Σεξουαλική Υγεία

Νόσος Chron : Διατηρήστε ψηλά την σεξουαλική σας ζωή

Νόσος Chron : Διατηρήστε ψηλά την σεξουαλική σας ζωή

Νόσος Chron : Η νόσος του Crohn μπορεί να έρθει με πολλές απογοητεύσεις και προκλήσεις. Η διατήρηση μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση. 

Ο κοιλιακός πόνος, το αέριο, το φούσκωμα, η διάρροια και η ανάγκη να βρεις ένα μπάνιο βιαστικά είναι όλες οι πτυχές της νόσου του Crohn που δεν ακούγονται λιγότερο σέξι. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας και να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Αγάπη και Crohn’s
  • Κάθε νέα σχέση φέρνει το καθήκον να αποκαλύψει την κατάστασή σας και να εξηγήσει τα συμπτώματα και τις μεθόδους αντιμετώπισης του Crohn. Ο σύντροφός σας μπορεί να απογοητευτεί εάν απομακρυνθείτε από αυτόν, αποφύγετε την οικειότητα ή αρνηθείτε να συζητήσετε συναισθήματα και μεθόδους που επιτρέπουν το σεξ να είναι δυνατό. Μπορεί να φοβούνται ότι θα σας βλάψουν σωματικά κατά τη διάρκεια του σεξ, βλάπτοντας την περιοχή σας στομάτωσης ή προκαλώντας πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω συριγγίων. Αυτός ο φόβος μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να φοβάται να αγγίξει ή να σας κάνει αγάπη.
  • Κάντε μια ειλικρινή και ώριμη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα, πρέπει να περιλαμβάνει σωματικές λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θέλετε, μπορείτε να είστε πιο άνετοι να τα αντιμετωπίζετε.
  • Βρείτε τρόπους να είστε σεξουαλικοί όταν αντιμετωπίζετε παράθυρα ευεξίας. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα που εμφανίζονται  συμπεριλαμβανομένης της οικειότητας. Και να έχεις κουράγιο να κάνεις σεξουαλική ζωή.

  •  Εκφράστε την οικειότητα και την αγάπη εκτός από τη συνουσία. Οι σχέσεις είναι κάτι περισσότερο από το σεξ. Έχοντας έναν σύντροφο με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε για αυτά τα ζητήματα είναι μια μορφή οικειότητας από μόνη της.
  • Επικοινωνήστε μεταξύ τους. Να είστε ειλικρινείς για τα συναισθήματα, τους φόβους και το επίπεδο άνεσής σας με μεθόδους αντιμετώπισης. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς αισθάνονται γι ‘αυτό. Να έχετε υπομονή με τον σύντροφό σας. Εξηγήστε πώς λειτουργεί η κατάσταση και πώς την αντιμετωπίζετε.
  • Μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να αναζητήσετε εξωτερική επαγγελματική βοήθεια. Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν μια χρόνια ασθένεια επωφελούνται από την επικοινωνία με έναν σύμβουλο ή έναν σεξουαλικό θεραπευτή.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης τύπου 1 : Συμβουλές για καλή σεξουαλική αγωγή

Κυκλοπία : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών της

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε. 

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική θεραπεία;

Σεξ: Η σεξουαλική θεραπεία παρέχεται από ψυχολόγους, εξουσιοδοτημένους θεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς για να βοηθήσουν άνδρες και γυναίκες με διάφορες ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Τα μεγαλύτερα ταμπού στο σεξ για τους νέους

Sex facts: Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού που εμφανίζεται συχνά γύρω από τη σεξουαλική υγεία είναι να μην έχουν λόγια για σεξουαλικές πράξεις ή μέρη του σώματος που αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν.