Ψυχική Υγεία

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά στη ζωή.

Η υδροθεραπεία όλων των ειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όταν είμαστε στη φύση, για παράδειγμα όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, επείδη εστιάζουμε στην αναπνοή μας, αυτή η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν ως μια μορφή αγχόλυσης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε ορισμένα από τα οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγειά.

  • Μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Οι χαλαρωτικές οπτικές και ακουστικές εικόνες που δημιουργεί το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό μπορούν να καθαρίσουν τον νου από τις δυσάρεστες και επώδυνες σκέψεις που σας ταλαιπωρούν. Επίσης η εισπνοή του θαλασσινού αέρα, χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις των αρνητικών ιόντων έχει δειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία και ανθεκτικότητα.

  •  Λιγότερο άγχος

Οι μελέτες συνδέουν την παραμονή στη θάλασσα με μειωμένα επίπεδα άγχους. Και αν σας αρέσει να πηγαίνετε στην παραλία για να ηρεμήσετε το νου σας, ίσως έχετε από πρώτο χέρι εμπειραθεί τις ευεργετικές της δράσεις σε σχέση με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά.

  • Η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες

Η κολύμβηση ωθεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Το νευρικό μας σύστημα παράγει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο ή το άγχος και αυτές οι ενώσεις μπορούν να προωθήσουν τη θετικότητα και να ενισχύσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  • Προάγει έναν καλύτερης ποιότητας ύπνο

Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο ενός ατόμου: άγχος, σωματική κόπωση και ανισορροπίες στις ορμόνες. Η παραλία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος, να ρυθμίσετε τις ορμόνες και αν σας αρέσει να περπατάτε κατά μήκος της, να πάρετε την καθημερινή δόση άσκησης που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν και το νερό των ωκεανών είναι γεμάτο οφέλιμα συστατικά, ενέχει επίσης κινδύνους

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Όταν η θεραπεία βρίσκεται βαθιά μέσα στη θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.

3 συμβουλές για γρήγορη ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δύναμη των αισθήσεών σας για να ανακουφίσετε το άγχος επιτόπου και να παραμείνετε ήρεμοι, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι - ανεξάρτητα από το τι σας φέρνει η μέρα.

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.