Σεξουαλική Υγεία

Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

Περίπου 1 στους 7 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της ζωής του, καθιστώντας τον τον πιο κοινό καρκίνο στους άνδρες. Ο καρκίνος του προστάτη επηρεάζει τον αδένα σε σχήμα καρυδιού που τυλίγεται γύρω από την ουρήθρα ενός άνδρα.

Πώς θα επηρεάσει η θεραπεία τη λίμπιντο
  • Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική σας ορμή. Το να γνωρίζετε ότι έχετε καρκίνο και να υποβληθείτε σε θεραπεία μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ ανήσυχοι για να κάνετε σεξ.
  • Η ορμονική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λίμπιντο σας. Αυτή η θεραπεία επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα σας. Χρειάζεστε τεστοστερόνη για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ορμή. Η ορμονική θεραπεία μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας και τη σεξουαλική ορμή, κάνοντας σας να αυξήσετε το βάρος ή προκαλώντας τη διεύρυνση του μαστού σας. Εάν τα επίπεδα ορμονών σας είναι χαμηλά, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης για να τις επαναφέρει στο φυσιολογικό. Αυτό εξαρτάται από το συνολικό πρόγραμμα θεραπείας του καρκίνου.

Πώς επηρεάζει η θεραπεία τα σεξουαλικά μου όργανα
  • Μερικοί άνδρες παρατηρούν ότι το πέος τους είναι ελαφρώς μικρότερο μετά τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, περίπου το 3% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι είχαν μειωμένο μέγεθος πέους μετά από ριζική προστατεκτομή ή ακτινοβολία συν ορμονική θεραπεία. Οι άνδρες είπαν ότι το μικρότερο πέος τους επηρέασε τις σχέσεις τους και την ικανοποίησή τους με τη ζωή.
  • Για τους άνδρες που το βιώνουν αυτό, η αλλαγή στο μέγεθος είναι γενικά μισή ίντσα ή λιγότερο. Αυτή η μείωση του μεγέθους μπορεί να οφείλεται σε συρρίκνωση των ιστών στο πέος. Αυτοί οι ιστοί μπορεί να συρρικνωθούν λόγω βλάβης των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων.
Η θεραπεία θα προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία;

Όταν είστε σεξουαλικά ενθουσιασμένοι, τα νεύρα προκαλούν χαλάρωση στους ιστούς του πέους σας, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει στο όργανο. Τα νεύρα που ελέγχουν τη στύση είναι πολύ ευαίσθητα.

Ακολουθεί βίντεο για τον προστάτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σταϊκούρας για ρύθμιση οφειλών: Μέχρι 240 δόσεις για Δημόσιο, μέχρι 420 δόσεις για χρέη σε τράπεζες

Αυτοφροντίδα : Η σπουδαιότητα της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Ψυχική υγεία : Αυτοί είναι οι παράγοντες που στρεσάρουν τους φοιτητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».