Σεξουαλική Υγεία

Έμμηνος ρύση: Βοηθά το σεξ με τις κράμπες περιόδου;

Έμμηνος ρύση: Βοηθά το σεξ με τις κράμπες περιόδου;

Έμμηνος ρύση: Οι κράμπες εμφανίζονται όταν η μήτρα σας συσπάται για να απελευθερώσει την επένδυση της. Όταν βιώνετε έναν οργασμό, οι μύες της μήτρας συστέλλονται επίσης και προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση από τον πόνο απελευθερώνοντας ενδορφίνες.

Οι περισσότερες είμαστε πρόθυμες να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τους πόνους και τα συμπτώματα της περιόδου. Ωστόσο, ορισμένες μέθοδοι ανακούφισης είναι πιο ευνοϊκές από άλλες…κάτι που μας οδηγεί στο σεξ περιόδου. Δεδομένου ότι το σεξ είναι μια άσκηση και θα πρέπει να γυμναζόμαστε κατά τη διάρκεια της περιόδου μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται λίγη ζωηρή διασκέδαση όταν έρθει αυτή η ώρα του μήνα. Ωστόσο, αυτό θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτές τις φρικτές κράμπες ή πρέπει απλώς να παραμείνουμε στην ιβουπροφαίνη;

Η απάντηση που περιμένατε: ναι, το σεξ βοηθάει με τις κράμπες. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες γιατρούς στο Planned Parenthood, όταν βρίσκεστε σε οργασμό, η αίσθηση σας βοηθά να απαλύνετε τις κράμπες σας και είμαστε πρόθυμοι να στοιχηματίσουμε ότι πολλοί βρίσκουν το σεξ πιο διασκεδαστικό από το να κάθονται στον καναπέ με θερμαντικό μαξιλάρι. Ωστόσο, είναι δυνατό να μείνετε έγκυος ενώ κάνετε σεξ στην περίοδο σας, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόσετε μια μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων, εάν τη χρειάζεστε.

Οι κράμπες εμφανίζονται όταν η μήτρα σας συσπάται για να απελευθερώσει την επένδυση της. Όταν βιώνετε έναν οργασμό, οι μύες της μήτρας συστέλλονται επίσης και προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση από τον πόνο όταν απελευθερώνονται ενδορφίνες. Επίσης ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται αυξημένες αισθήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάνοντας το σεξ πιο ευχάριστο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως – ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για να απαλλαγούμε από τις κράμπες.

Οι καλύτερες στάσεις του σεξ για τις κράμπες της περιόδου είναι το ιεραποστολικό στυλ γιόγκα και “στα 4”, ενώ πρόκειται για επιλογές που αξίζει να εξερευνήσετε ή μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνες σας. Η εμμηνόρροια, ο αυνανισμός κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, σας επιτρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, κυριολεκτικά. «Ο αυνανισμός μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία και τη γενική ευημερία για διάφορους λόγους», δήλωσε η Δρ Naomi Sutton, σύμβουλος NHS Sexual Health και εκπρόσωπος της Womanizer σε ένα δελτίο τύπου. «Μετά τον οργασμό, η ορμόνη ντοπαμίνη είναι απελευθερώνεται, που ενεργοποιεί μια εσωτερική ευδαιμονία. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της ροής του αίματος που προκύπτει από την κορύφωση, είναι και οι δύο τρόποι με τους οποίους ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους της περιόδου».

Επιπλέον, η μελέτη του 2021 είχε επίσης μερικά θετικά στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν:

  • Μετά από τρεις μήνες εμμηνόρροιας, το ποσοστό των γυναικών που εμφάνισαν κράμπες την πρώτη ημέρα της περιόδου τους μειώθηκε από 37% σε 25%
  • Η ευερεθιστότητα μετά από τρεις μήνες εμμηνόρροιας μειώθηκε από 27% σε 14%
  • Το 70% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ο τακτικός αυνανισμός μείωσε την ένταση των πόνων της περιόδου τους

Ωστόσο, εάν ο πόνος της περιόδου σας είναι ασυνήθιστα άβολος ή εμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε καιρό να κάνουμε σεξ;

Γιατί αιμορραγείτε μετά το σεξ;

Ποιοι είναι οι λόγοι που πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Τα κείμενα για ασφαλές σεξ δεν μειώνουν τα ποσοστά επαναμόλυνσης από ΣΜΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.