Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: 10 Κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να έχετε μια καλή ψυχική ζωή!

Ψυχική υγεία: 10 Κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να έχετε μια καλή ψυχική ζωή!

Ψυχική υγεία: Εδώ είναι 10 πράγματα που οι νέοι και οι επαγγελματίες έχουν παρατηρήσει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ADMAN

Η βελτίωση της συναισθηματικής ευεξίας και της ψυχικής υγείας συχνά έχει να κάνει με τον εντοπισμό των προειδοποιητικών ενδείξεων ότι τα πράγματα αισθάνονται σαν να κατηφορίζουν και να δοκιμάζουν κάποια πράγματα για να ισορροπήσουν λίγο περισσότερο τη ζωή. Εδώ είναι 10 πράγματα που οι νέοι και οι επαγγελματίες έχουν παρατηρήσει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία

Τροφή και διάθεση. Οι αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνδέονται με αλλαγές στη διάθεση και την ενέργεια. Η τακτική διατροφή διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το να μην τρώτε τακτικά μπορεί να σας κάνει κουρασμένους, ευερέθιστους, ανήσυχους και να σας προκαλέσει κακή συγκέντρωση. Οι καλές συμβουλές περιλαμβάνουν την κατανάλωση πρωινού, το φαγητό κάθε 3-4 ώρες, την αποφυγή πρόχειρων φαγητών, την κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών και την κατανάλωση πολύ νερού.

Διατηρήστε ενεργό το σώμα σας. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας. Όταν αισθάνεστε χαμηλή διάθεση, μπορεί να σταματήσετε να κάνετε τα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, σχεδόν χωρίς να το καταλάβετε. Φροντίζοντας να κάνετε κάποια σωματική άσκηση, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει στην αρχή, μπορεί να σας δώσει γρήγορα αποτελέσματα στη βελτίωση της διάθεσής σας.

Πίνετε λογικά. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτικά συναισθήματα, αυξημένο άγχος ή αίσθημα εκτός ελέγχου με τρόπο που να σας φαίνεται δυσάρεστο. Μπορεί επίσης να αυξήσει τις συμπεριφορές ανάληψης κινδύνου, επομένως πρέπει να γνωρίζετε ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις σας. Θυμηθείτε να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις σχετικά με το τι είναι σωστό για εσάς και να μην υποκύπτετε στην πίεση των συνομηλίκων γύρω από το ποτό.

Εκφραστείτε. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν για να μάθουν για τον κόσμο ή να δραπετεύσουν σε άλλους κόσμους. Σε κάποιους αρέσει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη, σε κάποιους αρέσει να μιλάνε με άλλους. Όποιο κι αν είναι το στυλ σας, φροντίστε να εκφραστείτε – θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συνδεδεμένοι, να ανακαλύψετε περισσότερα για εσάς, την ταυτότητά σας και το άτομο που θέλετε να γίνετε.

Αποσπάστε την προσοχή σας. Όταν αισθάνεστε βυθισμένοι σε ένα πρόβλημα, αφήστε τον εαυτό σας να απομακρυνθεί από αυτό και πηγαίνετε και κάντε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν επιστρέφετε σε αυτό σε διαφορετική στιγμή, μπορεί να φαίνεται πιο διαχειρίσιμο. Η απόσπαση της προσοχής του εαυτού σας δεν είναι μπάτσο, αλλά μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να σταματήσετε να σκέφτεστε υπερβολικά ένα πρόβλημα όταν αισθάνεστε κολλημένοι.

Ζητήστε βοήθεια. Πώς θα σας φαινόταν αν ένας φίλος ζητούσε βοήθεια, συμβουλές ή απλώς ήθελε να μιλήσει; Πολλοί από εμάς θα χαιρόμασταν να επιλεγούν για να τους εμπιστευτούν, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι μας εκτιμούν. Όταν αισθάνεστε χαμηλή διάθεση ή άγχος, είναι εύκολο να σκέφτεστε αρνητικά για τον εαυτό σας και είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε υποστήριξη από άλλους. Προσπαθήστε να νικήσετε αυτό το συναίσθημα και προσεγγίστε άτομα με τα οποία εμπιστεύεστε να μιλήσετε. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα μπορεί να αισθάνεστε και πώς έχουν ανταποκριθεί θετικά σε εσάς, όπως θα κάνατε αν η κατάσταση αντιστρεφόταν.

Μάθετε να αφιερώνετε χρόνο και να χαλαρώνετε. Οι άνθρωποι έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους χαλάρωσης ή διακοπής από το άγχος της ζωής. Αυτά μπορεί να είναι τα πράγματα που σταματάτε να κάνετε όταν αρχίσετε να αισθάνεστε χαμηλή διάθεση ή άγχος, καθώς ξεχνάτε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Ένα ζεστό μπάνιο, να ακούτε μουσική, να παρακολουθείτε μια ταινία, να διατηρείτε τις κοινωνικές ρυθμίσεις και τα χόμπι σας, ό,τι κι αν είναι, σκεφτείτε τα πράγματα που σας βοηθούν να διατηρήσετε την ηρεμία ή περισσότερο ικανοποιημένοι και βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα στη ρουτίνα σας.

Κάντε κάτι που σας αρέσει. Είμαστε όλοι μοναδικοί και απολαμβάνουμε διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να μην έχετε βρει ακόμα αυτό που σας αρέσει, οπότε δοκιμάστε μερικά διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να έχετε χάσει την επαφή με δραστηριότητες που σας έδωσαν ευχαρίστηση στο παρελθόν. Κάνοντας πράγματα που απολαμβάνετε μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνδεδεμένοι με μερικές από τις πιο θετικές πτυχές της ζωής.

Θυμηθείτε τα καλά σας σημεία. Τα έχουμε όλοι και κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Μπορεί να είναι εύκολο να πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι πιο ταλαντούχοι, πιο επιτυχημένοι, έχουν περισσότερες ευκαιρίες από εμάς, όταν αισθάνεσαι χαμηλή διάθεση. Αλλά είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πώς νιώθει κάποιος άλλος μέσα του, όπως κι αν φαίνεται στην επιφάνεια. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα πράγματα που κάνετε καλά και η αναζήτηση αποδείξεων για αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των κριτικών σκέψεων για τον εαυτό σας, οι οποίες τείνουν να αυξάνονται όταν είμαστε αγχωμένοι.

Αυτοβοήθεια. Χρησιμοποιήστε διαδικτυακούς πόρους και βιβλία που προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη, πληροφορίες και συμβουλές ή απλώς δίνουν μια άλλη οπτική. Σε κάποιους αρέσει τα βιβλία με πληροφορίες, σε κάποιους αρέσει να διαβάζουν για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν τα μυθιστορήματα με ένα συγκεκριμένο θέμα. Κάποιοι προτιμούν τις ταινίες. Ό,τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια η σχέση ανάμεσα σε έναν ευτυχισμένο γάμο και 2 συγχρονισμένους εγκεφάλους;

Η τραυματική εγκεφαλική βλάβη παραμένει μείζον πρόβλημα υγείας παγκοσμίως

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού;

Πώς θα μάθετε να νοιάζεστε για τον εαυτό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Χριστούγεννα: 2/3 των ενηλίκων θα πουν ότι είναι «καλά» ακόμα κι αν δεν είναι

Χριστούγεννα: Ένας στους τρεις Βρετανούς είναι πιο πιθανό να παλέψει με την ψυχική του ευεξία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται.

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν τις επιδράσεις της ορμόνης στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα της μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης.

Η προεκλογική περίοδος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, θέτοντας τους πληθυσμούς σε κίνδυνο

Για τον Smith, όλα αυτά είναι μια υπενθύμιση ότι το άγχος στη ζωή μας είτε προέρχεται από μια πολιτική εκστρατεία είτε από τις ανησυχίες για την πληρωμή των λογαριασμών επηρεάζει τελικά την υγεία.

Το χαμηλό έως μέτριο στρες κάνει καλό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια

"Πρέπει να έχεις τους σωστούς πόρους για να ενισχυθείς από τις αντιξοότητες και το στρες", δήλωσε ο Oshri. "Για ορισμένους ανθρώπους, το να εκτίθενται σε αντιξοότητες είναι κάτι καλό. Αλλά για άλλους, ίσως όχι". "Είναι πιθανό να μπορείς να αντέξεις περισσότερο στρες αν έχεις μια υποστηρικτική κοινότητα ή οικογένεια". Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychologia.

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις.