Ψυχική Υγεία

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά στη ζωή.

Η υδροθεραπεία όλων των ειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όταν είμαστε στη φύση, για παράδειγμα όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, επείδη εστιάζουμε στην αναπνοή μας, αυτή η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν ως μια μορφή αγχόλυσης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε ορισμένα από τα οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγειά.

  • Μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Οι χαλαρωτικές οπτικές και ακουστικές εικόνες που δημιουργεί το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό μπορούν να καθαρίσουν τον νου από τις δυσάρεστες και επώδυνες σκέψεις που σας ταλαιπωρούν. Επίσης η εισπνοή του θαλασσινού αέρα, χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις των αρνητικών ιόντων έχει δειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία και ανθεκτικότητα.

  •  Λιγότερο άγχος

Οι μελέτες συνδέουν την παραμονή στη θάλασσα με μειωμένα επίπεδα άγχους. Και αν σας αρέσει να πηγαίνετε στην παραλία για να ηρεμήσετε το νου σας, ίσως έχετε από πρώτο χέρι εμπειραθεί τις ευεργετικές της δράσεις σε σχέση με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά.

  • Η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες

Η κολύμβηση ωθεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Το νευρικό μας σύστημα παράγει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο ή το άγχος και αυτές οι ενώσεις μπορούν να προωθήσουν τη θετικότητα και να ενισχύσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  • Προάγει έναν καλύτερης ποιότητας ύπνο

Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο ενός ατόμου: άγχος, σωματική κόπωση και ανισορροπίες στις ορμόνες. Η παραλία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος, να ρυθμίσετε τις ορμόνες και αν σας αρέσει να περπατάτε κατά μήκος της, να πάρετε την καθημερινή δόση άσκησης που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν και το νερό των ωκεανών είναι γεμάτο οφέλιμα συστατικά, ενέχει επίσης κινδύνους

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Όταν η θεραπεία βρίσκεται βαθιά μέσα στη θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντας κινδύνου για ψυχιατρικές διαταραχές έχει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το φύλο, διαπιστώνει έρευνα

Οι φαρμακολόγοι εργάζονται ήδη σε παράγοντες για τον αποκλεισμό του παράγοντα κινδύνου. Υπό το πρίσμα αυτής της νέας μελέτης, αυτό είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο δύσκολο, μια τυπική διαδικασία στην ανάπτυξη φαρμάκων. "Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να διερευνήσουμε τις θεμελιώδεις επιδράσεις, ιδίως με τρόπο που να αφορά το φύλο", λέει ο Schmidt.