Ψυχική Υγεία

Υπνική παράλυση – Μόρα : Μύθοι και πραγματικότητα

Υπνική παράλυση – Μόρα : Μύθοι και πραγματικότητα

Υπνική παράλυση - Μόρα : Η παράλυση του ύπνου συμβαίνει όταν ξυπνάτε κατά τη φάση των ονείρων του ύπνου.

Η παράλυση είναι πραγματική. Ονομάζεται παράλυση ύπνου . Το φαινόμενο του «να βλέπεις» κάτι σαν δαίμονας ενώ βιώνεις παράλυση ύπνου είναι επίσης πραγματικό. Ονομάζεται υπναγωγική ή υπνοπομική ψευδαίσθηση . Όσο για τον ίδιο τον δαίμονα, δεν είναι πραγματικό. Υποσχόμαστε. Εντούτοις, μπορεί να υπάρχει ένα κομμάτι της αλήθειας στο συστατικό της κοιλιάς του μύθου της Βραζιλίας. Αποδεικνύεται, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε δαίμονες παράλυσης ύπνου ενώ κοιμάστε στην πλάτη σας.

 • Η παράλυση του ύπνου συμβαίνει όταν ξυπνάτε κατά τη φάση των ονείρων του ύπνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο εγκέφαλός σας απενεργοποιεί τα σήματα στο υπόλοιπο σώμα σας για να το αποτρέψει από την κίνηση ή την εκτέλεση των ονείρων σας.
 • Εάν ξυπνήσετε ξαφνικά ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη φάση, είστε πλήρως συνειδητοί αλλά δεν μπορείτε να κινηθείτε.

Παράλυση ύπνου

 • Εκτιμάται ότι οπουδήποτε από 1,7% έως 40% των ανθρώπων βιώνουν παράλυση ύπνου, αλλά δεν παίρνουν όλοι την εμπειρία του δαίμονα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρουσιάζονται σε όλους παράλυση του ύπνου παράλληλα με υπναγωγικές ή υπνοπομικές παραισθήσεις.

Hypnagogic και hypnopompic παραισθήσεις

 • Ζωντανές ονειρικές εμπειρίες, που αναφέρονται ως υπναγωγικές ή υπνοπομικές ψευδαισθήσεις, μπορεί να φαίνονται πραγματικές και συχνά είναι τρομακτικές. Μπορεί να είναι λανθασμένοι για εφιάλτες και μπορεί να συμβούν όταν κοιμάστε (υπναγωγικό) ή ξυπνάτε (hypnopompic).
 • Κατά τη διάρκεια αυτών των ψευδαισθήσεων, μπορεί να δείτε τρομακτικά άτομα ή πλάσματα κοντά σας ή ακόμα και ξαπλωμένα στο κρεβάτι σας. Και συχνά συνοδεύονται από παράλυση του ύπνου.

Πιθανές αιτίες που το βλέπετε
 • Όταν κοιμάσαι στην πλάτη σου, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ξυπνήσεις από τον ύπνο ή να ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια της φάσης των ονείρων, λόγω πραγμάτων όπως ροχαλητό και μη διαγνωσμένη αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Αίτιες που δημιουργούν την υπνική παράλυση

 • άγχος ή άγχος
 • στέρηση ύπνου
 • ναρκοληψία
 • διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)
 • jet lag
 • καούρα
 • αλκοόλ

Ακολουθεί βίντεο για την Μόρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγελική επεισόδιο 153: Ο Δημήτρης ναρκώνει την Κατερίνα

Εγκεφαλοαγγειακή νόσος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.