Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Κολύμβηση: Πώς σχετίζεται με την σεξουαλική υγεία [vid]

Κολύμβηση: Πώς σχετίζεται με την σεξουαλική υγεία [vid]

Κολύμβηση: Το κολύμπι μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σας απόδοση εκτός από το να τονώσει το σώμα σας, να βελτιώσει την καρδιακή σας λειτουργία και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Το κολύμπι δεν είναι μόνο ευεργετικό για τη σωματική υγεία και ευεξία σας, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Το κολύμπι μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σας απόδοση εκτός από το να τονώσει το σώμα σας, να βελτιώσει την καρδιακή σας λειτουργία και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψετε στην άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση, τραυματισμό, έμφραγμα ή εάν έχετε μια αναπηρία που επηρεάζει την κίνησή σας και την ικανότητά σας για άσκηση, καθώς το νερό υποστηρίζει το σώμα. Την ίδια ώρα, παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε 160 άνδρες και γυναίκες κολυμβητές ηλικίας 40 και 60 ετών βρήκε μια θετική σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και σεξουαλικής επαφής. Οι κολυμβητές στα 60 τους ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλική ζωή παρόμοια με αυτή των ατόμων ηλικίας 40+ στο γενικό πληθυσμό. Οι Bortz και Wallace, συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι όσο πιο γυμνασμένος ήταν ένας ηλικιωμένος, τόσο καλύτερη ήταν η σεξουαλική του δραστηριότητα και ικανοποίηση. Οι άνθρωποι που φροντίζουν το σώμα τους και ασκούνται τείνουν να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της σεξουαλικής τους υγείας, απολαμβάνοντας αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Σύμφωνα με την προπονήτρια κολύμβησης και την εμπειρογνώμονα pilates Agneta Lindberg, το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση για να τονώσετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας, γεγονός που οδηγεί σε πιο δυνατούς οργασμούς και ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας του συντρόφου σας. Η ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση προβλημάτων υγείας όπως η ακράτεια ούρων και η κολπική πρόπτωση.

Μακροπρόθεσμα οφέλη της κολύμβησης

  • Όπως όλες οι ασκήσεις, η κολύμβηση ενισχύει τις ενδορφίνες σας, τις ορμόνες της καλής διάθεσης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη λίμπιντο σας μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους σας – ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη χαμηλή λίμπιντο.
  • Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως νευρογένεσης του ιππόκαμπου, με την οποία ο εγκέφαλος αντικαθιστά τα κύτταρα που καταστρέφονται ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του στρες στο σώμα.

 

  • Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία σας, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενισχύοντας τη σεξουαλική λειτουργία.
  • Η άσκηση γενικά έχει ψυχολογικά οφέλη, όπως μείωση του στρες, αύξηση της αυτοεκτίμησης, βελτίωση της διάθεσή σας κα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε μια πιο ικανοποιητική και δραστήρια σεξουαλική ζωή.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα θεραπευτικά οφέλη της κολύμβησης

6 λόγοι να κολυμπάμε κάθε μέρα

Τα οφέλη της άγριας κολύμβησης

Το κολύμπι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Close Icon