Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Οι οργασμοί είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία, ανεξάρτητα από το αν έχετε ή όχι σύντροφο για να παίξετε. Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση». Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποια είναι τα οφέλη της οργασμικής εμπειρίας για τη σωματική και συναισθηματική υγεία.

Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία

Οι οργασμοί σας ανεβάζουν τη διάθεση.

Οι οργασμοί απελευθερώνουν νευροχημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη που ενισχύουν την ικανοποίησή σας και ενεργοποιούν τα κυκλώματα ανταμοιβής στον εγκέφαλό σας. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στη μείωση του στρες και στην πρόκληση ευφορίας που είναι ένα εξαιρετικό αντίδοτο για την κατάθλιψη. Οι οργασμοί αυξάνουν επίσης τα επίπεδα της αφυδροεπιανδροστερόνης (DHEA) που συνδέεται με τη βελτίωση της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Ο οργασμός βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

Οι ενδορφίνες που ενεργοποιούνται μέσω του οργασμού βοηθούν στην καταστολή ή τον έλεγχο της κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή που σχετίζεται με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, σας βοηθούν να νιώσετε μεγαλύτερη χαλάρωση και προωθούν την υπνηλία.

Οι οργασμοί βοηθούν στην αύξηση της αυτοεκτίμησης.

Με όλες τις χημικές ουσίες που απελευθερώντονται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και εντείνουν το αίσθημα της ευφορίας, ο οργασμός μπορεί να ενισχύσει την αντίληψή σας για την εικόνα του σώματός σας, γεγονός που με τη σειρά του θα μπορούσε να λειτουργήσει ενδυναμωτικά για την αυτοεκτίμησή σας.

Οι οργασμοί είναι παυσίπονοι.

Ορισμένα φυσικά οφέλη των οργασμών ειδικά για τις γυναίκες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου. Τούτο συμβαίνει μέσω της ροής του αίματος στα όργανα στην περιοχή της πυέλου και την ενίσχυση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!