Σεξουαλική Υγεία

Κορωνοϊος Σεξ: Μέσα στην πανδημία, μια ομάδα ανδρών έκανε περισσότερο σεξ

Κορωνοϊος Σεξ: Μέσα στην πανδημία, μια ομάδα ανδρών έκανε περισσότερο σεξ

Κορωνοϊός Σεξ: Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine, μερικοί άνθρωποι έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ηλικιωμένοι με στυτική δυσλειτουργία.

Ευρέως διαδεδομένη είναι η αφήγηση ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ακολούθησε πτωτική τάση κατά την Covid-19 πανδημία. Ωστόσο, μια νέα μελέτη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ αμφισβητεί αυτή τη δημοφιλή άποψη.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Pitt και το νοσοκομείο UPMC διαπίστωσαν ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ηλικιωμένοι με στυτική δυσλειτουργία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine.

“Η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων συμβάλλει στον ψυχοκοινωνικό ιστό της κοινωνίας”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Benjamin Davies, MD, διευθυντής του προγράμματος Ουρολογικής Ογκολογίας στο UPMC Hillman Cancer Center και καθηγητής στο τμήμα Ουρολογίας του Pitt. “Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία καθημερινής χρήσης, κάτι που υποδηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν περισσότερο σεξ από ποτέ – με τους συντρόφους τους στο σπίτι, ήθελαν να είναι πάντα έτοιμοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Davies.

Σε μια ανασκόπηση των δεδομένων πωλήσεων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας καθημερινής χρήσης, αυξήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, όταν ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά την πόρτα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα ποσοστά πωλήσεων των ευρέως διαθέσιμων φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας ως αποδεικτικό στοιχείο για την ποσότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας – και συνέκριναν τις αλλαγές στις τάσεις πωλήσεων πριν από την πανδημία (πριν από τον Μάρτιο του 2020) και μετά (μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου του 2020). Για να ληφθούν υπόψη οι πιθανές διακυμάνσεις στις πωλήσεων των φαρμάκων λόγω άλλων παραγόντων, όπως η ευκολία πρόσβασης στα φαρμακεία, οι ερευνητές παρακολούθησαν επίσης τις πωλήσεις ουρολογικών φαρμάκων – οι οποίοι ωστόσο δεν άλλαξαν τους μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν, μετά από μια μικρή μείωση των πωλήσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ότι έκτοτε οι πωλήσεις φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας σημείωσαν σταθερή αύξηση. Ειδικότερα σε ορισμένα σκευάσματα, ο αριθμός των πωλήσεων σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ βιταμίνης C και καλής διάθεσης

Τριχόπτωση: Σημάδια τριχόπτωσης και πότε να δείτε γιατρό

150 ευρώ το κίνητρο εμβολιασμού για τους νέους - Πώς θα τα προμηθευτείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά παιχνίδια για την επιστήμη

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick.

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

Καισαρική: Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μετά από τον τοκετό είναι δύσκολη απόφαση. Οι περισσότερες νιώθουν φόβο και για τις τομές τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Η αγκαλιά με τον σύντροφό σου μειώνει το στρες-Μελέτη

Σύντροφοι αγκαλιά ψυχολογία: «Αν είσαι γυναίκα, το να αγκαλιάζεις τον ρομαντικό σου σύντροφο μπορεί να αποτρέψει την οξεία αντίδραση του σώματός σου στο στρες», βρήκαν Γερμανοί ερευνητές. Αλλά τι δείχνουν τα ευρήματα για τους άνδρες;

Διατηρήστε ενεργή την ερωτική σας ζώνη.

Feng shui: Μπορεί η ενέργεια του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε να επηρεάζει τη σεξουαλική μας δραστηριότητα; Κι όμως! Διαβάστε πρώτοι εδώ, πώς το feng shui επηρεάζει το ερωτικό σας πάθος.

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.