Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός: Πώς ενισχύει τη λίμπιντο [vid]

Αθλητισμός: Πώς ενισχύει τη λίμπιντο [vid]

Αθλητισμός: Eίναι σημαντικό να υιοθετήσουμε φυσικούς τρόπους για τη βελτίωση της σεξουαλικής και συνολικής μας υγείας, με την άσκηση να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς.

Σύμφωνα με ένα αυξανόμενο σύνολο ερευνών, η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια καλή σεξουαλική υγεία. Η τακτική άσκηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική υγεία ενός ατόμου ενισχύοντας διάφορες σωματικές λειτουργίες. Σύμφωνα με μια μελέτη, το 31 τοις εκατό των ανδρών και το 43 τοις εκατό των γυναικών αναφέρουν προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Επιπλέον, εξαιτίας της επιδείνωσης των ψυχικών προκλήσεων την τελευταία 2ετία της πανδημίας, τα προβλήματα στη σεξουαλική υγεία έχουν επίσης επηρεαστεί – αρνητικά.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε φυσικούς τρόπους για τη βελτίωση της σεξουαλικής και συνολικής μας υγείας, με την άσκηση να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς. Η άσκηση βοηθά ένα άτομο να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ως αποτέλεσμα, η σεξουαλική υγεία ενός ατόμου βελτιώνεται σημαντικά καθώς η υγιής ροή αίματος στο σώμα, συμπεριλαμβανόμενων των γεννητικών οργάνων ενισχύει την στύση και τον οργασμό. Η καλή καρδιαγγειακή υγεία, σημαίνει επίσης μεγαλύτερη αντοχή του σώματος και ενισχυμένη σεξουαλική επιθυμία.

Επιπλέον, η θετική εικόνα του σώματος μπορεί να κάνει θαύματα για τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν ασκείστε καθημερινά, το σώμα σας θα είναι σε καλή φόρμα, γεγονός που ενισχύει την αυτοποεποίθησή και αυτοεκτίμησή σας, συμπεριλαμβανομένης της αντίληψης που έχετε για το σώμα σας. Είναι γνωστό ότι η εικόνα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική ζωή, με ανθρώπους που βιώνουν άγχος, ντροπή ή ενοχή για το σώμα τους, να αναφέρουν μεγαλύτερο άγχος κατά τη σεξουαλική πράξη ή σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Το άγχος είναι επίσης εχθρός της σεξουαλικής σας υγείας, καθώς μειώνει τη συγκέντρωσή σας και σας κάνει να ταξιδεύεται μίλια μακριά από την ερωτική εμπειρία και την συμπαρουσία με τον/την σύντροφό σας. Η άσκηση έχει αποδεδειγμένα αγχολυτικά οφέλη. Μειωμένα επίπεδα άγχους σχετίζονται με καλύτερη σεξουαλική και συνολική υγεία.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση κλειδί για έναν καλό ύπνο και μία υγιή καρδιά

60΄ προπόνησης με βάρη προσθέτουν χρόνια στη ζωή σας

Περισσότερα χρόνια χόκεϊ αυξάνουν τον κίδυνο χρόνιας τραυματικής εγκεφαλοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;