Σεξουαλική Υγεία

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Πώς επηρεάζει την ερωτική σας ζωή και ευεξία

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Πώς επηρεάζει την ερωτική σας ζωή και ευεξία

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Αιτίες άγχους σεξουαλικής επίδοσης

Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από απλή φυσική απόκριση. Τα συναισθήματά σας έχουν επίσης να κάνουν με τη διαδικάσια του έρωτα. Όταν το μυαλό σας είναι πολύ αγχωμένο για να επικεντρωθεί στο σεξ, ούτε το σώμα σας μπορεί να ενθουσιαστεί. Πολλές διαφορετικές ανησυχίες μπορούν να οδηγήσουν στο πρόβλημα:

  • Φοβάστε ότι δεν θα έχετε καλή απόδοση στο κρεβάτι και δεν θα ικανοποιήσετε τον σύντροφό σας σεξουαλικά.
  • Ανησυχείτε για την εικόνα του σώματος σας.
  • Αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σχέση σας.
  • Ανησυχείτε ότι το πέος σας δεν είναι ¨αρκετό”.
  • Ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε εκσπερμάτωση πολύ νωρίς ή να σας πάρει πολύ χρόνο για να φτάσετε στον οργασμό.
  • Αισθάνεστε άγχος ότι μπορεί να μην έχετε οργασμό ή ότι δεν θα μπορείτε να απολαύσετε τη σεξουαλική εμπειρία.

Αυτές οι σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν το σώμα σας να απελευθερώσει ορμόνες του στρες, όπως η επινεφρίνη και η νορεπινεφρίνη. ‘Ετσι, ακόμα κι αν βρίσκεστε με κάποιον που θεωρείτε σεξουαλικά ελκυστικό, μπορεί να ανησυχείτε για το αν θα είστε σε θέση να τον/την ευχαριστήσετε. Ένα από τα αποτελέσματα των ορμονών του στρες είναι ότι περιορίζουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό σημαίνει πως όταν ρέει λιγότερο αίμα στο πέος σας, είναι πιο δύσκολο να έχετε στύση.

Ενώ το άγχος σεξουαλικής επίδοσης δεν διαγιγνώσκεται τόσο συχνά στις γυναίκες όσο στους άνδρες, μπορεί επίσης να επηρεάσει την διέγερση στις γυναίκες. Το άγχος μπορεί να εμποδίσει τις γυναίκες να λιπαίνονται φυσικά αρκετά ώστε να κάνουν σεξ και μπορεί να αφαιρέσει εν γένει τη σωματική επιθυμία να κάνουν έρωτα.

Από την άλλη, ακόμη κι αν είστε σε θέση να διεγερθείτε, μπορεί να είστε πολύ αποσπασμένοι για να φτάσετε στον οργασμό. Όταν εστιάζετε στο εάν θα έχετε καλή επίδοση, δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Έτσι, το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης οδηγεί σε έναν κύκλο προβλημάτων, καθώς μπορεί να γίνετε τόσο ανήσυχοι σχετικά με το σεξ που μπορεί να μην είστε σε θέση να συμμετέχετε στη σεξουαλική εμπειρία κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερου άγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Εάν νοσήσει ένα άνδρας από κορωνοϊό επηρεάζεται η στύση

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.