Σεξουαλική Υγεία

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε αν το προφυλακτικό γλιστρήσει στον κόλπο

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε αν το προφυλακτικό γλιστρήσει στον κόλπο

Σεξ προφυλακτικό: Τα προφυλακτικά είναι η μόνη μορφή αντισύλληψης που προσφέρει κάποια προστασία έναντι αυτών των νοσημάτων και βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Έτσι, όταν ένα προφυλακτικό γλιστράει, αυτή η προστασία φεύγει και όλες οι προαναφερθείσες πιθανότητες επιστρέφουν.

Ανά περιόδους σίγουρα θα έχετε ακούσει ή θα έχετε διαβάσει για σεξουαλικά ατυχήματα που είτε έχουν οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις είτε έχουν οδηγήσει στο νοσοκομείο. Ένα λοιπό από τα συχνότερα σεξουαλικά ατυχήματα είναι όταν το προφυλακτικό γλιστρήσει και μείνει μέσα στον κόλπο. Το ίδιο το προφυλακτικό δεν είναι πιθανό να είναι επικίνδυνο, αν και σίγουρα θα πρέπει να το βγάλετε για να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Αλλά όταν κολλήσει ένα προφυλακτικό, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή ακόμα και για μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη.

Μία πρώτη ,και γρήγορη λύση είναι προσπαθήσετε οι ίδιες να βάλετε το δάχτυλό σας στον κόλπο σας και να δείτε αν  είναι εφικτό να βγάλετε το προφυλακτικό με αυτόν τον τρόπο. Εάν τα καταφέρετε με αυτόν τον απλό τρόπο και μόνες σας, τότε θα πρέπει να ελέγξετε το προφυλακτικό για να βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφαιρέσει ολόκληρο και ότι δεν υπάρχουν ακόμα κομμάτια μέσα σας. Εάν δεν το καταφέρετε ή δεν είστε σίγουρες ότι το αφαιρέσατε ολόκληρο, καλό θα ήταν να καλέσετε το γιατρό σας ή να επισκεφτείτε αμέσως μια κλινική υγείας. Ακόμα κι αν βγάλετε το προφυλακτικό και είναι ολόκληρο θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας ή να πάτε σε μια κλινική υγείας για να υποβληθείτε σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και για εγκυμοσύνη.

Τα προφυλακτικά είναι η μόνη μορφή αντισύλληψης που προσφέρει κάποια προστασία έναντι αυτών των νοσημάτων και βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Έτσι, όταν ένα προφυλακτικό γλιστράει, αυτή η προστασία φεύγει και όλες οι προαναφερθείσες πιθανότητες επιστρέφουν. Τα προφυλακτικά μπορεί να βγουν κατά τη διάρκεια του σεξ, εάν δεν έχουν το σωστό μέγεθος ή αν δεν τοποθετηθούν σωστά. Ο σύντροφός σας πρέπει να επιλέξει το μέγεθος και τη μάρκα που του ταιριάζει πιο άνετα και καλύτερα. Γι’ αυτό όταν βάζετε το προφυλακτικό, κυλήστε το μέχρι την άκρη του πέους του συντρόφου σας όταν είναι σε στύση και όχι κάποια στιγμή πριν. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το πώς ο σύντροφός σας βγάζει το προφυλακτικό. Είναι καλύτερα να βγει αμέσως μετά την εκσπερμάτιση όσο ακόμα το πέος είναι ερεθισμένο για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Αν όμως το προφυλακτικό παραμείνει στον κόλπο σας μετά την εκσπερμάτιση και ανησυχείτε για εγκυμοσύνη, μπορείτε να πάρετε επείγουσα αντισύλληψη, την οποία μπορείτε να παραλάβετε από ένα φαρμακείο ή από τον γιατρό σας ή από το πλησιέστερο ιατρικό κέντρο. Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος εάν τη πάρετε εντός 5 ημερών από την σεξουαλική επαφή. Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να παραμείνουμε ψύχραιμοί και να έχουμε το μυαλό μας καθαρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η μαστεκτομή την σεξουαλική μας ζωή

Γιατί κλαίτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Επιλέξτε το μέγεθος προφυλακτικού που σας ταιριάζει

3 τροφές που ενισχύουν τη λίμπιντο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση συνδέεται με την πτώση της μνήμης αργότερα στη ζωή

Χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση: Η χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση στη μέση ηλικία μπορεί να χρησιμεύσει ως πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για μελλοντική γνωστική έκπτωση.