Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία τους

Εμμηνόπαυση: Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία τους

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Η Fawcett Society, μια φιλανθρωπική εκστρατεία για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ρωτούσε περισσότερες από 4000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 45 και 55 ετών για τις εμπειρίες τους από την εμμηνόπαυση στην εργασία. Η έρευνα ανατέθηκε από το Channel 4 για χρήση στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Davina McCall. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τα ευρήματα προηγούμενων μελετών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση να παλεύουν με την έλλειψη υποστήριξης.

Το ογδόντα τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι ο χώρος εργασίας τους δεν είχε καμία βασική υποστήριξη για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών, πολιτικών αδειών ή δικτύων υποστήριξης. Το 10 τοις εκατό ανέφεραν ότι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους λόγω των συμπτωμάτων τους, με το σαράντα τέσσερα τοις εκατό να δηλώνουν ότι είχε επηρεαστεί η ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα ήταν η δυσκολία στον ύπνο, η ομίχλη του εγκεφάλου και το άγχος και η κατάθλιψη, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση στην εργασία.

Σε αυτές τις δυσκολίες προστίθενται ανησυχίες σχετικά με την κουλτούρα στο χώρο εργασίας όσον αφορά την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης, με πάνω από τα δύο πέμπτα των ερωτηθέντων να λένε ότι η εμμηνόπαυση αντιμετωπίστηκε ως αστείο από τους συναδέλφους.

Η Fawcett Society ζήτησε νομοθετική μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, προτείνοντας ότι η “διπλή διάκριση” – η οποία περιλαμβάνεται στον Νόμο για την Ισότητα του 2010 αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ – θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στις γυναίκες να ασκήσουν αξιώσεις με βάση τόσο το φύλο όσο και την ηλικία. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εισαχθεί μια αυτόνομη διάταξη για την εμμηνόπαυση. Συνιστώνται επίσης ευέλικτα σχέδια μισθολογικών αλλαγών, τα οποία υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η υποστήριξη των γυναικών στην εμμηνόπαυση θα συνέβαλε στο κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των ανδρών και γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώστε τον κολπικό πόνο μετά την εμμηνόπαυση

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Κροταφογναθική διαταραχή: Η εμμηνόπαυση επιδεινώνει τον πόνο

Αυξημένος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας για παχύσαρκες γυναίκες με όψιμη εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.