Σεξουαλική Υγεία

Ινστιτούτο Guttmacher: Αυξήθηκαν οι αμβλώσεις στις Η.Π.Α.

Ινστιτούτο Guttmacher: Αυξήθηκαν οι αμβλώσεις στις Η.Π.Α.

Ινστιτούτο Guttmacher: Υπήρξε σημαντική αύξηση τόσο στον αριθμό όσο και στο ποσοστό των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2017 και 2020, ανέφερε την Τετάρτη (15/6) το Ινστιτούτο Guttmacher. Ο αριθμός των γυναικών που κάνουν σήμερα αμβλώσεις υπογραμμίζει τη σημασία της νόμιμης πρόσβασης σε μια απολύτως ζωτικής σημασίας υπηρεσία, λέει ειδικός στις ΗΠΑ.

Η ερευνητική ομάδα, η οποία υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, ανέφερε ότι έγιναν περισσότερες από 930.000 αμβλώσεις σε όλη τη χώρα το 2020, σε σύγκριση με 862.000 το 2017, που ήταν οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από τότε που έγινε νόμιμη η διαδικασία της άμβλωσης το 1973. Περίπου 1 στις 5 εγκυμοσύνες στις ΗΠΑ κατέληξε σε άμβλωση το 2020 και οι φαρμακευτικές αμβλώσεις αντιπροσώπευαν το 54% των αμβλώσεων για το ίδιο έτος. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η φαρμακευτική μέθοδος σε περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Guttmache. Το 2020, το ποσοστό αμβλώσεων ήταν 14,4 ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 15 και 44 ετών, που σημαίνει αύξηση από το 2017, όταν ήταν 13,5 ανά 1.000 γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι αμβλώσεις αυξήθηκαν κατά 12% στη δυτική, 10% στη μεσοδυτική, 8% στη νότια και 2% στη βορειοανατολική χώρα.

Ο αριθμός των γυναικών που κάνουν σήμερα αμβλώσεις υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της διαδικασίας και «επιτονίζει πόσο καταστροφική θα είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, [εάν απαγορεύσει] την πρόσβαση τους σε μια απολύτως ζωτικής σημασίας υπηρεσία», δήλωσε στο Associated Press η Σάρα Ρόζενμπαουμ, που καθηγήτρια πολιτικής υγείας στο Πανεπιστήμιο George Washington. Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Guttmacher έδειξαν επίσης ότι υπήρξαν 3,6 εκατομμύρια γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020, ο αριθμός, σύμφωνα με την έκθεση, είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγράφηκε το έτος 2017.

Το ινστιτούτο εκπονεί την πιο λεπτομερή έκθεση για τους παρόχους αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε τρία χρόνια και τα στοιχεία του θεωρούνται πληρέστερα και από εκείνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – CDC -, καθώς τα τελευταία δεν περιλαμβάνουν πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το AP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συζήτηση για το χάπι της επόμενης μέρας στην Ιαπωνία

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

Μετά την προσεκτική αποφυγή του θέματος ταμπού για δεκαετίες, όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες παίρνουν θέση για το δικαίωμα στην άμβλωση,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.