Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση είναι από τις καλύτερες πρακτικές ανακούφισης του άγχους [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση είναι από τις καλύτερες πρακτικές ανακούφισης του άγχους [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Εάν βιώνετε έντονο στρες, τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να συμπεριλάβετε την άσκηση στο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή του. 

Η άσκηση σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή της μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά για το άγχος. Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει τις ενδορφίνες φυσικά και μας αποσπά από τις καθημερινές ανησυχίες.

Σχεδόν οποιαδήποτε μορφή άσκησης, από την αεροβική ως τη γιόγκα, μπορεί να λειτουργήσει ως ανακουφιστική του άγχους. Δεν χρειάζεται να είστε αθλητές/τριες ή να εξασκείστε χρόνια για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές δράσεις της άσκησης. Εάν βιώνετε έντονο στρες, τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να συμπεριλάβετε την άσκηση στο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή του.

Η σχέση μεταξύ άσκησης και άγχους: Η άσκηση ως φυσικό αγχολυτικό

Η άσκηση αυξάνει τη συνολική υγεία σας και την αίσθηση ευεξίας σας, η οποία σας δίνει περισσότερη ώθηση να είστε παραγωγικοί/ες κάθε μέρα.

  • Η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες σας

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην αύξηση της παραγωγής νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου σας, που ονομάζονται ενδορφίνες. Συχνά μια απλή πεζοπορία στη φύση είναι αρκετή για να συμβάλει σε αυτό το αίσθημα ευφορίας.

  • Είναι διαλογισμός σε κίνηση

Μετά από ένα γρήγορο περπάτημα ή μια βουτιά στη θάλασσα και κολύμπι, συχνά θα διαπιστώσετε ότι έχετε ήδη ξεχάσει τους ερεθισμούς της ημέρας, ετσί καθώς είστε επικεντρωμένοι/ες μόνο στις κινήσεις του σώματός σας.

Με την τακτική άκσηση, θα διαπιστώσετε ότι είναι ευκολότερο να παραμένετε συγκεντρωμένοι/ες σε μια μόνο δράση ή κατεύθυνση. Με μεγαλύτερη πααρουσία και επαφή με το παρόν, θα είστε πιο συνειδητοί/ες και θα νιώθετε να έχετε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

  • Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να ανακουφίσει τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης

Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση, μπορεί να σας χαλαρώσει και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με ήπια κατάθλιψη και άγχος. Η άσκηση μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο σας, ο οποίος συχνά διαταράσσεται από το άγχος και την κατάθλιψη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα αποκαλύπτει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά

Παράγοντες που συντελούν στη μείωση της σεξουαλικής αντοχής των αντρών

Ποια άσκηση θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.