Σεξουαλική Υγεία

ΗΠΑ FDA: Εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Φαρμάκων εσώρουχα για ασφαλές στοματικό σεξ

ΗΠΑ FDA: Εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Φαρμάκων εσώρουχα για ασφαλές στοματικό σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

ΗΠΑ FDA: Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ Ο FDA έχει εγκρίνει εξαιρετικά λεπτά εσώρουχα που μπορούν να φορεθούν για να μειώσουν τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Τα εσώρουχα, που πωλούνται ως Lorals for Protection, είναι εσώρουχα φυσικού λάτεξ μιας χρήσης, με άρωμα βανίλιας, που καλύπτουν τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό και εμποδίζουν τη μεταφορά σωματικών υγρών κατά το στοματικό σεξ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Πωλούνται σε συσκευασίες των τεσσάρων για $25.

Ο Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA δεν διεξήγαγε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, αλλά χορήγησε την έγκριση αφού η εταιρεία τής έδωσε δεδομένα σχετικά με το προϊόν, ανέφεραν οι New York Times. «Η εξουσιοδότηση αυτού του προϊόντος από τον FDA δίνει στους ανθρώπους μια άλλη επιλογή προστασίας από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα S.T.I. κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ», δήλωσε η Courtney Lias, PhD, διευθύντρια του γραφείου FDA που ηγήθηκε της αναθεώρησης των εσωρούχων.

Προηγουμένως, ο FDA εξουσιοδότησε τα στοματικά φράγματα για την πρόληψη της εξάπλωσης των ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Τα στοματικά φράγματα, που μερικές φορές ονομάζονται προφυλακτικά για στοματικό σεξ, είναι λεπτά φράγματα από λατέξ που βρίσκονται ανάμεσα στο στόμα του ενός συντρόφου και στα γεννητικά όργανα του άλλου ατόμου. Τα φράγματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως, εν μέρει, επειδή ένα άτομο πρέπει να κρατά το φράγμα στη θέση του κατά τη διάρκεια του σεξ, σε αντίθεση με τα εσώρουχα.

«Είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή», είπε στους Times η Jeanne Marrazzo, MD, διευθύντρια του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. «Εννοώ, ειλικρινά, θα μπορούσε να υπάρχει κάτι λιγότερο σέξι από ένα οδοντιατρικό φράγμα;»

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

«Ήθελα να νιώθω σέξι και σίγουρη και να χρησιμοποιήσω κάτι που φτιάχτηκε έχοντας στο μυαλό μου το σώμα μου και το πραγματικό σεξ», είπε στους Times.

Τα εσώρουχα είναι κατασκευασμένα από υλικό περίπου τόσο λεπτό όσο ένα προφυλακτικό και σχηματίζουν μια σφράγιση στον μηρό για να κρατά τα υγρά μέσα, είπε.

Η Marrazzo είπε ότι τα εσώρουχα είναι μια πρόοδος επειδή υπάρχουν λίγες επιλογές για ασφαλές στοματικό σεξ.

Σημείωσε ότι ορισμένοι έφηβοι έχουν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία με το στοματικό σεξ και ότι τα εσώρουχα θα μπορούσαν να μειώσουν το άγχος για άτομα όλων των ηλικιών.

“Ο FDA εξουσιοδοτεί τα εσώρουχα για προστασία από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο F.D.A. ενέκρινε εσώρουχα για προστασία από ΣΜΝ κατά το στοματικό σεξ

Οι νέοι υποτιμούν τον κίνδυνο ΣΜΝ από στοματικό σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.