Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Πώς συμβάλλει η μουσική στη σεξουαλική ζωή;

Σεξ: Πώς συμβάλλει η μουσική στη σεξουαλική ζωή;

Σεξ: Το να ακούτε τη μουσική που σας δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί, με τη σειρά του, να εμπνεύσει περισσότερη συναισθηματική και σεξουαλική ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας. Η μουσική μπορεί να συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση σεξουαλικής ευεξίας σωματικά και ψυχολογικά.

Η μουσική έχει την ικανότητα να προκαλεί συναισθήματα ευχαρίστησης. Μπορεί επίσης να προσθέσει σε σωματικές και ψυχολογικές ανταμοιβές όταν συνδυάζεται με μια σεξουαλική επαφή. Η ακρόαση μουσικής προκαλεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Για πολλούς, αυτή η χημική απόκριση της ευχαρίστησης δρα για να διεγείρει και να ανυψώσει ένα σεξουαλικό διάλειμμα όταν η μουσική και το σεξ συνδυάζονται σε μια μοναδική εμπειρία. Η ακρόαση μουσικής αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή, και τα δύο σημάδια διέγερσης, και η ευχαρίστηση από τη μουσική μπορεί να προετοιμάσει το σώμα για σεξουαλική απόλαυση. H μουσική έχει άμεση επίδραση στην ευχαρίστηση, το δέσιμο και τα μεταιχμιακά συστήματα του εγκεφάλου. Πέρα από τη βιασύνη της παραγόμενης ντοπαμίνης, υπάρχουν πολλά κοινωνικο-ψυχολογικά οφέλη που σχετίζονται με τον συνδυασμό σεξ και μουσικής.

9 λόγοι για τους οποίους η μουσική μπορεί να βελτιώσει τις σεξουαλικές εμπειρίες

  • Η αναπαραγωγή μουσικής ενώ κάνετε σεξ μπορεί να μειώσει την αναστολή. Υπάρχει μια αυθόρμητη και απελευθερωτική αίσθηση που σχετίζεται με την ακρόαση μουσικής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη των σεξουαλικών αναστολών που μπορεί να εμπόδισαν ορισμένα άτομα να βιώσουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ευχαρίστησης. Ίσως σας ελευθερώσει να είστε πιο αυθόρμητοι, περιπετειώδεις και να δοκιμάσετε νέα πράγματα για να αυξήσετε τη σεξουαλική εμπειρία. Γνωρίζουμε την επίδραση που μπορεί να έχει η μουσική στις αναστολές. Άλλωστε, είναι ακριβώς ο λόγος που μια ολόκληρη πόλη απαγόρευσε τη ροκ μουσική και τον χορό στο “Footloose”.
  • Η μουσική όχι μόνο μπορεί να χαλαρώσει τις σεξουαλικές αναστολές, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση.
  • Η ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να περιορίσει τη νευρικότητα και να αποσπάσει την προσοχή ενός ατόμου από αρνητικές σκέψεις, όπως ανησυχίες για την εικόνα του σώματός του ή την απόδοσή του.
  • Εκτός από την απόσπαση της προσοχής, η μουσική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να επικεντρωθεί στην εργασία που έχει. Και ποιος σύντροφος δεν θέλει ο εραστής του να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος σε αυτούς;
  • Η μουσική δεσμεύει και η αυξημένη αίσθηση δεσμού με τον σύντροφό σας αυξάνει την οικειότητα και, ως αποτέλεσμα, τη σεξουαλική ευχαρίστηση.
  • Οι ρυθμοί της μουσικής μπορούν να εμπνεύσουν ρυθμούς στην κίνηση. Ένας καλός ρυθμός στη μουσική μπορεί να βοηθήσει στην απόδοση και στην αύξηση της ικανοποίησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν στο παρελθόν υπήρξε πρόβλημα με την άβολη κίνηση.
  • Η μουσική, από μόνη της, έχει πολλές επιπτώσεις στην ευημερία μας εκτός από το ότι είναι ανακουφιστικό από το άγχος. Η ακρόαση μουσικής μπορεί να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση. Η εμπιστοσύνη στο κρεβάτι προάγει την απόδοση και την ικανοποίηση.
  • Η μουσική μπορεί να ξεκινήσει σωστά τα πράγματα βάζοντάς σας τη διάθεση, ειδικά εάν υπάρχουν κάποια προβλήματα με χαμηλότερη σεξουαλική ορμή. Αν και, φυσικά, τα προβλήματα με χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι ενδεικτικά ενός πιο σοβαρού ζητήματος που χρειάζεται τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας και δεν θα επιλυόταν ακούγοντας τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες.
  • Δεν είναι μόνο η σωματική διέγερση που μπορεί να ενισχυθεί με τη συμπερίληψη της μουσικής στο σεξουαλικό περιβάλλον. Η μουσική συμβάλλει στην αύξηση της συναισθηματικής διέγερσης, ωφελώντας και πάλι τη σεξουαλική εμπειρία.

Δεν θέλουν όλοι να παίζει μουσική ενώ συμμετέχουν σε σεξουαλική επαφή. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η προσθήκη αποσπά την προσοχή. Μερικοί χρειάζονται να ακούσουν τους ήχους ευχαρίστησης από τον σύντροφό τους για να διεγερθούν οι ίδιοι, διαφορετικά η διέγερσή τους αυξάνεται από αυτούς τους ήχους και η μουσική καλύπτει τους ευχάριστους θορύβους ή τους ήχους βαθιάς αναπνοής από έναν σύντροφο. Και, υπάρχουν απλά μερικοί άνθρωποι που δεν τους αρέσει καθόλου η μουσική, έτσι δεν θα πάρουν καμία ικανοποίηση από το να παίζουν μουσική ενώ κάνουν σεξ. Ακόμα, για πολλούς, η μουσική είναι αφροδισιακό.

Το να ακούτε τη μουσική που σας δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί, με τη σειρά του, να εμπνεύσει περισσότερη συναισθηματική και σεξουαλική ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας. Η μουσική μπορεί να συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση σεξουαλικής ευεξίας σωματικά και ψυχολογικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Μπορεί η καφεΐνη να βοηθήσει στη στυτική δυσλειτουργία;

4 τρόποι να αντιμετωπίσετε την στυτική δυσλειτουργία

Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.