Ψυχική Υγεία

Ψυχική ευεξία: 7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: 7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Η φροντίδα της ψυχικής σας υγείας δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε μόνο εάν αγωνιούμε, ή αισθανόμαστε χαμηλοί, ανήσυχοι ή αγχωμένοι. Στην πραγματικότητα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς και να επενδύουμε πραγματικά, όπως και στη σωματική μας υγεία. Η διατήρηση της ψυχικής μας ευεξίας είναι καλό για εμάς τώρα, αλλά μας βοηθά επίσης να διαχειριστούμε δύσκολες στιγμές στο μέλλον. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο σωματικών προβλημάτων υγείας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

7 κορυφαίες συμβουλές

1. Επαναπλαισιώνετε τις μη χρήσιμες σκέψεις. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε συνδέονται. Μερικές φορές αναπτύσσουμε μοτίβα σκέψεων ή συμπεριφορών που δεν είναι χρήσιμα, επομένως η αναγνώρισή τους και η λήψη μέτρων για να σκεφτούμε τα πράγματα διαφορετικά, μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία και ευεξία.

2. Να είσαι στο παρόν. Αν αφιερώσουμε χρόνο για να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας και να είμαστε στην παρούσα στιγμή, παρατηρώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και τον κόσμο γύρω μας, μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη προοπτική. Μερικές φορές αυτό είναι γνωστό ως πιο προσεκτικό. Η ενσυνειδητότητα και ο διαλογισμός σας βοηθούν να βρίσκεστε στο παρόν.

3. Κοιμηθείτε καλά. Ο ύπνος καλής ποιότητας κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς νιώθουμε ψυχικά και σωματικά, επομένως είναι σημαντικό να παίρνουμε αρκετό.

4. Συνδεθείτε με άλλους. Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με φίλους ή την οικογένειά σας, να μιλάτε σε κάποιον για το πώς νιώθουμε ή να βρίσκετε τρόπους να βοηθάμε άλλους ανθρώπους, όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε μοναξιά και να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και ευεξία. Αυτό μπορεί να γίνει στο διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου ή να συναντήσετε κάποιον προσωπικά. Η κοινωνική επαφή είναι καλή για την ψυχική σας υγεία – ακόμα κι αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με άλλους ανθρώπους όταν είστε χαμηλοί ή ανήσυχοι.

5. Ζήστε μια υγιεινή ζωή. Το να είμαστε δραστήριοι, να απολαμβάνουμε την ύπαιθρο και να έχουμε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή επηρεάζουν το πώς νιώθουμε. Επίσης, η απομάκρυνση κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα και η μείωση του αλκοόλ και της καφεΐνης μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας.

6. Κάνε κάτι για τον εαυτό σου. Από το να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας χόμπι, να μάθετε κάτι νέο ή απλά να αφιερώνετε χρόνο για να χαλαρώσετε, είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους, όπως να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι ή να μάθετε μια νέα δεξιότητα. Ο καθορισμός στόχων και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε ανθρώπους, να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας και να νιώσετε μια αίσθηση επιτυχίας. 

7. Γράψε ένα γράμμα στο μέλλον σου. Όταν αισθάνεστε καλά, σκεφτείτε τι θα θέλατε να πείτε στον μελλοντικό σας εαυτό αν τα πράγματα δυσκολέψουν και ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε περισσότερη υποστήριξη. Το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τι σας κάνει να νιώθετε θετικοί αυτή τη στιγμή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πολλές ώρες εργασίας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινές

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το υψηλό λειτουργικό άγχος

3 Tips για να δημιουργήσετε μία όμορφη σχέση με τον εαυτό σας

Πώς βοηθάει η αυτοφροντίδα την διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο τυφώνας Ίαν προκαλεί "συναισθηματικό τραύμα" πέρα από τη φυσική καταστροφή, λέει γιατρός

Αυτές οι τσάντες θα πρέπει να περιέχουν ταυτότητα, χρήματα, φορτιστές, ένα ζευγάρι στεγνά ρούχα, σνακ και λίγο νερό, είπε. "Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι πάντα - πρώτα απ' όλα - να ακούτε τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών", είπε.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερβολική διάγνωση και συνταγογράφηση

"Ένας ικανός, εξειδικευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει ποια είναι μια ψυχολογική δυσκολία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχοθεραπεία, πού είναι η φαρμακευτική αγωγή ένα λογικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας και πότε δεν είναι", δήλωσε στο Fox News.

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.