Ψυχική Υγεία

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά στη ζωή.

Η υδροθεραπεία όλων των ειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όταν είμαστε στη φύση, για παράδειγμα όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, επείδη εστιάζουμε στην αναπνοή μας, αυτή η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν ως μια μορφή αγχόλυσης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε ορισμένα από τα οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγειά.

  • Μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Οι χαλαρωτικές οπτικές και ακουστικές εικόνες που δημιουργεί το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό μπορούν να καθαρίσουν τον νου από τις δυσάρεστες και επώδυνες σκέψεις που σας ταλαιπωρούν. Επίσης η εισπνοή του θαλασσινού αέρα, χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις των αρνητικών ιόντων έχει δειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία και ανθεκτικότητα.

  •  Λιγότερο άγχος

Οι μελέτες συνδέουν την παραμονή στη θάλασσα με μειωμένα επίπεδα άγχους. Και αν σας αρέσει να πηγαίνετε στην παραλία για να ηρεμήσετε το νου σας, ίσως έχετε από πρώτο χέρι εμπειραθεί τις ευεργετικές της δράσεις σε σχέση με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά.

  • Η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες

Η κολύμβηση ωθεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Το νευρικό μας σύστημα παράγει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο ή το άγχος και αυτές οι ενώσεις μπορούν να προωθήσουν τη θετικότητα και να ενισχύσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  • Προάγει έναν καλύτερης ποιότητας ύπνο

Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο ενός ατόμου: άγχος, σωματική κόπωση και ανισορροπίες στις ορμόνες. Η παραλία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος, να ρυθμίσετε τις ορμόνες και αν σας αρέσει να περπατάτε κατά μήκος της, να πάρετε την καθημερινή δόση άσκησης που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν και το νερό των ωκεανών είναι γεμάτο οφέλιμα συστατικά, ενέχει επίσης κινδύνους

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Όταν η θεραπεία βρίσκεται βαθιά μέσα στη θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.

Η λαχτάρα για ζάχαρη μπορεί να προκαλείται από τη μοναξιά, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με τον Calm, το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού άγχους προέρχεται από τον φόβο της κρίσης. Όταν βρίσκεστε έξω, προσπαθήστε να μην εστιάζετε στον εαυτό σας και αντ' αυτού εστιάστε στους ανθρώπους γύρω σας. Εάν νιώθετε απογοητευμένοι για τον εαυτό σας, κάντε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον και ξεκινήστε μια συζήτηση.