Ψυχική Υγεία

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η θάλασσα είναι σύμμαχος της ψυχικής μας υγείας [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η θάλασσα είναι σύμμαχος της ψυχικής μας υγείας [vid]

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Η επαφή με τη φύση και το θαλασσινό νερό μπορεί αποδεδειγμένα να αναστείλλει τις στρεσογόνες σκέψεις που ασκούν πιέσεις στο σώμα και την ψυχή μας. 

Τα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας στην ψυχική και σωματική μας υγεία και ευεξία είναι γνωστά από αρχαίων χρόνων. Σύγχρονες ερευνητικές μελέτες αποδεικνύουν την δύναμη που ασκεί το ωκεάνιο τοπίο στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Όσοι ζουν κοντά σε θαλασσινά τοπία έχουν πιο ενισχυμένη ανθεκτικότητα και αναφέρουν μεγαλύτερα ποσοστά ευεξίας.

Φαίνεται πως η θάλασσα είναι ένας φυσικά και δραστικά αγχολυτικός και αντικαταθλιπτικός τοπος, όπου η ψυχή και ο νους μπορούν να ανασάνουν καλύτερα και οι στρεσογόνες σκέψεις μπορούν για λίγο να σωπάσουν. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί πώς η παραμονή μας κοντά στη θάλασσα και το μπλε στοιχείο ενισχύει την ψυχική μας υγεία.

  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας

Η θάλασσα και εν γένει το μπλε χρώμα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην απομάκρυνση ή την αναστολή των σρεσογόνων σκέψεων. Όταν οι αγχωτικές σκέψεις παύουν να ηχούν τόσο δυνατά, δημιουργείται χώρος για δημιουργική εύρεση λύσεων σε διάφορα θέματα που πιθανώς μας απασχολούν. Η παραμονή στο μπλε τοπίο μπορεί να ενισχύσει skills, όπως ο σχεδιασμός κι ο προγραμματισμός δράσεων κι ενεργειών, και η λήψη αποφάσεων. Η θάλασσα είναι επίσης ο ιδανικός τόπος για Διαλογισμό.

  • Μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Οι χαλαρωτικές οπτικές και ακουστικές εικόνες που δημιουργεί το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό μπορούν να καθαρίσουν τον νου από τις δυσάρεστες και επώδυνες σκέψεις που ταλαιπωρούν το πνεύμα. Επίσης η εισπνοή του θαλασσινού αέρα, χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις των αρνητικών ιόντων έχει δειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία και ανθεκτικότητα.

  • Υιοθέτιση μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής για τη ζωή

Η επαφή με τη φύση και κυρίως με το θαλασσινό στοιχείο του νερού γαληνεύει την ψυχή. Μέσα σε αυτόν τον χώρο της γαλήνης και της εσωτερικής ηρεμίας, μπορεί ο άνθρωπος να δει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για πρωινό διαλόγισμο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώστε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής με 4 κινήσεις

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Κλάμα : Τα οφέλη του στον οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχικά διαταραγμένος

Η αλληλεπίδραση με έναν ψυχοπαθή για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε συναισθηματική σύγχυση. Οι ψυχοπαθείς νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και αδιαφορούν τελείως για την ζημιά που κάνουν στους άλλους ανθρώπους, αρκεί να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους.

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας μέσα από μία ομάδα

σε αυτές τις ομάδες οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται όλες τις εμπειρίες τους και μέσα από τα βιώματά τους να διασκεδάζουν, αντιμετωπίζοντας ό,τι χρειάζεται με ειλικρίνεια και αισιοδοξία.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.

Όταν ακόμα και τα πιο ακραία συμπτώματα έχουν νόημα και λειτουργία

Η ψυχοδυναμική ερμηνεία της σχιζοφρένειας έχει μακρά και πολύπλοκη ιστορία. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι περισσότεροι ψυχίατροι ήταν πρόθυμοι να εφαρμόσουν τις ταχέως εξελισσόμενες γνώσεις στον τομέα των νευροεπιστημών στη μελέτη της σχιζοφρένειας. Η ψυχανάλυση είχε κηρυχθεί «νεκρή».