Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία [vid]

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Οι οργασμοί είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία, ανεξάρτητα από το αν έχετε ή όχι σύντροφο για να παίξετε. Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση». Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποια είναι τα οφέλη της οργασμικής εμπειρίας για τη σωματική και συναισθηματική υγεία.

Oι οργασμοί ενισχύουν την ψυχική υγεία

Οι οργασμοί σας ανεβάζουν τη διάθεση.

Οι οργασμοί απελευθερώνουν νευροχημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη που ενισχύουν την ικανοποίησή σας και ενεργοποιούν τα κυκλώματα ανταμοιβής στον εγκέφαλό σας. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στη μείωση του στρες και στην πρόκληση ευφορίας που είναι ένα εξαιρετικό αντίδοτο για την κατάθλιψη. Οι οργασμοί αυξάνουν επίσης τα επίπεδα της αφυδροεπιανδροστερόνης (DHEA) που συνδέεται με τη βελτίωση της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Ο οργασμός βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

Οι ενδορφίνες που ενεργοποιούνται μέσω του οργασμού βοηθούν στην καταστολή ή τον έλεγχο της κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή που σχετίζεται με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, σας βοηθούν να νιώσετε μεγαλύτερη χαλάρωση και προωθούν την υπνηλία.

Οι οργασμοί βοηθούν στην αύξηση της αυτοεκτίμησης.

Με όλες τις χημικές ουσίες που απελευθερώντονται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και εντείνουν το αίσθημα της ευφορίας, ο οργασμός μπορεί να ενισχύσει την αντίληψή σας για την εικόνα του σώματός σας, γεγονός που με τη σειρά του θα μπορούσε να λειτουργήσει ενδυναμωτικά για την αυτοεκτίμησή σας.

Οι οργασμοί είναι παυσίπονοι.

Ορισμένα φυσικά οφέλη των οργασμών ειδικά για τις γυναίκες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου. Τούτο συμβαίνει μέσω της ροής του αίματος στα όργανα στην περιοχή της πυέλου και την ενίσχυση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.