Σεξουαλική Υγεία

Αθλητισμός: 3 τρόποι που ενισχύει τη σεξουαλική εμπειρία [vid]

Αθλητισμός: 3 τρόποι που ενισχύει τη σεξουαλική εμπειρία [vid]

Αθλητισμός: Η άσκηση σας βοηθά να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Αυτό που είναι όμως λιγότερο γνωστό είναι ότι η τακτική άσκηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική υγεία ενός ατόμου ενισχύοντας διάφορες σωματικές λειτουργίες.

Η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής και η υγιεινή διατροφή είναι υψίστης σημασίας για την καλή υγεία. Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 3-4 ημέρες την εβδομάδα. Οι ειδικοί λένε ότι μια σειρά από παθήσεις μπορούν να προληφθούν εάν κανείς ασκείται τακτικά. Και σύμφωνα με έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών, η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας υγεία.

Ειδικότερα, η τακτική άσκηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική υγεία ενός ατόμου διατηρώντας αποτελεσματικές διάφορες σωματικές λειτουργίες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, το 31 τοις εκατό των ανδρών και το 43 τοις εκατό των γυναικών αναφέρουν προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Επιπλέον, στην εποχή της Covid, που ο πληθυσμός παλεύει με το άγχος, το στρες και την απομόνωση, οι προκλήσεις στην σεξουαλική υγεία είναι πιο διαδεδομένες από ποτέ.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε τρόπους για τη ενίσχυση της σεξουαλικής μας ζωής, με τον πιο αποτελεσματικό να είναι η άσκηση.

Πώς η τακτική άσκηση επηρεάζει τη σεξουαλική σας υγεία

  • Η άσκηση βοηθά ένα άτομο να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ως αποτέλεσμα, η σεξουαλική υγεία ενός ατόμου βελτιώνεται σημαντικά καθώς τα γεννητικά όργανα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην υγιή ροή αίματος. Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος βοηθά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να έχουν μια ενισχυμένη και οργασμική σεξουαλική εμπειρία.

Με βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία, η αντοχή του σώματος πολλαπλασιάζεται επίσης και εξασφαλίζει ενισχυμένη σεξουαλική ορμή. Η αντοχή και η μακροζωία είναι τα συστατικά που δίνουν σε εσάς και τον/την σύντροφό σας τη μέγιστη ικανοποίηση.

  • Επιπλέον, μια θετική εικόνα σώματος μπορεί να κάνει θαύματα για τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν ασκείστε καθημερινά, το σώμα σας θα είναι σε καλή φόρμα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο άνετα μέσα στο σώμα σας. Η εικόνα του σώματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή, με την χαμηλή αυτοεικόνα να οδηγεί σε σεξουαλικό άγχος και δυσλειτουργική λίμπιντο.
  • Το άγχος είναι επίσης εχθρός της σεξουαλικής σας υγείας, καθώς μειώνει τη συγκέντρωσή σας και σας κάνει να απομακρύνεστε από τον/την σύντροφό σας. Η άσκηση θα διασφαλίσει ότι το επίπεδο του άγχους σας διατηρείται υπό έλεγχο και θα το αποτρέψει από το να υπονομεύσει τη σεξουαλική σας ζωή.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόση άσκηση προλαμβάνει την κατάθλιψη - Μελέτη

Οι καλύτερες ασκήσεις για την υγεία της καρδιάς

Άσκηση και πόνος στο γόνατο: Do & Dont's

Πώς η γιόγκα ενισχύει την ψυχική υγεία των ανδρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.