Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συχνότητα: Στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοένα λιγότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ

Σεξ συχνότητα: Στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοένα λιγότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ

Σεξ συχνότητα: Η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στη μελέτη σε σχέση με τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σύμφωνη με τα ευρήματα από μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Η σεξουαλική συχνότητα μειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. “Η μελέτη μας προσθέτει σε έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών που έχουν αναφέρει μειώσεις στο σεξ”, δήλωσε ο Tsung-chieh Jane” Fu, ένας ερευνητής στο IU School of Public Health-Bloomington, ο οποίος ήταν συνεπικεφαλής της μελέτης. “Η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στη μελέτη σε σχέση με τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σύμφωνη με τα ευρήματα από μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.” Η Debby Herbenick, καθηγήτρια σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, η οποία ήταν επίσης συνεπικεφαλής της μελέτης, είπε ότι οι μειώσεις πιθανότατα προκαλούνται από διάφορους παράγοντες. “Η μείωση δεν εξηγείται εύκολα από μία μόνο αλλαγή, όπως η κατάσταση της υγείας, η τεχνολογία, η πρόσβαση στην πορνογραφία ή το άγχος. Υπάρχουν πιθανώς πολλοί λόγοι για αυτές τις αλλαγές στη σεξουαλική έκφραση και χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς αυτές οι αλλαγές μπορεί να σχετίζονται με αλλαγές στις σχέσεις, την ευτυχία και τη συνολική ευημερία”.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η μελέτη της σεξουαλικής συχνότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική υπό το φως των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στις σχέσεις, είπε η Herbenick. Η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ των ενηλίκων έχει συνέπειες για την ανθρώπινη γονιμότητα και υγεία — συνέπειες που έχουν επιδεινωθεί από τους περιορισμούς της εποχής της πανδημίας. Είναι η πρώτη που περιλαμβάνει μια τέτοια ολοκληρωμένη αξιολόγηση διαφορετικών σεξουαλικών συμπεριφορών. Οι πληροφορίες προήλθαν από συμμετέχοντες στις Η.Π.Α., ηλικίας 14 έως 49 ετών κατά τη διάρκεια των κυμάτων του 2009 και του 2018 της Εθνικής Έρευνας για τη Σεξουαλική Υγεία και Συμπεριφορά, μια εμπιστευτική εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήχθη διαδικτυακά. Συνολικά συμπεριλήφθηκαν 1.647 έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών και 7.055 ενήλικες ηλικίας 18 έως 49 ετών.

Η Εθνική Έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία και Συμπεριφορά περιλαμβάνει λεπτομερή δεδομένα για μια ποικιλία σεξουαλικών συμπεριφορών, οπότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν οι μειώσεις στην κολπική επαφή μπορεί να εξηγηθούν από αυξήσεις σε άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως το στοματικό σεξ. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν έτσι. Αντίθετα, από το 2009 έως το 2018 λιγότεροι ενήλικες συμμετείχαν σε μια σειρά από σεξουαλικές δραστηριότητες. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των εφήβων, τόσο το σεξ με συντρόφους όσο και ο αυνανισμός μειώθηκαν. Σε σύγκριση με τους ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα του 2009, οι ενήλικες στην ομάδα του 2018 είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι δεν είχαν πέος-κολπική επαφή το προηγούμενο έτος, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν επίσης σημαντικά λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ότι εμπλέκονται σε οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική συμπεριφορά που εξετάστηκε στη μελέτη, όπως στοματικό ή πρωκτικό σεξ. Όλοι οι τρόποι σεξουαλικής επαφής το περασμένο έτος αναφέρθηκαν από λιγότερα άτομα στην κοόρτη του 2018. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να καταλάβουμε εάν αυτή η μείωση σχετίζεται με την εμφάνιση άλλων τύπων σεξουαλικών δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια, όπως η αρνητική επίδραση αυτού που ορισμένοι άνθρωποι αποκαλούν επιθετικό ή τραχύ σεξ. Τα ευρήματα της μελέτης σχετικά με τη μείωση της σεξουαλικής συχνότητας μεταξύ των εφήβων είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα. Το ποσοστό των εφήβων που δεν ανέφεραν ούτε ατομικό αυνανισμό ούτε σεξουαλική συμπεριφορά από συντρόφους αυξήθηκε από 28% των νεαρών ανδρών και 49% των νέων γυναικών το 2009 σε 43% των νεαρών ανδρών και 74% των νέων γυναικών το 2018.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί το σεξ να ωφελήσει το σώμα σας;

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει κάποιον γοητευτικό

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την σεξουαλική σας υγεία;

Σεξουαλική υγιεινή: Η προτεραιότητα της σεξουαλικής σας υγείας μέσω υπεύθυνων και τεκμηριωμένων επιλογών όχι μόνο σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική ποιότητα ζωής και τις σχέσεις σας.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εγκαταλείψουμε

Μύθοι σεξ: Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλο που είναι επιζήμιες για την υγεία και την ευχαρίστησή μας.

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.