Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Ανακουφίστε τον πόνο και το στρες με οργασμό! [+vid με διαλογισμό οργασμού]

Οργασμός: Ανακουφίστε τον πόνο και το στρες με οργασμό! [+vid με διαλογισμό οργασμού]

Οργασμός: Μερικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και η σκέψη για το σεξ ή τους οργασμούς μπορεί να έχει παρόμοιες δράσεις..

Οι οργασμοί είναι αναμφίβολα φυσικά ηρεμιστικά και έχουν σοβαρές ηρεμιστικές δυνάμεις. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργασμός προκαλεί αυξήσεις των ορμονών ωκυτοκίνης και προλακτίνης, οι οποίες έχουν ισχυρές χαλαρωτικές δράσεις και σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να σας προκαλέσουν υπνηλία. Επιπλέον, οι οργασμοί:

  • Ρυθμίζουν τον κύκλο σας:

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν οργασμό μία φορά την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να έχουν τακτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους κάθε 26-33 ημέρες σε σύγκριση με εκείνες που έχουν λιγότερους οργασμούς.

  • Είναι καλοί για την καρδιά σας:

Οι οργασμοί μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης ατο σώμα. Καθώς ζούμε σε εντατικούς ρυθμούς με πολύ άγχος και στρες, αυτό είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή του στρες, έχουν συνδεθεί με κατασταλμένη ανοσία έως και καρδιακές παθήσεις.

  • Αυξάνουν την οικειότητα:

Κι αυτό χάρη στην ωκυτοκίνη. Στα αγγλικά λέγεται αλλιώς κι η «ορμόνη της αγκαλιάς» και αυξάνεται μετά τον οργασμό. Αυτό λέγεται ότι βαθαίνει τον δεσμό σας με το άτομο που κάνετε έρωτα ή αν είστε μόνος/μόνες, με τον εαυτό σας. Ας μην ξεχνάμε πως μπορούμε οι ίδιοι/ες να προσφέρουμε στον εαυτό μας υπέροχους οργασμούς!

  • Σας κάνουν πιο όμορφους και λαμπερούς:

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, διεγείρετε επίσης κολλαγόνο που είναι γνωστό ότι είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος και τη νεανική του λάμψη.

  • Σας κρατούν σε φόρμα:

Όταν έχετε οργασμό, οι μύες στη λεκάνη σας συστέλλονται και απελευθερώνονται, τονώνοντας το πυελικό έδαφος. Η υγεία του πυελικού εδάφους είναι σημαντική για τη σωματική δύναμη και τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, μεταξύ άλλων.

  • Είναι παυσίπονοι:

Η αύξηση της ωκυτοκίνης και της ενδορφίνης μετά τον οργασμό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Και μερικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και η σκέψη για το σεξ ή τους οργασμούς μπορεί να έχει παρόμοιες δράσεις..

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές διαχείρισης του στρες

Το σεξ ενισχύει την καρδιά και έχει αναλγητικά και αντικαρκινικά οφέλη

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται συχνά οργασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».