Σεξουαλική Υγεία

Σεξ απόλαυση: Ερωτικές επαφές με τα μάτια κλειστά

Σεξ απόλαυση: Ερωτικές  επαφές  με τα μάτια κλειστά

Σεξ απόλαυση: Ερωτικές επαφές με τα μάτια κλειστά. Το βλέμμα μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα ισχυρό επικοινωνιακό όπλο, που σε μια ρομαντική κατάσταση εκπληρώνει μια σημαντική εκφραστική λειτουργία.

Ωστόσο, σε στιγμές σεξ, τα βλέμματα φαίνεται να ενοχλούν περισσότερο από το να βοηθούν τη συνάντηση. Λένε ότι φαίνεται να προκαλεί πάθη και ότι ένας από τους πιο ξεκάθαρους δείκτες ενδιαφέροντος για ένα άλλο άτομο είναι η γνωστή εμφάνιση, εκείνη στην οποία η φωτεινότητα των ματιών αποκαλύπτει συναισθήματα. Αν και συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις σε οικείες στιγμές αντί να συνδεθούμε με το βλέμμα, να κλείνουμε ενστικτωδώς τα μάτια μας. Ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία αυτής της φαινομενικής αντίφασης;

Το βλέμμα είναι ένας από τους πιο πρωτόγονους μηχανισμούς συναισθηματικής επικοινωνίας. Οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούν ότι, μερικές φορές, η εμφάνιση μπορεί να λέει περισσότερα από λόγια. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές, ενεργούν ως μια χειρονομία που  δίνει συγχώρεση ή κάνει προτάσεις. Σε μια εποχή στην οποία υπάρχουν σεξουαλικές επιδείξεις κάθε είδους και έντασης, φαίνεται ότι η δύναμη που, σεξουαλικά, μπορεί να συλλάβει μια ματιά και η πράξη της όρασης έχει μία ουσία. Τώρα, το σεξ με τα μάτια κλειστά, με καλή συμπεριφορά και με συνενοχή, μπορεί να είναι μια εύπλαστη στρατηγική για την αύξηση του τόνου της σεξουαλικής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, ανάμεσα στις φαντασιώσεις πολλών είναι να καλύψει το βλέμμα του σεξουαλικού συντρόφου με ένα μαντήλι.

Έτσι, υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν σεξ με τα μάτια κλειστά. Έχουν ως εξής: Από συστολή.  Η σκέψη ότι το άνοιγμα των ματιών μπορεί να αποσπά την προσοχή από το να ζει πλήρως τη στιγμή. Αίσθημα υπερβολικής έκθεσης ή σκέψη ότι το άλλο άτομο μπορεί να αισθανθεί έτσι. Έχοντας την πεποίθηση ότι η οπτική σύλληψη του συντρόφου για λίγα λεπτά είναι αρκετή και, ταυτόχρονα, πιο ερωτική από τη διατήρηση ενός συνεχούς οράματος. Προτιμήστε την ενίσχυση άλλων αισθητηριακών εισόδων (αφής, ήχου, μυρωδιών κ.λπ.) καθώς θεωρούνται πιο ερωτογενείς…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούμε να κάνουμε σεξ όταν έχουμε γρίπη; Δύο γιατροί μας απαντούν

Οι μύθοι του sexting

Φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.