Σεξουαλική Υγεία

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε αν το προφυλακτικό γλιστρήσει στον κόλπο

Σεξ προφυλακτικό: Τι πρέπει να κάνετε αν το προφυλακτικό γλιστρήσει στον κόλπο

Σεξ προφυλακτικό: Τα προφυλακτικά είναι η μόνη μορφή αντισύλληψης που προσφέρει κάποια προστασία έναντι αυτών των νοσημάτων και βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Έτσι, όταν ένα προφυλακτικό γλιστράει, αυτή η προστασία φεύγει και όλες οι προαναφερθείσες πιθανότητες επιστρέφουν.

Ανά περιόδους σίγουρα θα έχετε ακούσει ή θα έχετε διαβάσει για σεξουαλικά ατυχήματα που είτε έχουν οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις είτε έχουν οδηγήσει στο νοσοκομείο. Ένα λοιπό από τα συχνότερα σεξουαλικά ατυχήματα είναι όταν το προφυλακτικό γλιστρήσει και μείνει μέσα στον κόλπο. Το ίδιο το προφυλακτικό δεν είναι πιθανό να είναι επικίνδυνο, αν και σίγουρα θα πρέπει να το βγάλετε για να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Αλλά όταν κολλήσει ένα προφυλακτικό, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή ακόμα και για μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη.

Μία πρώτη ,και γρήγορη λύση είναι προσπαθήσετε οι ίδιες να βάλετε το δάχτυλό σας στον κόλπο σας και να δείτε αν  είναι εφικτό να βγάλετε το προφυλακτικό με αυτόν τον τρόπο. Εάν τα καταφέρετε με αυτόν τον απλό τρόπο και μόνες σας, τότε θα πρέπει να ελέγξετε το προφυλακτικό για να βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφαιρέσει ολόκληρο και ότι δεν υπάρχουν ακόμα κομμάτια μέσα σας. Εάν δεν το καταφέρετε ή δεν είστε σίγουρες ότι το αφαιρέσατε ολόκληρο, καλό θα ήταν να καλέσετε το γιατρό σας ή να επισκεφτείτε αμέσως μια κλινική υγείας. Ακόμα κι αν βγάλετε το προφυλακτικό και είναι ολόκληρο θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας ή να πάτε σε μια κλινική υγείας για να υποβληθείτε σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και για εγκυμοσύνη.

Τα προφυλακτικά είναι η μόνη μορφή αντισύλληψης που προσφέρει κάποια προστασία έναντι αυτών των νοσημάτων και βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Έτσι, όταν ένα προφυλακτικό γλιστράει, αυτή η προστασία φεύγει και όλες οι προαναφερθείσες πιθανότητες επιστρέφουν. Τα προφυλακτικά μπορεί να βγουν κατά τη διάρκεια του σεξ, εάν δεν έχουν το σωστό μέγεθος ή αν δεν τοποθετηθούν σωστά. Ο σύντροφός σας πρέπει να επιλέξει το μέγεθος και τη μάρκα που του ταιριάζει πιο άνετα και καλύτερα. Γι’ αυτό όταν βάζετε το προφυλακτικό, κυλήστε το μέχρι την άκρη του πέους του συντρόφου σας όταν είναι σε στύση και όχι κάποια στιγμή πριν. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το πώς ο σύντροφός σας βγάζει το προφυλακτικό. Είναι καλύτερα να βγει αμέσως μετά την εκσπερμάτιση όσο ακόμα το πέος είναι ερεθισμένο για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Αν όμως το προφυλακτικό παραμείνει στον κόλπο σας μετά την εκσπερμάτιση και ανησυχείτε για εγκυμοσύνη, μπορείτε να πάρετε επείγουσα αντισύλληψη, την οποία μπορείτε να παραλάβετε από ένα φαρμακείο ή από τον γιατρό σας ή από το πλησιέστερο ιατρικό κέντρο. Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος εάν τη πάρετε εντός 5 ημερών από την σεξουαλική επαφή. Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να παραμείνουμε ψύχραιμοί και να έχουμε το μυαλό μας καθαρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η μαστεκτομή την σεξουαλική μας ζωή

Γιατί κλαίτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Επιλέξτε το μέγεθος προφυλακτικού που σας ταιριάζει

3 τροφές που ενισχύουν τη λίμπιντο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.