Σεξουαλική Υγεία

Γυναικείος Οργασμός: Υπάρχει σχέση μεταξύ οργασμού και γονιμότητας; [vid]

Γυναικείος Οργασμός: Υπάρχει σχέση μεταξύ οργασμού και γονιμότητας; [vid]

Γυναικείος Οργασμός: Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, ενώ οι γυναίκες δεν χρειάζεται να έρθουν σε οργασμό για να μείνουν έγκυες, ένας περιορισμένος όγκος επιστημονικών στοιχείων υποδηλώνει ότι ο οργασμός μπορεί να ενισχύσει τη γυναικεία γονιμότητα.

 

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός οργασμού; Κατά τη διέγερση, η ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα αυξάνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευαίσθητα. Καθώς η διέγερση εντείνεται, ο καρδιακός ρυθμός, η αρτηριακή πίεση και ο ρυθμός αναπνοής ενός ατόμου μπορεί επίσης να αυξηθούν. Καθώς πλησιάζει ο οργασμός, οι μύες μπορεί να συσπαστούν. Πολλές γυναίκες βιώνουν ρυθμικούς μυϊκούς σπασμούς στον κόλπο κατά τη διάρκεια του οργασμού τους.

Οφέλη του οργασμού για την υγεία

Ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο με άρθρα που υπόσχονται ότι οι οργασμοί βελτιώνουν το δέρμα, τα μαλλιά και τη γενική υγεία και ευημερία, δυστυχώς υπάρχουν λίγα μόνο επιστημονικά στοιχεία ότι οι οργασμοί προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία. Οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει κανένα εξελικτικό όφελος από τους γυναικείους οργασμούς ούτε έχουν βρει ότι οι οργασμοί βελτιώνουν τη συνολική υγεία. Ωστόσο, αναμφίβολα, οι οργασμοί μπορεί να είναι ευχάριστοι και η ευχαρίστηση και ικανοποίηση που αντλείται από αυτούς μπορεί να έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την γενική υγεία και ευημερία. Ειδικότερα, το ικανοποιητικό σεξ ή η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεση ενός ατόμου, να ανακουφίσουν το άγχος και το στρες, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και τους δεσμούς μεταξύ των συντρόφων, αλλά και με τους άλλους.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ του οργασμού και της γονιμότητας

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, ενώ οι γυναίκες δεν χρειάζεται να έρθουν σε οργασμό για να μείνουν έγκυες, ένας περιορισμένος όγκος επιστημονικών στοιχείων υποδηλώνει ότι ο οργασμός μπορεί να ενισχύσει τη γυναικεία γονιμότητα. Μια πολύ μικρή μελέτη, για παράδειγμα, ερεύνησε εάν υπήρχε καλύτερη κατακράτηση σπέρματος μετά τον γυναικείο οργασμό. Ενώ τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αρχική υπόθεση, η απόδειξη ότι το γυναικείο σώμα μπορεί να διατηρεί καλύτερα το σπέρμα μετά από έναν οργασμό απαιτεί μεγαλύτερες μελέτες με σχέδια υψηλότερης ποιότητας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε την στάση της ανάποδης καουμπόισσας;

Ψυχικής φύσης αίτια που καθιστούν δύσκολο τον οργασμό στις γυναίκες

Ω, ναι! Μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση - Δείτε πώς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».