Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Λευκό υγρό: Γιατί βγάζετε λευκές εκκρίσεις κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ;

Λευκό υγρό: Γιατί βγάζετε λευκές εκκρίσεις κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ;

Λευκό υγρό: Η λευκή έκκριση κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ είναι ένα κοινό φαινόμενο και μπορεί να αποδοθεί σε πολλές φυσιολογικές φυσιολογικές διεργασίες.

Η λευκή έκκριση κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ είναι ένα κοινό φαινόμενο και μπορεί να αποδοθεί σε πολλές φυσιολογικές φυσιολογικές διεργασίες. Αυτή η έκκριση είναι συνήθως ένα μείγμα φυσικών κολπικών εκκρίσεων, τραχηλικής βλέννας και, μερικές φορές, σπέρματος εάν δεν χρησιμοποιείται αντισύλληψη φραγμού. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για αυτό το φαινόμενο.

Φυσική λίπανση: Κατά τη σεξουαλική διέγερση, τα κολπικά τοιχώματα παράγουν ένα διαυγές ή λευκό υγρό ως λίπανση. Αυτή η εκκένωση βοηθά στη μείωση της τριβής κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και μπορεί να συνεχιστεί για μικρό χρονικό διάστημα μετά.

Τραχηλική βλέννα: Ο τράχηλος παράγει βλέννα που αλλάζει σε συνοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Γύρω από την ωορρηξία, η βλέννα του τραχήλου της μήτρας γίνεται διαυγής και ελαστική, που μοιάζει με ασπράδι αυγού, για να διευκολύνει την κίνηση του σπέρματος. Άλλες φορές, μπορεί να είναι πιο παχύρρευστο και λευκό. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση αυτής της βλέννας.

Σπερματικό υγρό: Εάν συμβεί εκσπερμάτιση μέσα στον κόλπο, η λευκή έκκριση μπορεί να περιλαμβάνει σπέρμα, το οποίο μπορεί να αναμειχθεί με κολπικές εκκρίσεις. Το σώμα αποβάλλει σταδιακά αυτό το μείγμα, οδηγώντας σε αισθητή απόρριψη μετά την επαφή.

Σπερματοκτόνο και αντισυλληπτικά τζελ: Η χρήση σπερματοκτόνων, λιπαντικών ή αντισυλληπτικών τζελ μπορεί επίσης να συμβάλει σε λευκή έκκριση. Αυτές οι ουσίες μπορούν να αναμειχθούν με κολπικά υγρά και σπέρμα, δημιουργώντας πιο παχύρρευστη έκκριση.

Φυσιολογική κολπική χλωρίδα: Ο κόλπος διατηρεί μια λεπτή ισορροπία ωφέλιμων βακτηρίων και μαγιάς. Κατά τη διάρκεια του σεξ, το επίπεδο του pH και η ισορροπία των βακτηρίων μπορεί να μεταβληθούν προσωρινά, με αποτέλεσμα μερικές φορές να αυξάνονται οι εκκρίσεις. Αυτό είναι συνήθως φυσιολογικό και υποχωρεί από μόνο του.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε:

Ενώ η λευκή εκκένωση είναι γενικά φυσιολογική, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να υποδηλώνουν ένα πρόβλημα:

Δυσάρεστη οσμή: Μια έντονη, άσχημη μυρωδιά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει βακτηριακή λοίμωξη ή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ).
Κνησμός ή ερεθισμός: Η ενόχληση ή ο κνησμός μπορεί να υποδηλώνουν μόλυνση ζύμης ή βακτηριακή κολπίτιδα.
Ασυνήθιστο χρώμα ή συνοχή: Οι εκκρίσεις που είναι ασυνήθιστα παχύρρευστες, σαν τυρί cottage, πράσινο ή κίτρινο μπορεί να απαιτούν ιατρική φροντίδα.

Συνοπτικά, η λευκή έκκριση κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ είναι συνήθως μια φυσιολογική απόκριση του σώματος που περιλαμβάνει φυσική λίπανση, τραχηλική βλέννα και πιθανώς σπερματικό υγρό. Η παρακολούθηση τυχόν συνοδευτικών συμπτωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διάκριση μεταξύ φυσιολογικών φυσιολογικών διεργασιών και πιθανών προβλημάτων υγείας. Εάν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη φύση της απόρριψης, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε για το ξηρό δέρμα στο πέος;

Αίσθηση καψίματος κατά τη διάρκεια του σεξ

Μπορώ να κάνω σεξ όταν έχω μυκητίαση;

Μυστικά για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού του γυναικείου κόλπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Close Icon