Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Οι οργασμοί είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία, ανεξάρτητα από το αν έχετε ή όχι σύντροφο για να παίξετε. Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση». Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποια είναι τα οφέλη της οργασμικής εμπειρίας για τη σωματική και συναισθηματική υγεία.

Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία

Οι οργασμοί σας ανεβάζουν τη διάθεση.

Οι οργασμοί απελευθερώνουν νευροχημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη που ενισχύουν την ικανοποίησή σας και ενεργοποιούν τα κυκλώματα ανταμοιβής στον εγκέφαλό σας. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στη μείωση του στρες και στην πρόκληση ευφορίας που είναι ένα εξαιρετικό αντίδοτο για την κατάθλιψη. Οι οργασμοί αυξάνουν επίσης τα επίπεδα της αφυδροεπιανδροστερόνης (DHEA) που συνδέεται με τη βελτίωση της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Ο οργασμός βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

Οι ενδορφίνες που ενεργοποιούνται μέσω του οργασμού βοηθούν στην καταστολή ή τον έλεγχο της κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή που σχετίζεται με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, σας βοηθούν να νιώσετε μεγαλύτερη χαλάρωση και προωθούν την υπνηλία.

Οι οργασμοί βοηθούν στην αύξηση της αυτοεκτίμησης.

Με όλες τις χημικές ουσίες που απελευθερώντονται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και εντείνουν το αίσθημα της ευφορίας, ο οργασμός μπορεί να ενισχύσει την αντίληψή σας για την εικόνα του σώματός σας, γεγονός που με τη σειρά του θα μπορούσε να λειτουργήσει ενδυναμωτικά για την αυτοεκτίμησή σας.

Οι οργασμοί είναι παυσίπονοι.

Ορισμένα φυσικά οφέλη των οργασμών ειδικά για τις γυναίκες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου. Τούτο συμβαίνει μέσω της ροής του αίματος στα όργανα στην περιοχή της πυέλου και την ενίσχυση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.

Κάμα Σούτρα: Πώς βοήθησε στην επανάσταση της σεξουαλικής ευχαρίστησης;

Κάμα Σούτρα: Δίνοντας έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό, την επικοινωνία και την ευχαρίστηση, συνεχίζει να λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός για την προώθηση υγιών και ικανοποιητικών σχέσεων στη σύγχρονη κοινωνία.

Πολωνική ΜΚΟ καταγγέλλει την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς τα κρούσματα HIV αυξάνονται κατακόρυφα

Το Εθνικό Κέντρο AIDS λέει, ωστόσο, ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι εν μέρει αποτέλεσμα του παιχνιδιού που παίζεται μετά την πανδημία. "Πολλά κρούσματα από το 2021-2022 καταγράφηκαν μόνο φέτος, επειδή τα κέντρα υγείας ήταν υπερφορτωμένα κατά τη διάρκεια του COVID", δήλωσε πρόσφατα η Maryla Rogalewicz του Κέντρου. Είπε επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία επηρεάστηκαν από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ουκρανία -όπου ο HIV αποτελεί τεράστιο πρόβλημα- μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι.