Σεξουαλική Υγεία

Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά από το Υπ. Δικαιοσύνης να διερευνήσει την “παραπληροφόρηση” κατά των επεμβάσεων φύλου για ανηλίκους

Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά από το Υπ. Δικαιοσύνης να διερευνήσει την “παραπληροφόρηση” κατά των επεμβάσεων φύλου για ανηλίκους

" Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, των ειδικών ψυχικής υγείας και άλλων επαγγελματιών υγείας που παρέχουν τεκμηριωμένη υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο, σε παιδιά και εφήβους "

Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Οι ομάδες ζητούν επίσης από τις εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας να αποτρέψουν την “παραπληροφόρηση” σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις για ανηλίκους. Μια ομάδα εθνικών ιατρικών συλλόγων ζητούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Προέδρου Μπάιντεν να διερευνήσει τις φερόμενες “εκστρατείες παραπληροφόρησης” κατά των επεμβάσεων τρανσέξουαλ για ανηλίκους.

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA), η Ένωση Νοσοκομείων Παίδων (CHA) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) απέστειλαν τη Δευτέρα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Μέρικ Γκάρλαντ ζητώντας από το υπουργείο να αναλάβει “ταχεία δράση για τη διερεύνηση και τη δίωξη” ατόμων που ευθύνονται για τις “αυξανόμενες απειλές βίας” εναντίον νοσοκομείων και γιατρών που στοχοποιούνται για την “παροχή τεκμηριωμένης φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο”.

“Από τη Βοστώνη έως το Άκρον, το Νάσβιλ και το Σιάτλ, νοσοκομεία για παιδιά, ακαδημαϊκά συστήματα υγείας και γιατροί στοχοποιούνται και απειλούνται επειδή παρέχουν υγειονομική περίθαλψη βασισμένη σε αποδείξεις”, αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εκπροσωπούν συλλογικά περισσότερους από 270.000 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής σε ολόκληρη τη χώρα.

“Οι επιθέσεις έχουν τις ρίζες τους σε μια σκόπιμη εκστρατεία παραπληροφόρησης, όπου μερικοί χρήστες υψηλού προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζονται ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες με στόχο μεμονωμένους γιατρούς και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την ταχεία κλιμάκωση των απειλών, της παρενόχλησης και της διακοπής της περίθαλψης σε πολλές δικαιοδοσίες”, συνεχίζει η επιστολή.

Οι ομάδες καλούν επίσης τις εταιρείες Big Tech Twitter, TikTok και Meta “να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν συντονισμένες εκστρατείες παραπληροφόρησης” και “να αναλάβουν πιο τολμηρή δράση όταν μοιράζονται ψευδείς πληροφορίες για συγκεκριμένα ιδρύματα και γιατρούς”.

Το αίτημα προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από ορισμένους συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, R-Texas, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

“Εξωφρενικό. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν είναι πλήρως διεφθαρμένο & οπλισμένο για να επιτίθεται στους πολιτικούς του εχθρούς.

Είναι στο κρεβάτι με τους δισεκατομμυριούχους της Μεγάλης Τεχνολογίας στην προσπάθειά τους να σας φιμώσουν”.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα μέλη του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου θα πρέπει “να παραιτηθούν τώρα” και “να απαιτήσουν την επιστροφή των συνδρομών σας”.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης δέχθηκε φέτος το καλοκαίρι πυρά για το Κέντρο Χειρουργικής Φύλου του, το οποίο πραγματοποιεί μαστεκτομές σε εφήβους μόλις 15 ετών, καθώς και για την έκτοτε διαγραμμένη διατύπωση στον ιστότοπο του νοσοκομείου που υποστήριζε ότι έφηβοι από 17 ετών μπορούν να κάνουν κολποπλαστική.

Ο ιστότοπος του νοσοκομείου ανέφερε μόλις στις 12 Αυγούστου ότι “για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την επιβεβαίωση φύλου στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για τη φαλλοπλαστική ή τη μετοειδοπλαστική και τουλάχιστον 17 ετών για την κολποπλαστική”.

Στην επιστολή τους αυτή την εβδομάδα, οι εθνικοί ιατρικοί σύλλογοι αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι απειλές για βόμβες και οι απειλές προσωπικής βίας κατά των παιδιατρικών νοσοκομείων και των ιατρών.

Η AAP και η AMA εκπροσωπούν συλλογικά περισσότερους από 270.000 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής και η CHA εκπροσωπεί περισσότερα από 220 παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

“Οι οργανώσεις μας είναι αφοσιωμένες στην υγεία και την ευημερία όλων των παιδιών και των εφήβων. Δεσμευόμαστε σε όλο το φάσμα της φροντίδας των ασθενών – από την πρόληψη έως την εντατική φροντίδα”, ανέφεραν οι ομάδες σε μια ανακοίνωση για τα μέσα ενημέρωσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, των ειδικών ψυχικής υγείας και άλλων επαγγελματιών υγείας που παρέχουν τεκμηριωμένη υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο, σε παιδιά και εφήβους”.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της επιστολής.

Το Twitter, το TikTok και η Meta επίσης δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ως γιατρός και μπαμπάς, ντρέπομαι για το πόσο φρικτά ο τομέας μου κακομεταχειρίζεται τα παιδιά με θεραπείες που επιβεβαιώνουν το φύλο

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης διαγράφει αναφορές σε κολποπλαστική για 17χρονους εν μέσω διαδικτυακής μανίας

Πρώην τρανς έφηβος από την Καλιφόρνια υποστηρίζει την απαγόρευση στη Φλόριντα των κεφαλαίων του Medicaid για ιατρικές παρεμβάσεις για τρανς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές διαπιστώνουν μειωμένη χρήση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μετά από διαδικτυακή γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

Οι αστυνομικές αρχές σε διάφορες χώρες θα ενημερώνουν επίσης τα άτομα που είναι ύποπτα για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών για τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα.