Σεξουαλική Υγεία

Ινστιτούτο Guttmacher: Αυξήθηκαν οι αμβλώσεις στις Η.Π.Α.

Ινστιτούτο Guttmacher: Αυξήθηκαν οι αμβλώσεις στις Η.Π.Α.

Ινστιτούτο Guttmacher: Υπήρξε σημαντική αύξηση τόσο στον αριθμό όσο και στο ποσοστό των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2017 και 2020, ανέφερε την Τετάρτη (15/6) το Ινστιτούτο Guttmacher. Ο αριθμός των γυναικών που κάνουν σήμερα αμβλώσεις υπογραμμίζει τη σημασία της νόμιμης πρόσβασης σε μια απολύτως ζωτικής σημασίας υπηρεσία, λέει ειδικός στις ΗΠΑ.

Η ερευνητική ομάδα, η οποία υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, ανέφερε ότι έγιναν περισσότερες από 930.000 αμβλώσεις σε όλη τη χώρα το 2020, σε σύγκριση με 862.000 το 2017, που ήταν οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από τότε που έγινε νόμιμη η διαδικασία της άμβλωσης το 1973. Περίπου 1 στις 5 εγκυμοσύνες στις ΗΠΑ κατέληξε σε άμβλωση το 2020 και οι φαρμακευτικές αμβλώσεις αντιπροσώπευαν το 54% των αμβλώσεων για το ίδιο έτος. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η φαρμακευτική μέθοδος σε περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Guttmache. Το 2020, το ποσοστό αμβλώσεων ήταν 14,4 ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 15 και 44 ετών, που σημαίνει αύξηση από το 2017, όταν ήταν 13,5 ανά 1.000 γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι αμβλώσεις αυξήθηκαν κατά 12% στη δυτική, 10% στη μεσοδυτική, 8% στη νότια και 2% στη βορειοανατολική χώρα.

Ο αριθμός των γυναικών που κάνουν σήμερα αμβλώσεις υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της διαδικασίας και «επιτονίζει πόσο καταστροφική θα είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, [εάν απαγορεύσει] την πρόσβαση τους σε μια απολύτως ζωτικής σημασίας υπηρεσία», δήλωσε στο Associated Press η Σάρα Ρόζενμπαουμ, που καθηγήτρια πολιτικής υγείας στο Πανεπιστήμιο George Washington. Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Guttmacher έδειξαν επίσης ότι υπήρξαν 3,6 εκατομμύρια γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020, ο αριθμός, σύμφωνα με την έκθεση, είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγράφηκε το έτος 2017.

Το ινστιτούτο εκπονεί την πιο λεπτομερή έκθεση για τους παρόχους αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε τρία χρόνια και τα στοιχεία του θεωρούνται πληρέστερα και από εκείνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – CDC -, καθώς τα τελευταία δεν περιλαμβάνουν πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το AP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συζήτηση για το χάπι της επόμενης μέρας στην Ιαπωνία

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

Μετά την προσεκτική αποφυγή του θέματος ταμπού για δεκαετίες, όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες παίρνουν θέση για το δικαίωμα στην άμβλωση,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.

Κάμα Σούτρα: Πώς βοήθησε στην επανάσταση της σεξουαλικής ευχαρίστησης;

Κάμα Σούτρα: Δίνοντας έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό, την επικοινωνία και την ευχαρίστηση, συνεχίζει να λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός για την προώθηση υγιών και ικανοποιητικών σχέσεων στη σύγχρονη κοινωνία.

Πολωνική ΜΚΟ καταγγέλλει την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς τα κρούσματα HIV αυξάνονται κατακόρυφα

Το Εθνικό Κέντρο AIDS λέει, ωστόσο, ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι εν μέρει αποτέλεσμα του παιχνιδιού που παίζεται μετά την πανδημία. "Πολλά κρούσματα από το 2021-2022 καταγράφηκαν μόνο φέτος, επειδή τα κέντρα υγείας ήταν υπερφορτωμένα κατά τη διάρκεια του COVID", δήλωσε πρόσφατα η Maryla Rogalewicz του Κέντρου. Είπε επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία επηρεάστηκαν από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ουκρανία -όπου ο HIV αποτελεί τεράστιο πρόβλημα- μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι.