Σεξουαλική Υγεία

Νόσος Chron : Διατηρήστε ψηλά την σεξουαλική σας ζωή

Νόσος Chron : Διατηρήστε ψηλά την σεξουαλική σας ζωή

Νόσος Chron : Η νόσος του Crohn μπορεί να έρθει με πολλές απογοητεύσεις και προκλήσεις. Η διατήρηση μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση. 

Ο κοιλιακός πόνος, το αέριο, το φούσκωμα, η διάρροια και η ανάγκη να βρεις ένα μπάνιο βιαστικά είναι όλες οι πτυχές της νόσου του Crohn που δεν ακούγονται λιγότερο σέξι. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας και να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Αγάπη και Crohn’s
  • Κάθε νέα σχέση φέρνει το καθήκον να αποκαλύψει την κατάστασή σας και να εξηγήσει τα συμπτώματα και τις μεθόδους αντιμετώπισης του Crohn. Ο σύντροφός σας μπορεί να απογοητευτεί εάν απομακρυνθείτε από αυτόν, αποφύγετε την οικειότητα ή αρνηθείτε να συζητήσετε συναισθήματα και μεθόδους που επιτρέπουν το σεξ να είναι δυνατό. Μπορεί να φοβούνται ότι θα σας βλάψουν σωματικά κατά τη διάρκεια του σεξ, βλάπτοντας την περιοχή σας στομάτωσης ή προκαλώντας πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω συριγγίων. Αυτός ο φόβος μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να φοβάται να αγγίξει ή να σας κάνει αγάπη.
  • Κάντε μια ειλικρινή και ώριμη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα, πρέπει να περιλαμβάνει σωματικές λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θέλετε, μπορείτε να είστε πιο άνετοι να τα αντιμετωπίζετε.
  • Βρείτε τρόπους να είστε σεξουαλικοί όταν αντιμετωπίζετε παράθυρα ευεξίας. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα που εμφανίζονται  συμπεριλαμβανομένης της οικειότητας. Και να έχεις κουράγιο να κάνεις σεξουαλική ζωή.

  •  Εκφράστε την οικειότητα και την αγάπη εκτός από τη συνουσία. Οι σχέσεις είναι κάτι περισσότερο από το σεξ. Έχοντας έναν σύντροφο με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε για αυτά τα ζητήματα είναι μια μορφή οικειότητας από μόνη της.
  • Επικοινωνήστε μεταξύ τους. Να είστε ειλικρινείς για τα συναισθήματα, τους φόβους και το επίπεδο άνεσής σας με μεθόδους αντιμετώπισης. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς αισθάνονται γι ‘αυτό. Να έχετε υπομονή με τον σύντροφό σας. Εξηγήστε πώς λειτουργεί η κατάσταση και πώς την αντιμετωπίζετε.
  • Μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να αναζητήσετε εξωτερική επαγγελματική βοήθεια. Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν μια χρόνια ασθένεια επωφελούνται από την επικοινωνία με έναν σύμβουλο ή έναν σεξουαλικό θεραπευτή.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης τύπου 1 : Συμβουλές για καλή σεξουαλική αγωγή

Κυκλοπία : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών της

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.