρεαστεί η ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα ήταν η δυσκολία στον ύπνο, η ομίχλη του εγκεφάλου και το άγχος και η κατάθλιψη, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση στην εργασία.

Σε αυτές τις δυσκολίες προστίθενται ανησυχίες σχετικά με την κουλτούρα στο χώρο εργασίας όσον αφορά την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης, με πάνω από τα δύο πέμπτα των ερωτηθέντων να λένε ότι η εμμηνόπαυση αντιμετωπίστηκε ως αστείο από τους συναδέλφους.

Η Fawcett Society ζήτησε νομοθετική μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, προτείνοντας ότι η “διπλή διάκριση” – η οποία περιλαμβάνεται στον Νόμο για την Ισότητα του 2010 αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ – θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στις γυναίκες να ασκήσουν αξιώσεις με βάση τόσο το φύλο όσο και την ηλικία. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εισαχθεί μια αυτόνομη διάταξη για την εμμηνόπαυση. Συνιστώνται επίσης ευέλικτα σχέδια μισθολογικών αλλαγών, τα οποία υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η υποστήριξη των γυναικών στην εμμηνόπαυση θα συνέβαλε στο κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των ανδρών και γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώστε τον κολπικό πόνο μετά την εμμηνόπαυση

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Κροταφογναθική διαταραχή: Η εμμηνόπαυση επιδεινώνει τον πόνο

Αυξημένος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας για παχύσαρκες γυναίκες με όψιμη εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon