Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε καιρό να κάνουμε σεξ;

Σεξουαλική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε καιρό να κάνουμε σεξ;

Σεξουαλική ζωή: Κάποια στιγμή οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπουν σε μια περίοδο ξηρασίας στη σεξουαλική τους ζωή, όπου περνούν αρκετή ώρα χωρίς να κάνουν σεξ.

Κάποια στιγμή οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπουν σε μια περίοδο ξηρασίας στη σεξουαλική τους ζωή, όπου περνούν αρκετή ώρα χωρίς να κάνουν σεξ. Αν βρεθείτε σε περίοδο αποχής, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Τι μας συμβαίνει όταν έχουμε καιρό να κάνουμε σεξ

 • Μπορεί να αισθάνεστε πιο ανήσυχοι. Ίσως το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι όταν είσαι αγχωμένος. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας. Το σεξ φαίνεται να μειώνει την ποσότητα των ορμονών που απελευθερώνει το σώμα σας ως απάντηση στο στρες. Και μια ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους και υγιείς, κάτι που μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά το άγχος.
 • Η καρδιά σας μπορεί να μην λειτουργεί επίσης. Η έρευνα λέει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία φορά το μήνα ή λιγότερο, παθαίνουν καρδιακές παθήσεις πιο συχνά από εκείνους που το κάνουν δύο φορές την εβδομάδα περίπου. Μέρος του λόγου θα μπορούσε να είναι ότι ασκείστε λίγο περισσότερο και είναι λιγότερο πιθανό να είστε ανήσυχοι ή καταθλιπτικοί. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ότι εάν κάνετε περισσότερο σεξ, είστε σωματικά και ψυχικά πιο υγιείς στην αρχή.
 • Μπορεί να κάνετε λιγότερη άσκηση. Το σεξ συνήθως καίει περίπου 5 θερμίδες το λεπτό. Αυτό είναι περίπου ίσο με ένα γρήγορο περπάτημα. Και χρησιμοποιείτε επίσης λίγο περισσότερο οξυγόνο — περίπου το ίδιο με το σκάψιμο στον κήπο ή το περπάτημα στις σκάλες. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά αρχίζει να αθροίζεται μακροπρόθεσμα. Και επειδή το σεξ μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε άλλους τύπους άσκησης όπως η ομάδα kickball της γειτονιάς, η πεζοπορία ή οι δουλειές του σπιτιού.
 • Μπορεί να χάνετε τα κλειδιά σας πιο συχνά. Λοιπόν, όχι τόσο να τα χάσετε όσο να ξεχάσετε πού τα βάλατε. Αυτό συμβαίνει επειδή το κανονικό σεξ φαίνεται να συνδέεται με βελτιωμένη μνήμη, ειδικά αν είστε μεταξύ 50 και 89 ετών. Δεν είναι σαφές γιατί.
 • Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να εξασθενήσει. Το εβδομαδιαίο σεξ φαίνεται να ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε σύγκριση με εκείνους που το κάνουν λιγότερο συχνά. Μέρος του λόγου μπορεί να είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα μιας ουσίας που καταπολεμά τα μικρόβια που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA. Αλλά το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο εδώ. Οι άνθρωποι που έκαναν σεξ περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα είχαν χαμηλότερα επίπεδα IgA από εκείνους που δεν έκαναν σεξ.
 • H σχέση σας αλλάζει. Το σεξ λούζει τον εγκέφαλό σας με μια χημική «μεταλάμψη» που διαρκεί περίπου 2 ημέρες και σας βοηθά να δεθείτε με τον σύντροφό σας μακροπρόθεσμα. Χωρίς αυτό, θα μπορούσατε να χάσετε μέρος της ικανοποίησης της σχέσης σας. Μια υγιής, ευτυχισμένη σεξουαλική σχέση –τα ζευγάρια που το κάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φαίνεται να είναι πιο ευτυχισμένα — μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κατανόησης ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.
 • Ο προστάτης σας μπορεί να είναι λιγότερο υγιής. Οι λόγοι δεν είναι ακριβώς σαφείς, αλλά σε τουλάχιστον μία μελέτη, οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν λιγότερο από επτά φορές το μήνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που το έκαναν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα. Αλλά το ανώνυμο σεξ χωρίς προστασία και οι πολλαπλοί σύντροφοι μπορούν επίσης να αυξήσουν τις πιθανότητές σας για τη νόσο, οπότε όταν κάνετε σεξ, φροντίστε.
 • Μπορεί να κοιμάστε λιγότερο. Χωρίς σεξ, θα χάσετε τις ορμόνες που προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο, όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη. Οι γυναίκες λαμβάνουν μια ώθηση οιστρογόνων που βοηθά ακόμα περισσότερο. Ισχύει και το αντίστροφο: Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να ξεκινήσετε ξανά το σεξ, ένας καλός βραδινός ύπνος είναι το μόνο πράγμα που θα σας κάνει να νιώθετε ζωηροί.
 • Πονάτε περισσότερο. Το σεξ μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τυχόν πόνους που έχετε. Αλλά κάνει περισσότερα από αυτό. Ο οργασμός αναγκάζει το σώμα σας να απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τους πόνους στο κεφάλι, την πλάτη και τα πόδια. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τον πόνο της αρθρίτιδας και τις κράμπες της περιόδου.
 • Μπορεί να έχετε σεξουαλικά προβλήματα αργότερα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το “χρησιμοποιήστε το ή χάσετε το” μπορεί να ισχύει εδώ. Για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ο κολπικός ιστός μπορεί να λεπτύνει, να συρρικνωθεί και να στεγνώσει χωρίς τακτική επαφή. Αυτό μπορεί να κάνει το σεξ επώδυνο και να αποδυναμώσει την επιθυμία σας. Και ορισμένες έρευνες λένε ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ κάθε εβδομάδα.

 • Η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί. Το σεξ φαίνεται να βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς τι κάνει: Προσθέτει λίγη αερόβια άσκηση και άσκηση μυϊκής ανάπτυξης και μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους αριθμούς σας εκεί που πρέπει.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι λόγοι που πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Τα κείμενα για ασφαλές σεξ δεν μειώνουν τα ποσοστά επαναμόλυνσης από ΣΜΝ

Εποχική συναισθηματική διαταραχή: Καθώς οι ημέρες μικραίνουν, το ρίσκο εκτοξεύεται

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με το ταίρι σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.